Testpanel: Google Nest Hub

Google Nest Hub


Nest Hub - Slimme speaker

‘Hey Google, wat voor weer wordt het vandaag?’ Met deze simpele vraag begin jij je dag goed. Google Assistent vertelt jou niet alleen of je een T-shirt of een trui aan moet, maar laat je ook de weersvooruitzichten voor de komende uren en dagen zien. Bespaar tijd en laat je door de dag heen helpen met vragen, tips en het bedienen van je apparatuur in huis. Maak kennis met de onmisbare assistent voor in huis: Google Nest Hub! Het Kieskeurig-testpanel heeft de Nest Hub getest. De resultaten lees je op deze pagina.

Wat was je eerste reactie?

Ricardo-dejong:
“Allereerst denk je dat het product een wat hoog gadgetgehalte heeft, maar zodra je het product binnenkrijgt zie je gelijk dat dat niet zo is. De doos/verpakking ziet er erg premium uit, mooie uitstraling en de kwaliteit straalt er vanaf. Eerste indruk is dus goed."

evdongen:
“Ik vind dit een heel handig en leuk product. Het feit dat je er zoveel mee kan maakt het voor mij de ideale hulp. ”

Sjoerd Arendse:
“Nest Hub mooi vormgegeven. De brede base is gemaakt van stof, waardoor de speaker er modern en stijlvol uitziet. De vormgeving van de Nest Hub is verder neutraal, in de goede zin van het woord. De Hub heeft namelijk geen opvallende kenmerken waar je na verloop van tijd op uitgekeken raakt.”

Ron van der Vlugt:
“ter info.. ik ben een part-time huisvader: wat een gemakkelijke installatie! daar hoef je niet veel technische kennis voor te hebben, alles wijst zich van zelf.”

Bart V:
“Het apparaat staat mooi in de keuken. Een plek waar ik hem het vaakst gebruik. Zo kan je gemakkelijk recepten opzoeken, filmpjes hoe je iets moet bereiden of je zet even een wekker. Omdat je vaak met vieze of volle handen staat is het toch wel erg makkelijk zulke opdrachten te geven. Het visuele is dan ook erg fijn. Je kan op het grote scherm gemakkelijk naar de video's, foto's of tekst kijken.”

Edje:
“De Google Nest Hub is stijlvol en een echte 'eyecatcher' in ons huis. We hebben dit product geplaatst in de keuken, zodat hij ons elke dag kan helpen en de dagelijkse gang van zaken makkelijker te maken.”

Dominique:
“Omdat ik zelf veel in de keuken te vinden ben, heb ik de Google Nest Hub in het midden van de keuken gezet om hem zo optimaal mogelijk te gebruiken. Zo heb ik altijd een grote klok in de keuken, fijne foto's om naar te kijken, een speaker om muziek te luisteren tijdens het koken, een kookwekker die ik met mijn stem kan bedienen (en zie aflopen op het scherm) en handige kookfilmpjes die het leven weer wat makkelijker maken. ”

Sjoerd Beukers:
“We hebben de Hub nu een paar weken in het bezit en we ontdekken steeds meer handige functies. Het is echt een onderdeel van onze dagelijkse routine geworden.”

Geeske:
“De installatie was super simpel en het apparaat was binnen drie minuten gebruiksklaar: connect met de app op je smartphone en met je wifi netwerk en hij is klaar voor gebruik. ”

Bernadette:
“De Google Nest hub maakt het leven een stuk makkelijker. Door bepaalde routines in te stellen kun je met stembediening de ochtend starten zoals je wilt. Met jouw favoriete muziek of het laatste nieuws. Het product is ook erg makkelijk te installeren met de Google Home app.”

Wat zijn de voordelen?

