Stil en duurzaam: de beste tips voor een stille en duurzame wasmachine

Het doen van de was is een dagelijks klusje in elk huishouden. Daarom is het hebben van een goede wasmachine, die aansluit bij jouw wensen en eisen, erg belangrijk. Bij MediaMarkt vind je een zeer uitgebreid assortiment wasmachines én voorzien ze je van het beste advies over jouw nieuwe aankoop. Je wil tenslotte zo min mogelijk last hebben van je wasmachine. Zo is het belangrijk dat je wasmachine zo stil mogelijk is en geen overlast veroorzaakt, dat er geen geurtjes vanaf komen en –uiteraard- dat het geen mankementen vertoont. Van een goed onderhouden wasmachine heb je jaren plezier. MediaMarkt helpt je graag op weg!

Op de Siemens WM6HXF71NL en de Siemens WM14UQ70NL geldt nu een voordelige cash back actie bij MediaMarkt. Bij aankoop van de Siemens WM14UQ70NL betaal je in plaats van €777 nu slechts €699 én krijg je extra €75 van het aankoopbedrag terug. Voor de Siemens WM6HXF71NL geldt zelfs een cash back actie van €150! Of bekijk één van de andere Siemens sensoFresh modellen met een cashback.


Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Bekijk hier het assortiment van MediaMarkt

Ontdek

Een stille wasmachine voor elk huishouden

Draai je vaak ’s nachts een wasje? Of staat je wasmachine bijvoorbeeld in de keuken en dicht bij de woonkamer omdat je een kleine woning hebt? Dan is het geluidsniveau die je wasmachine produceert in dB een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij de aankoop van je nieuwe witgoed apparaat. We gaan er vanuit dat een geluidsniveau van 73 dB relatief stil is en een geluidsniveau van 79 dB erg lawaaierig. Een verschil van 3 dB is namelijk een verdubbeling van het geluidsniveau. Het geluidsniveau geeft het geluid aan dat geproduceerd wordt tijdens het centrifugeren. De wasmachine maakt dan namelijk het meeste lawaai. Goed dus om naar deze specificatie van een wasmachine te kijken! Een tip om de geluidsoverlast van je wasmachine zo veel mogelijk te beperken, is om je wasmachine waterpas te zetten. De toeren van de wasmachine tellen ook mee met het geluidsniveau. Zo is een wasmachine met 1400 toeren stiller dan een wasmachine met 1600 toeren. Dit komt doordat een wasmachine met 1600 toeren harder moet werken om het wasgoed nog droger te krijgen. Zet je deze wasmachine op 1400 toeren, dan is deze net zo stil of zelfs stiller.

De Siemens wasmachines – zoals de WM14UQ70NL – zijn voorzien van anti-Vibration design, waardoor de wasmachines extra stevig staan en stil zijn. Ook zorgt de iQdrive-motor ervoor dat de wasmachines stiller en duurzamer werken. Dit komt doordat deze motor gebruik maakt van magneten, waardoor er geen wrijving ontstaat. Bij Siemens krijg je dan ook 10 jaar garantie op de motor, zodat je altijd stil en veilig kunt wassen. MediaMarkt’s beste keuze voor een hele stille wasmachine is de Siemens WM14UQ70NLof de SiemensWM14UQ00NL.


Nare geurtjes tegenaan in je wasmachine

Beginnen er nare geurtjes uit je wasmachine te komen? Dan heeft zich waarschijnlijk vetluis in je wastrommel verzameld. Deze bacterie blijft achter in je trommel door het gebruik van te veel wasmiddel en veel koude wasjes draaien. Zo ga je vetluis tegen:

  • Tip 1: Gebruik niet te veel wasmiddel tijdens het wassen. Lees dus goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking van je wasmiddel. Tegenwoordig zijn veel moderne wasmachines uitgerust met een automatisch doseringssyteem waardoor je niet langer zelf hoeft te bepalen hoeveel wasmiddel er gebruikt wordt.
  • Tip 2: Draai eens in de zoveel tijd een wasprogramma op 90 graden. Hiermee dood je de vetluisbacterie en zal je was niet langer stinken. Sommige wasmachines hebben een speciaal trommelreinigingsprogramma dat zelf zorgt voor het beste onderhoud van jouw wasmachine.
  • Tip 3: Controleer bij het schoonmaken van je wasmachine ook de lade waar het wasmiddel in gaat. Als deze vies is, kan dit ook voor nare geurtjes zorgen. Siemens heeft een easyClean wasmiddellade waardoor deze eenvoudig en snel te reinigen is. MediaMarkt’s beste keus voor een wasmachine met easyClean wasmiddellade en trommelreinigingsprogramma is de Siemens WM6HXF71NL, de SiemensWM6HXL75NL of de SiemensWM6HXL70NL.

De beste keuze voor wassen

Ben je op zoek naar een stille en duurzame wasmachine? Hopelijk hebben wij, Kieskeurig.nl en MediaMarkt, je op weg kunnen helpen met bovenstaande informatie. Weet dat het assortiment wasmachines van MediaMarkt zeer uitgebreid is, ook als het gaat om stille wasmachines. Kijk eens online naar het wasmachine aanbod en stel de filters af op jouw wensen en eisen!

Ben je eruit welke wasmachine het gaat worden? Bestel deze dan online bij MediaMarkt, dan komen zij de wasmachine thuisbezorgen en installeren wanneer het jou uitkomt en nemen ze je oude apparaat kosteloos mee. Natuurlijk ben je ook welkom in een van de 50 vestigingen om zelf rond te kijken of je te laten adviseren door een medewerker. Mocht je meer vragen hebben, dan helpt MediaMarkt je graag op weg bij het maken van de beste keuze voor jou.

Ben je geïnteresseerd in de Siemens WM6HXF71NL of in de Siemens WM14UQ70NL? Dan heb je geluk! Op deze twee wasmachines geldt nu namelijk een voordelige cash back actie. Bij aankoop van de Siemens WM14UQ70NL betaal je in plaats van €777 nu slechts €699 én krijg je tot €75 van het aankoopbedrag terug. Voor de Siemens WM6HXF71NL geldt zelfs een cash back actie van €150! Of bekijk één van de andere Siemens sensoFresh modellen met een cashback.


Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Bekijk hier het assortiment van MediaMarkt

Ontdek