De Veloci Spirit: met krachtige middenmotor, hoge kwaliteit én een goede prijs! 

Veloci gelooft in haar product! En het is natuurlijk de bedoeling dat klanten ook in Veloci geloven. Hun mening is ontzettend belangrijk. Zij zijn tenslotte degenen die enthousiast genoeg moeten zijn om een e-bike bij Veloci te kopen. Daarom hebben we in maart een oproep voor testers gedaan in de e-bike nieuwsbrief. Een paar honderd mensen reageerden op deze oproep, waarna we 5 enthousiaste testers hebben geselecteerd. Zij mochten de Veloci Spirit 4 weken lang testen. Iedere tester kreeg een Veloci Spirit met de juiste framemaat, zodat ze een goed oordeel konden vellen over onze elektrische fiets. Benieuwd naar de uitkomst? Lees dan snel verder! 

Bekijk hier alle Veloci fietsen.

Bekijken

Verschillende testers

Om te weten hoe de Veloci Spirit bevalt bij de testers, is het natuurlijk interessant om veel verschillende soorten testers uit te kiezen. Daarom kozen we zowel voor mannen en vrouwen en voor lange en minder lange mensen. Ook kozen we zowel voor mensen die nog nooit op een e-bike hadden gefietst als voor mensen die al jaren een elektrische fiets hebben. Zo kunnen we op alle vlakken testen hoe de fiets bevalt en in hoeverre de Veloci Spirit past bij verschillende typen mensen. 

Weer of geen weer: lekker op de fiets! 

De testers van de Veloci Spirit hadden in de testperiode echt Hollands weer om de e-bike uit te proberen. Pech? Misschien een beetje, maar aan de andere kant ook een uitgelezen kans om te kijken hoe de Spirit fietst in mindere weersomstandigheden. De testers stapten lekker op de fiets en gingen enthousiast te werk. Zoals Kees zegt: “Ik denk dat ik uiteindelijk wel 350 km heb gefietst!” 

Soepele fiets met duidelijk display 

Alle testers beschrijven de Veloci Spirit als een soepele fiets. Anniek: “De fiets fietst lekker soepel en de bediening gaat goed. Ook tijdens het fietsen kan je makkelijk van programma wisselen en informatie zien over de actieradius.” Wil zegt dat “het display zich vanzelf werkt en dat het lekker simpel en overzichtelijk is.” Ook Marleen, die al in het bezit is van een eigen elektrische fiets, vindt het scherm “mooi groot, helder en overzichtelijk.” Ze voegt toe: “Ik heb met veel plezier op deze fiets gefietst en ik zal hem zeker overwegen bij de aanschaf van mijn volgende e-bike.” 

Goede prijs-kwaliteit verhouding 

Waar de testers ook enthousiast over waren, is de prijs-kwaliteit verhouding van de Veloci Spirit. Henriëtte: “De prijs-kwaliteit verhouding van de Veloci Spirit is goed, wat het laagdrempelig maakt voor iedereen om deze fiets aan te schaffen.” Volgens Wil zijn de ketting en tandwielen – onderdelen die het meest te verduren hebben tijdens een fietstocht – van een goede kwaliteit, maar zijn ze niet duur. Wil geeft aan dit een groot voordeel te vinden, want “dat wil zeggen dat de kosten van een onderhoudsbeurt veelal mee zullen vallen, wat absoluut als pluspunt mag worden gezien!”. 

Goed comfort 

Geen mens is hetzelfde, en daarom zijn onze testers dat ook niet. Ideaal, want zo kunnen we controleren of de Veloci Spirit aansluit op de wensen van verschillende typen. Alle testers geven aan dat het comfort van de Spirit prima in orde is. Zowel Wil als Anniek geven aan dat de stand van het zadel en stuur voor hen aangepast moesten worden, maar dat dit makkelijk gaat dankzij de soepele zelfspanners. Zodra het stuur en het zadel op de juiste hoogte staan, ervaren al onze testers een grote mate van comfort. Wil: “De fiets rijdt verrassend comfortabel door de zadel- en voorvorkvering.” 

De juiste ondersteuning 

Maar biedt de fiets de ondersteuning die je mag verwachten van een e-bike? Marleen vindt van wel. Zij zegt: “De fiets geeft een goede ondersteuning en reageert snel onder verschillende omstandigheden. Zowel bij het wegfietsen bij een stoplicht, tegen een steile helling op fietsen en bij het fietsen op de dijk met veel tegenwind blijf je soepel fietsen.” Ook Henriëtte is enthousiast. “Ik heb de fiets getest op verschillende wegen en omstandigheden, zoals hellingen en afdalingen. Dat pakt de fiets goed op. Wanneer je stopt met trappen, remt de fiets bovendien al behoorlijk wat af.” Kees geeft aan dat de fiets zelfs zoveel ondersteuning biedt, dat hij na een tocht van 40 kilometer niet eens bezweet was. Hij zegt: “In het begin had ik de trapondersteuning vrij hoog staan, waardoor ik het koud kreeg. Na de trapondersteuning wat lager te hebben gezet, kwam ik goed op temperatuur. Het fietsen ging heerlijk en na een tocht van 40 kilometer stapte ik zonder bezweet te zijn van mijn fiets!” 

Steeds meer de fiets pakken

Het mooie van een elektrische fiets is dat een e-bike de rol van een auto kan overnemen, zeker als het gaat om afstanden die net te lang zijn voor een traditionele fiets, maar eigenlijk net te kort voor de auto. Henriëtte zegt: “Waar ik voorheen alleen kleine rondjes fietste, kon ik met de Veloci Spirit mijn auto thuis laten staan en mijn fiets pakken. Heerlijk!” Anniek zegt dat de Veloci absoluut aan te raden is voor woon-werkverkeer in de stad. Voor langere afstanden zou ze de fiets iets minder snel aanraden, omdat de e-bike dan vaker opgeladen moet worden. 

Veloci service

Natuurlijk zijn er tijdens de testperiode ook wat kleine problemen opgetreden, zoals losse schroefjes en een lekke band. Gelukkig werd de Veloci Service door de testers als goed ervaren. Zodra er iets aan de hand is met een e-bike, zorgt Veloci dat de juiste service wordt geregeld, zodat je snel weer op je fiets kunt stappen. 

De Veloci Spirit: een aanrader!

Is de Spirit een aanrader? Absoluut. De 5 testers zijn allemaal enthousiast over deze fiets en zouden hem zeker aanraden aan anderen. De feedback die de testers hadden, bijvoorbeeld over het losraken van schroefjes en een losse snelbinder, werd direct opgepakt door Veloci. Overweeg jij om een Veloci Spirit aan te schaffen? Veloci verwelkomt je graag voor een demonstratie van de e-bike en een testrit, zodat jij de vele voordelen van de Veloci Spirit zelf kunt ervaren!  


Vind de Veloci fiets die bij jou past!