Klus, kook en knutsel er op los met de Google Nest Hub

Nu we allemaal verplicht de hele dag thuis zitten hebben we plots veel tijd over voor klusjes, uitgebreid koken en hobby’s. Zo veel zelfs, dat we massaal meer naar instructievideo’s kijken dan voorheen. Het is alleen zo onhandig om een video op te zoeken of te pauzeren als je net je handen vol hebt. Met de Google Nest Hub is dat verleden tijd en bedien je de beste how-to video’s eenvoudig met je stem.

Of je nou een leuk recept voor het avondeten zoekt of een nieuw dansje wilt leren, veel Nederlanders gebruiken daarbij de zogenaamde how-to video’s. Dat zijn handige filmpjes die stap voor stap laten zien hoe je iets moet doen. YouTube staat er vol mee, maar als je net kip aan het snijden bent zit je liever niet aan je smartphone, tablet of laptop om het filmpje te pauzeren.

Doe alles met je stem

Om je leven makkelijker te maken heeft Google de Nest Hub bedacht. Deze slimme speaker heeft een groot en helder touchscreen waarop video’s en andere informaties duidelijk kan worden weergegeven. Het bijzondere aan deze slimme speaker is echter dat je hem volledig kunt bedienen met je stem. Zeg bijvoorbeeld “Hey Google, laat zien hoe ik een bananenbrood kan maken” en de Nest Hub speelt gelijk een handige how-to video af. Heb je even de tijd nodig om de instructies netjes op te volgen? Zeg dan “Hey Google, pauzeer de video”.

Wil je terwijl het bananenbrood in de oven zit even sporten? Zeg dan “Ok Google, speel op YouTube een Zumba video af” en begin direct met dansen. Kijk je het liever op een groot scherm? Combineer de Nest Hub dan met de Google Chromecast en zeg “Hey Google, speel de video af op de televisie”.

De digitale assistent kan echter niet alleen andere services en apparaten bedienen, maar heeft zelf ook een boel functionaliteit. Maak bijvoorbeeld een boodschappenlijstje door deze simpelweg uit te spreken terwijl je door de koelkast gaat. De assistent kan ook je agenda bijhouden en ’s ochtends netjes uitleggen welke afspraken er die dag allemaal ingepland staan.

Een slimmer huis

De Nest Hub doet nog veel meer dan het tonen van video’s. Laat de slimme assistent bijvoorbeeld Engelse eenheden omrekenen naar maten die we in Nederland gewend zijn zoals meters en grammen. In combinatie met andere slimme apparaten is de kracht van de Nest Hub echter bijna onbeperkt groot.

In heel veel huizen zijn al slimme apparaten te vinden. Of het nou gaat om een stofzuigrobot of koffiezetapparaat, de Nest Hub is een ideaal centraal aanstuurpunt van deze apparaten. Bedien bijvoorbeeld alle verlichting in huis met je stem, of doe de deur op slot met behulp van de slimme speaker. Met behulp van een slimme stekker kun je zelfs je huidige lampen en apparaten eenvoudig omtoveren in de slimme variant.

Er zijn verschillende online diensten verbonden met de Google Assistant op de Nest Hub. De slimme speaker kan bijvoorbeeld muziek afspelen van Spotify of Deezer met commando’s zoals “Hey Google, speel Michael Jackson met Beat It op Spotify”. Kijk je liever een film of serie van Netflix of HBO? In combinatie met een slimme televisie, home cinema-set en/of Chromecast geef je de entertainment een echte boost. Het is dan natuurlijk mogelijk om al je muziek, films en series op die apparaten, zoals bijvoorbeeld de Chromecast, af te spelen zonder ook maar een vinger te bewegen. Zeg dan 'Hey Google, speel Homeland af op de televisie'.

Wil je meer weten over het slimmer maken van je huis met de Nest Hub? Kijk dan op deze handige pagina voor meer informatie. Hier staat netjes uitgelegd wat er allemaal mogelijk is met de Nest Hub, maar ook hoe je het huis een veiligere omgeving maakt met behulp van deze slimme speaker. Wil je weten waar jij de Nest Hub het goedkoopst kunt halen? Dan heeft Kieskeurig.nl een praktische prijsvergelijker met alle varianten.