Testpanel: Salora ACP 750

Salora acp750 actioncam header


Salora ACP 750: betaalbare 4K actioncam


Bij een action cam draait het met name om hoe goed het beeld wordt vastgelegd: schokvrij en in hoogwaardige videokwaliteit! Het Kieskeurig Testpanel ging aan de slag om te zien hoe de Salora ACP 750 – adviesprijs 109 euro – het doet.
Wat haal je met de Salora ACP 750 in huis?

– Ultra HD (4K, 3840×2160 @30fps, geïnterpoleerd) videoresolutie
– 16MP (4608×3456) fotoresolutie
– 2,0″ LCD/TFT scherm
– 0,6″ monochroom front status scherm
– wifi
– Micro USB
– Micro SD
– Mini HDMI
– 3,7V 900mAh accu
– Spatwaterdichte afstandsbediening
– Case om op te bergenBeeldkwaliteit
De testers zijn over het algemeen zeer tevreden over de kwaliteit van de beelden die het cameraatje weet te maken. Met name de 4k-resolutie van de Salora ACP750 wordt geprezen, al vindt een aantal testers dat de kwaliteit afneemt als de omstandigheden slechter worden. Tester Argi omschrijft dit als volg: “Het filmen gaf over een algemeen een goede beeldkwaliteit in 4K/1080/720. Wel was de beeldstabilisatie niet optimaal bij schokkerige omstandigheden. Dit is naderhand op de computer met wat nabewerking wel te verbeteren.” Zowel Koen als Argi merken op dat de kwaliteit in donkere omstandigheden minder is.

Bediening
Action camera’s zijn doorgaans klein en handzaam. Om friemelen te voorkomen, is het dus belangrijk dat de bediening intuïtief is. De meeste testers zijn op dit punt te spreken over de Salora. Zo vindt Patrick de bediening op de camera erg gemakkelijk. Hij had het snel onder de knie. Hij zegt: “Je hebt als gebruiker genoeg opties: je kunt gemakkelijk de filmkwaliteit aanpassen, maar ook schakelen tussen slow-motion filmen of een time-lapse maken is zo gepiept.”

Accessoires
De Salora ACP750 is vooral een heel complete camera, vinden de testers. Daarmee bedoelen ze zeker ook de accessoires. Koen: “Bij het uitpakken van het toestel viel me al meteen op hoe compleet de set is. Bij een action camera die ik drie jaar geleden kocht, heb ik vergelijkbare accessoires los bij moeten kopen. Naast de accessoires is er ook een klein boekje, waarin wordt uitgelegd hoe je deze accessoires moet gebruiken. Heel handig, want er worden extra’s meegeleverd waarvan je je op het eerste gezicht afvraagt waar ze voor dienen.”

Sofie is het met hem eens en zegt over het aantal accessoires het volgende: “De action cam zit in een mooie/stevige koffer met daarin ook de accessoires. Er is onder andere een hoofd-en buikband, maar ook een selfiestick en een soort boei waardoor de cam blijft drijven in het water. De accessoires zijn maken het gebruik van de action cam multifunctioneel”.

Opslag
Tegenwoordig zie je nog maar zelden action cams met een intern geheugen. Enkele testers misten deze optie. Michel: “Het eerste wat bij het uitpakken opviel is dat de camera geen intern geheugen heeft om beelden op te slaan. Alle video’s en/of foto’s worden opgeslagen op een micro sd-kaart, dat je los moet bijkopen.” Dat het sleufje van de sd-kaart niet kan worden afgesloten, vinden de testers een gemiste kans. Nu is het toestel kwetsbaarder voor stof en vuil.

Koppeling met smartphone/computer
Je kunt de Salora makkelijk met je telefoon verbinden via de XDV-app. Deze is niet van Salora maar werkt wel me de ACP750. Tester Nica: “De combinatie van app op je telefoon en camera is handig. Je kunt zo bijvoorbeeld gemakkelijk via je telefoon een foto op afstand maken!”

Samenvattend
Argi weet zijn ervaring met de Salora ACP750 treffend te verwoorden: “Het is een prima actiecamera voor een toegankelijke prijs. Wil je gebruikersgemak, degelijke video’s en foto’s maken? Dan is de Salora ACP750 zeker het overwegen waard.”Bekijk de prijzen