Testpanel: AVM FRITZ! Repeater 3000

Sony AG8


Met de AVM FRITZ!Repeater zorg je dat alle apparaten in huis een snelle en stabiele verbinding hebben met een hoge datadoorvoer. Zo zorg je ervoor dat je draadloze thuisnetwerk optimaal werkt. Het Kieskeurig-testpanel is aan de slag gegaan met de FRITZ!Repeater 3000. De resultaten lees je in dit testverslag.
 

De eerste reacties:

 
Truusd:
“Mooi design, makkelijk te installeren.”

San:
“Makkelijk te installeren en supersnel.”

Marc Pruntel:
“De repeater heeft een strak uiterlijk, alles is netjes weggewerkt. Moest wel even wennen aan de rood/witte kleur. Verder heeft de repeater 2 netwerkpoorten aan de achterkant.”

S. van Belzen:

“Stabiele en vlotte repeater met groot gebruiksgemak.”

Voordelen:

  • Mooi design
  • Groot bereik
  • Gemakkelijke installatie
  • Stabiele verbinding

Truusd:

“In combinatie met de FRITZ!Box 7590 XT werkt deze repeater uitstekend door de samenwerking via mesh. Hierdoor ontstaat een stabiele wifi-verbinding die overal in en om het huis een goede verbinding geeft. Zelfs buiten kunnen we via het wifi-netwerk nu een film kijken zonder telkens onderbroken te worden en ook met meerdere mobiele apparaten werkt het nog steeds perfect.”

San:
“Als alles goed is ingesteld werkt het voortreffelijk. Helaas heb ik hulp van anderen moeten gebruiken omdat ik het zelf niet snapte. Ik ben nu superblij omdat in en om het huis nu snelle wifi beschikbaar is. Mijn provider heeft geholpen met de instellingen en heeft dit top gedaan.”

Marc Pruntel:
“De verbinding is sinds plaatsing van de repeater nooit meer weggevallen. De snelheid van het netwerk is zoals het hoort. Diverse testen uitgevoerd op verschillende tijden en die laten zien dat het netwerk op elke plek op elk moment stabiel en snel is.”

S. van Belzen:
“Tijdens het testen van de internetsnelheid behaalde de repeater erg goede resultaten. De snelheid was gelijk of bijna gelijk aan de snelheid wanneer je dicht bij het modem staat. Na meerdere metingen is er maar een minimale terugval in snelheid waar te nemen (minder dan 5 Mbps). Het bereik in huis is echter groter geworden. Een prima prestatie dus! De FRITZ!Repeater en de Fritz!Box werken goed samen, daardoor werkt het netwerk optimaal.”Nadelen:

  • Kleuren
S. van Belzen:
“Het design kon beter.”
 
 

Bekijk de prijzen