Testpanel: MSI laptops

Brother DCP J1100DW


MSI Laptops

Een laptop die bijzonder licht, snel, krachtig en zeer geschikt voor fotobewerking is. Na een masterclass zakelijk portret- en fotobewerking heeft het Kieskeurig Testpanel verschillende MSI notebooks getest. De resultaten lees je in dit testverslag.

Wat was je eerste reactie?

MSI Prestige PS42

Jan Doef
Het uiterlijk van de laptop is erg mooi en heeft een strak ontwerp. De zilveren afwerking van de MSI PS42 kan vingerafdrukken goed verbergen. Het is een bijzonder lichte 14-inch laptop, die nog geen 1.200 gram weegt, waardoor het erg makkelijk is om hem mee te nemen. Zeer belangrijk als fotograaf is dat de MSI PS42 een SD-kaart lezer heeft. Hij start binnen enkele seconden op en inloggen doe je gemakkelijk met de vingerafdrukscanner, waardoor je geen wachtwoord hoeft te onthouden en snel en veilig inlogt.

MSI Prestige P65 8RE-028NL Creator

Edith van Aken
Het eerste dat me opvalt is de snelheid van deze krachtige laptop, ik kan met gemak 12 TIFF-formaat foto's in één keer openen in het fotobewerkingsprogramma. Krachtige en zeer snelle laptop!

MSI Prestige P65 8RF-456NL Creator White

Charlotte Brand
De vormgeving is kwalitatief en zakelijk, zeker als je hem vergelijkt met andere gaming laptops. De verpakking in een mooie houten case is een leuke bonus.

MSI Prestige PS63

Danny van Dam
Waar eerdere MSI laptops eruitzagen als gamelaptops is dit niet het geval bij de MSI PS63. De vormgeving van de laptop is heel netjes en zakelijk. Dit is voor mij belangrijk als ik naar klanten toe ga om foto’s te bespreken. Eerste impressies zijn belangrijk en daar doet het voorkomen van de MSI PS63 zeker geen afbreuk aan. De laptop is licht wat hem perfect maakt om mee te reizen.

Martine van der Moolen
Een prettige laptop om mee te werken.

Therese Rijken
Krachtige laptop voor de creatieveling.

Wat zijn de voordelen?

MSI Prestige PS42

Pluspunten

• Gewicht
• Beeldscherm
• Snelheid
• SD-kaartlezer
• Batterijduur

Jan Doef
Als je als fotograaf op zoek bent naar een lichte en krachtige laptop voor fotobewerking, dan is deze MSI PS42 zeker iets voor jou. De accuduur is ruim voldoende; ik kwam zeker aan een accuduur van 8 uur. Het scherm is goed gekalibreerd en dat geeft prachtige kleuren, waardoor hij zeer geschikt is om foto's te bewerken. Je kunt je foto's gedetailleerd bekijken terwijl je ze bewerkt en de indrukwekkende specificaties zorgen ervoor dat je de grootste bewerkingen probleemloos kunt uitvoeren. Deze laptop heeft een 256 GB SSD, wat ruim voldoende is om na een fotoshoot je bewerkte foto's op te bewaren. Wat mij verder opvalt is dat deze laptop niet warm wordt. Ik vind deze MSI PS42 een prima laptop met zijn krachtige grafische prestaties, lichte gewicht en nauwkeurige kleuren. Hij is niet goedkoop, maar je krijgt wel heel veel laptop voor je geld.

MSI Prestige P65 8RE-028NL Creator

Pluspunten

• Zeer snel
• Mooi ontwerp
• Makkelijk mee te nemen

Edith van Aken
Tijdens het bewerken van de foto's blijft alles goed werken, terwijl het programma op mijn eigen computer nog wel eens vastloopt vanwege de toch wel intensieve bewerkingen. Erg fijn dus! Het is een mooi klein model, je neemt de laptop gemakkelijk mee naar een shoot en hij start snel op. De kwaliteit van het beeldscherm en weergave van de kleuren is goed.

