De leukste cadeautjes voor in de schoen

Inhoudsopgave

  1. Voor je kleintje (tot twee jaar)
  2. Het leukste peuterspeelgoed
  3. Voor de vijf- en zesjarige (b)engeltjes
  4. Voor de kleine prinsesjes
  5. Voor de kleine prinsjes
  6. Educatief speelgoed voor je beginnende scholier
  7. Tieners willen ook nog wat

Het perfecte schoencadeautje hoeft helemaal niet duur te zijn. 16x inspiratie, 16x ongeveer een tientje!

Voor je kleintje (tot twee jaar)

Ben je nog maar net mama of papa geworden? Dan ben je ongetwijfeld overstelpt met zachte knuffels en de schattigste kleertjes. Sinterklaas komt voor élk kindje, dus ook voor je pasgeboren spruit. Geen idee wat je nog kunt kopen? Misschien helpen deze dingen je op weg.

1. Een gebreide ringrammelaar van Nijntje! In de transparante ring zitten kleine bolletjes, die bij het bewegen geluid maken. Goed voor uren rammelplezier, en voor het stimuleren van de hand-oogcoördinatie.

2. Houd je van een stevige wandeling met je kleine spruit? Dan is een buggyboekje onmisbaar. Je bevestigt het makkelijk aan de kinderwagen zodat je het zeker niet verliest.

3. Als een badje meestal in tranen eindigt, kan een speelgoedje zeker helpen. Een set badeendjes is het perfecte afleidingsmanoeuvre. En goed voor heel wat speelplezier. 

Het leukste peuterspeelgoed

Eens je kind de leeftijd van twee heeft bereikt, begint het eigen willetje meer en meer door te komen. Jongens verkiezen tractors boven poppen, al kun je met deze twee cadeautjes helemaal niets fout doen.

1. Met de zachte klei van Play-Doh kunnen zowel jongens als meisjes aan de slag. Met de verschillende kleuren maken ze de mooiste taarten of diertjes. Extra leuk: de creativiteit en de fijne motoriek van je kind worden al spelend gestimuleerd.

2. Het grote Bumba dominospel met foamkaartjes is speciaal voor de kleinste handjes. Gezellig om te spelen met het hele gezin, of als er een vriendje of vriendinnetje komt spelen.

Voor de vijf- en zesjarige (b)engeltjes

Met een kleuter in huis gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. Je zoon of dochter praat in zinnen en je kunt er veel meer mee doen. Tijd dus voor iets uitdagender speelgoed.

1. Met het Uno Junior kaartspel is iedereen gelukkig. Vergeet zeker niet om ‘UNO!’ te roepen als je nog maar één kaart in je handen hebt.

2. Vijf à zes jaar is ook de perfecte leeftijd om met geld te leren omgaan. En daar kan een spaarpot zeker bij helpen. In een gekleurd varken, flamingo, eenhoorn of lama, zitten de centjes helemaal veilig. 

Voor de kleine prinsesjes

1. Met SES Creative maak je de mooiste vlinders en bloemen uit gips. Maar daar stopt het werk nog niet: na het gietwerk is je kleine prinses nog uren zoet met het beschilderen en versieren van de gipswerken. Succes verzekerd.

2. Is je dochter helemaal wild van K3? Dan kun je haar geen groter plezier doen dan met het hobbypakket van Totum waarmee ze de mooiste bedelarmbandjes kan maken.

Voor de kleine prinsjes

1. Bij kralen denk je hoogstwaarschijnlijk meteen aan meisjes, maar met de strijkkralenset van Ses kun je de mooiste, of meest enge, dinosaurussen maken.

2. Speelt je zoon graag rollenspellen? Dan is ie ongetwijfeld blij met een klein Playmobilsetje! Je hebt al een Sheriff en bandiet of Piratenkapitein voor minder dan een tientje.

Educatief speelgoed voor je beginnende scholier

Leert je oogappel lezen, schrijven en rekenen? Dat kun je extra stimuleren met een paar leuke speeltjes.

1. Het meest gespeelde vraag- en antwoordspel voor de hele familie: Pim Pam Pet. Perfect om te oefenen met lezen en de kennis te verbreden.

2. Stimuleer de creativiteit van je kind tussen al het rekenen en schrijven door met de Spirograph starter set. Kleine kunstenaars in spe maken hiermee de prachtigste tekeningen.

3. Een raceauto, een raket, een vliegtuig, een trein of een robot knutselen met verzamelde toiletrollen? Met het knutselpakket van Re-Cycle-Me tover je toiletrollen om tot de leukste kunstwerkjes. 

Tieners willen ook nog wat

Het zijn geen kleine kinderen meer, maar helemaal volwassen zijn ze nog lang niet! Een cadeautje in de schoen wordt dan ook zeker nog gewaardeerd. Maar met deze twee kaartspellen zit je zeker goed.

1. In The Game is het spel je tegenstander. Teamwork is belangrijk. Heel leuk om met het hele gezin te spelen, of met enkele vrienden!

2. In Black Stories: Funny Death los je de inktzwarte raadsels op door vragen te stellen. De onderwerpen: de meest bizarre en waargebeurde sterfgevallen. Goed voor een avond vol griezelplezier.

Meer inspiratie? Bekijk al het speelgoed hier >>