Pluspunten

• Makkelijk te installeren
• Goed geluid
• Ideale keukenhulp
• Digitale fotolijst zorgt voor blije momenten
• Reageert snel
• Gebruiksgemak
• Werkt samen met andere Google producten

Ricardo-dejong:

“Het bedienen met je stem gaat heel makkelijk, het hebben van een digitaal fotolijstje is ook erg leuk, en je merkt dat hoe langer je het apparaat hebt hoe meer je van de Google Assistent gebruik gaat maken. En nog een extra leuke feuture: bij dit testpanel mochten we ook de Nest Mini testen, dit is een extra wireless speaker met de Google Assistent er op. Vanuit de app kun je een speakergroepje maken waardoor je de twee speakers tegelijkertijd dezelfde muziek kunt laten afspelen. Voor een multiroom ervaring kan ik dit dus zeker aanraden.”

evandongen:
”Als ik hem niet nodig heb gebruik ik hem als digitaal fotolijstje.”

Sjoerde Arendse:
”De Nest Hub geeft niet alleen antwoord op mijn vragen, maar toont ook dingen op het scherm. Dit vind ik een hele fijne toevoeging. ”

Ron van der Vlugt:

”De muziek ervaring is wel het grootste pluspunt.. Google draait verschillende spofity lijsten af met muziek die helemaal onze smaak is, maar wij weinig luisteren. ”

Sjoerd Beukers:

“Alles bij elkaar een uitstekend product om snel en gemakkelijk zeer goede wifi dekking te hebben met toch redelijk wat instelmogelijkheden voor de iets gevorderde gebruiker. Met als bonus een Google nest assistent in de secundaire unit.”

BartV:

“De geluidskwaliteit is erg goed! Er komt helder geluid uit het apparaat. Je kan hem zo zacht of hard zetten als je wilt. Op vol volume gaat het geluid zo een paar kamers door. Dit werkt dan ook fijn samen met de Google nest mini. Deze kan je dus verbinden met de Google Nest Hub. ”

Edje:

“Het handige is dat je je boodschappenlijstje kunt aanvullen met de Nest Hub. Dit gaat gemakkelijk door te zeggen 'Hey Google, voeg mosterd toe aan mijn boodschappenlijstje'. Ook kook ik graag en gebruik ik vaak een timer, ook dit kun je vragen aan je 'Assistent'.”

Dominique:
“Wat ook echt heel leuk is, is dat de Nest Hub ook in verbinding staat met je andere Google apparaten, zoals de Google Nest Mini of Google Home. Hierdoor heb je een echte zogenaamde multiroom ervaring. Zo kan ik heel makkelijk tegen de Hub zeggen: 'Hé Google, roep om dat het eten klaar staat' en vervolgens stuurt de Hub naar elk verbonden apparaat een belletje dat het eten klaar staat! Fantastisch. Dat scheelt mij weer wat roepen in huis."

Sjoerd Beukers:

“De integratie met YouTube YouTube music Spotify en Netflix is naadloos. "He Google ... Speel salsamuziek" of "He Google ... Speel kinderliedjes" het werkt perfect. Het geluid is best goed voor zo'n klein speakertje en kan hard genoeg voor een woonkamer."

Geeske:
“Ik bedien mijn lampen, mijn tv en mijn muziek nu met mijn stem. Als ik het nieuws wil horen of mijn spotify muziek dan vraag ik dat hardop en dan wordt het direct afgespeeld! De multiroom ervaring icm mijn Nest Mini is ook top, ik kan nu op beide boksen bijvoorbeeld muziek afspelen!"

Bernadette:
“Er zit een fysieke knop voor de Google Assistant op de achterkant, van zowel de hub als de mini, zodat je deze gemakkelijk aan en uit kunt zetten."


nest wifi product met testpanel logo


Wat zijn de verbeterpunten?

Verbeterpunten

• Vragen kunnen niet altijd beantwoord worden
• Koppeling Google Photos app maken

Ricardo-dejong:
“Om de Hub als digitaal fotolijstje te gebruiken moet je je eigen foto’s uploaden in de Google Foto’s app. Op zich gaat dit makkelijk en zonder problemen, maar je moet hier dus wel opnieuw een aparte app voor downloaden. Wel fijn, al je foto’s staan gelijk in de cloud opgeslagen en het is een gratis dienst. Ik heb een album aangemaakt met foto’s van onze vakanties, erg leuk om nu elke minuut een andere vakantiefoto te zien op het mooie scherm.”

Edje:
“Ze begrijpt niet altijd alle vragen, maar 9 van de 10 keer wel. Maar ze is nog aan het leren.”


Bekijk de prijzen