MSI Prestige P65 8RF-456NL Creator White

Pluspunten

• Kwaliteit van het scherm
• Breed inzetbaar

Charlotte Brand
Deze laptop is breed inzetbaar: zowel voor fotografie, zakelijk gebruik maar ook zeer geschikt voor gamen. Het beeldscherm heeft ruime afmetingen en geeft een mooi scherp beeld en een goede FPS. De speakers hebben een goede geluidskwaliteit. De laptop is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Hij draait moeiteloos alle software.

MSI Prestige PS63

Pluspunten

• Zeer snel
• Mooi design
• Prettig toetsenbord en muis
• Breed scherm

Danny van Dam
Als fotograaf heb ik de laptop vooral getest op zijn geschiktheid voor fotografen. Hoewel 20 lagen openstonden in Photoshop, waarin werd gewerkt met grote bestanden, functioneerde de laptop naar behoren. Dit is natuurlijk niet onverwacht aangezien de laptop één van de nieuwere i7 processoren heeft. De laptop is licht, wat hem perfect maakt om mee te reizen. Overige specificaties die geweldig zijn, is het scherm van de laptop, dat mat is en mooie heldere maar neutrale kleuren geeft. De kwaliteit van het 1080p scherm is dus goed. de laptop beschikt over fantastische specificaties in combinatie met een mooi, licht design dat de laptop perfect maakt voor fotografen die reizen. De grafische kaart zorgt ervoor dat de laptop kan worden gebruikt met een externe monitor waardoor je je foto’s thuis nog eens extra goed kan zien. Dit gezet in het perspectief dat dit de eerste laptop is van MSI die niet bedoeld is voor de gamers maar voor visueel vormgevers, hebben ze het perfect gedaan.

Martine van der Moolen
Het was even schakelen omdat ik normaalgesproken met een ander merk werk, maar buiten dat prima in gebruik. Mooi design, snel, en een prima prijs-kwaliteitverhouding. Ik ben zelf fotografe en heb vooral op bewerking getest. Ik ben er alles bij elkaar genomen tevreden over.

Therese Rijken
Het werken met de MSI Prestige PS53 is mij erg goed bevallen. De bediening van zowel het toetsenbord als het muisgedeelte is zeer prettig. De snelheid van dit product is fantastisch. Vooral tijdens het bewerken van foto’s in fotobewerkingsprogramma' s kan ik vlot doorwerken en hoef ik bijna niet te wachten op bewerkingen. Het beeldscherm is mooi breed waardoor ik volledig beeld heb bij het bewerken van foto’s en er tegelijkertijd voldoende ruimte is voor de bewerkingstools. Het scherm heeft mooie heldere kleuren die niet afwijken van het origineel. Ik zou dit product zeker aanraden!


brother a3 sfeerbeeld


Wat zijn de nadelen?

MSI Prestige PS42

Jan Doef
De stereoluidsprekers zijn jammer genoeg zacht van volume en hadden wat luidruchtiger mogen zijn. Voor gebruik tijdens bijvoorbeeld workshops is het geluid niet erg geschikt.

MSI Prestige P65 8RE-028NL Creator

Edith van Aken
Wat van mij nog verbeterd mag worden, is de ontbrekende SD-kaartlezer.

MSI Prestige P65 8RF-456NL Creator White

Charlotte Brand
De koeling maakt vrij veel geluid tijdens het gamen.

MSI Prestige PS63

Danny van Dam
Een klein aspect dat geïntegreerd had kunnen worden is een SD-kaartlezer. De laptop is bedoeld voor beeldbewerking en hierdoor zou het logisch zijn dat deze is ingebouwd. De laptop heeft een goede schermkwaliteit alleen ben ik van mening dat je voor de prijs van de laptop ook een quad HD of 4k scherm had kunnen integreren. Dat zou handig zijn geweest voor video editing. En hoewel de laptop een mooie vormgeving heeft, vind ik de bouwkwaliteit iets minder. De laptop kraakt als je hem optilt, wat me het idee geeft dat de laptop iets minder stevig is.

 
Bekijk de prijzen