Slim en optimaal wassen met de nieuwste technieken

Net zoals veel apparatuur hebben ook de witgoed apparaten de laatste tijd een grote verandering doorgemaakt. Zo is de gemiddelde wasmachine niet alleen een stuk functioneler en duurzamer geworden maar zijn er allerlei slimme technieken aan toegevoegd waardoor de was doen een snel en zelfs aangenaam klusje wordt. Bij BCC vind je door de ruime selectie witgoedapparaten altijd wat je zoekt. In deze tekst vertellen we je meer over de nieuwste ontwikkelingen op witgoedgebied. 


Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Bekijk hier het aanbod van BCC

Bekijk

Nieuwe energielabels in 2021

Met de ingang van maart 2021 worden de energielabels vernieuwd, en daarmee ook vereenvoudigd. Doordat witgoed en andere huishoudelijke apparaten steeds energiezuiniger werden, ontstond er nogal wat verwarring op de energielabels met de toevoeging van allerlei plusjes en percentages. Daarom wordt in maart 2021 een nieuw energielabel geïntroduceerd voor alle apparaten dat gewoon weer van A tot G loopt, zodat snel en overzichtelijk gezien kan worden welk apparaat nou het meest duurzaam is.

Maar wasmachines worden niet alleen steeds duurzamer: ze worden ook steeds slimmer. Er worden allerlei nieuwe technieken toegevoegd aan wasmachines waardoor ze bijvoorbeeld op afstand bestuurbaar zijn dankzij een wifiverbinding, er voor elk soort wasgoed een apart programma geselecteerd kan worden en waardoor ook de nazorg van bijvoorbeeld bloezen en overhemden een stuk makkelijker gaat.

Slimme technieken

Bekende witgoed merken werken al langer met allerlei handige functies om het wassen makkelijk, sneller en duurzamer te maken. Zo wordt er bij veel wasmachines een zogenaamde stoomfunctie toegevoegd. Hoe deze stoomfunctie precies werkt, verschilt per merk. In veel gevallen kan deze functie gebruikt worden om bijvoorbeeld kleding op te frissen en daarmee nare geurtjes te verwijderen. Daarnaast kun je de stoomfunctie ook gebruiken om de ergste kreukels vast uit kleding te halen voordat je aan het strijken begint. Met de stoomfunctie was je daarom niet alleen praktisch maar ook duurzaam. Je bespaart immers een hoop water door geen gewoon wasprogramma te selecteren.

Andere handige functies van de slimme wasmachines van vandaag de dag zijn bijvoorbeeld het automatisch wegen van het wasgoed. Op basis van dit gewicht wordt het wasprogramma aangepast en wordt er zodoende geen water verspild. Desondanks loont het wel om te letten op het vulgewicht van je wasmachine en liever één grote was te draaien dan verschillende kleine wasjes. Tenslotte wordt er wel steeds energie verbruikt bij het opwarmen van het waswater.

Maak daarom zo goed mogelijk gebruik van de trommelcapaciteit, zonder hierin te ver door te slaan. Een té volle wasmachine kan namelijk beschadigingen opleveren aan de mechaniek en daarnaast wordt kleding in een te volle wasmachine niet goed schoon. De kleding heeft tenslotte ruimte nodig om te kunnen bewegen in het sop.


De perfecte wasmachine voor ieder huishouden

Natuurlijk heeft niet ieder huishouden dezelfde soort wasmachine nodig. Sommige gezinnen zullen gebaat zijn bij een wasmachine met een flinke trommelcapaciteit, terwijl andere en kleinere huishoudens met bijvoorbeeld een baby de wasmachine liever ’s nachts op een timer willen kunnen zetten. Of misschien zoeken mensen met weinig ruimte liever een was- droogcombinatie. Hoe je het ook wendt of keert: sommige moderne functies op wasmachines zijn voor élk huishouden een fijne bijkomstigheid. Denk bijvoorbeeld aan een automatisch doseringssysteem waardoor je nooit meer te veel wasmiddel en/of wasverzachter gebruikt. Of een smart functie waardoor je de wasmachine op elk gewenst moment op afstand kunt aanzetten op een wasprogramma naar wens.

Ook deze wasprogramma’s worden steeds specifieker en uitgebreider waardoor er voor allerlei soorten wasgoed wel een programma bestaat. Denk bijvoorbeeld aan delicaat wasgoed of wolwas waarbij je niet wil dat je kleding gecentrifugeerd wordt. Ook is het steeds gebruikelijker dat er duurzame eco-progamma’s op een wasmachine zitten. Deze maken een stuk minder gebruik van water en stroom, maar duren daardoor wel ook een stuk langer ten opzichte van gewone of juist extra snelle wasprogramma’s.

Of je nu op zoek bent naar een echte high end wasmachine, of gewoon een simpele maar duurzame: door de ruime selectie witgoedapparaten vind je bij BCC altijd wat je zoekt. Je goednieuwe wasmachine wordt ook nog eens gewoon bij je thuisbezorgd en geïnstalleerd door specialisten van BCC zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Neem hiervoor bijvoorbeeld eens een kijkje naar de speciale installatieservice van BCC. De voorraad van wasmachines en was- droogcombinaties vind je op de website. Maak gebruik van de aanwezige filters om jouw zoektocht makkelijk te maken en precies hetgeen te vinden wat je zoekt!


Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Bekijk hier het aanbod van BCC

Bekijk