Pelgrim vaatwassers

Een vaatwasser is een geweldige uitvinding! Je stopt de vaat er vuil in en hij komt er schoon weer uit. Was het kopen van de juiste vaatwasser maar net zo gemakkelijk… Er zijn namelijk nogal wat criteria waar je op kunt letten als je een vaatwasmachine wilt kopen. Want ondanks dat alle vaatwassers er van buiten misschien vrijwel hetzelfde uitzien, is er een groot verschil in kwaliteit, gebruiksgemak en mogelijkheden. Gelukkig zijn er tegenwoordig vaatwassers te koop waarbij je niet langer hoeft te kiezen! Met veel moderne vaatwasmachines is namelijk van alles mogelijk. Je kunt snel een grote vaat klaar hebben én daarbij ook nog energie besparen.

Verschillende vaatwasprogramma's

Soms wil je alleen een paar wijnglazen omspoelen, terwijl je op een ander moment de vuile vaat van een driegangendiner wilt reinigen. Omdat geen vaatwas gelijk is, beschikken de vaatwassers van Pelgrim over vijf verschillende programma's, die variëren in duur, temperatuur, waterverbruik en energieverbruik. Een van die vijf programma's is het AutoProgram. Dit programma werkt met vuilsensoren, die de vervuilingsgraad van het water meten en de temperatuur en tijd van het programma automatisch aanpassen. Op die manier verbruik je dus nooit meer te veel water en energie. Een andere functie die je terugvindt op Pelgrim-vaatwassers is het SpeedWash-programma. Met dit programma is de vaat in slechts 15 minuten klaar. Dat is natuurlijk ideaal wanneer je die vieze borden snel weer nodig hebt, omdat er onverwacht bezoek voor de deur staat.

Energiezuinige vaatwassers

Natuurlijk wil je een schone vaat. Je vindt het echter ook belangrijk dat de wasbeurt zo energiezuinig mogelijk is. Om inzicht te krijgen in het energieverbruik gebruik je het energielabel van de vaatwasser. Dit energielabel geeft je informatie over de energie-efficiëntie en het verbruik per cyclus. Op het label vind je ook de energieklasse. Een label met een energieklasse A+++ is het zuinigst. Vrijwel alle vaatwassers van Pelgrim zijn beloond met dit label. Dat komt onder meer door de krachtige motor en functies als TotalDry. Wanneer je deze functie inschakelt, opent de vaatwasser zichzelf zo’n 20 minuten nadat het vaatwasprogramma afgerond is. Hierdoor kan de laatste stoom ontsnappen en wordt koele, droge lucht naar binnen gelaten. Met TotalDry zorg je dus voor schone én droge vaat.

Besparen op je energierekening?
De nieuwste generatie vaatwassers gaat enorm efficiënt om met water en is behoorlijk energiezuinig. Je herkent een energiezuinige vaatwasser aan het energielabel. Het energielabel loopt veelal van D tot en met A+++. Maar wat betekent dat nou in de praktijk? Een afwasmachine met een A-label bespaart bijvoorbeeld tot zo’n 25 procent energie vergeleken met een vaatwasser met C-label. En apparaten met een A+++-energielabel besparen tot wel 45 procent energie ten opzichte van een 15 jaar oude vaatwasser. Omgerekend kan dit je toch al snel zo’n 35 euro op je jaarlijkse energierekening schelen.

Extra groot, extra hoog

De meeste vaatwassers zijn zo'n 82 centimeter hoog. Als je een verhoogd aanrecht hebt, is het lastig om zo'n standaardafmeting in te bouwen. Gelukkig kun je de vaatwassers van Pelgrim in twee maten bestellen: 82 en 86 centimeter. De versies van 86 centimeter hoog herken je door de letters “XL” in de naam. Overigens zegt de afmeting van de vaatwasser niet altijd iets over de inhoud. De inhoud van een vaatwasser wordt namelijk uitgedrukt middels het aantal couverts dat je kwijt kunt. In de meeste vaatwassers passen 12 couverts. Pelgrim kent echter vaatwassers die je kunt vullen met tot wel 16 couverts. Dat heeft te maken met het feit dat er voor lades is gekozen en je het interieur volledig flexibel kunt indelen.

Een vrijstaande of een inbouwvaatwasser
Voor je een vaatwasmachine koopt, moet je eerst bepalen of je een vrijstaande vaatwasser of een inbouwmodel zoekt. Vrijstaande vaatwassers zijn bedoeld om 'los' te plaatsen. Wil je de vaatwasmachine onder het aanrechtblad inbouwen, dan heb je een inbouwvaatwasser nodig. Bij de meeste inbouwvaatwassers is het bedieningspaneel niet aan de voorkant, maar bovenop de rand van de deur geplaatst. Hierdoor kun je een kastfrontje voorop de vaatwasser bevestigen, zodat deze volledig uit het zicht is. We noemen dit ook wel volledig geïntegreerd. Een inbouwmodel zonder zo’n eigen deurpaneel heet half-geïntegreerd. Bij dit model is het wel mogelijk dat het bedieningspaneel aan de buitenkant van de deur geplaatst is.

Gebruiksgemak van je vaatwasser

Er zijn veel zaken die bijdragen aan het gebruiksgemak van je vaatwasser. Denk maar eens aan de geluidsproductie. Aangezien een vaatwasser vaak middenin de keuken staat, is het fijn als deze niet al te veel geluid produceert. De stilste vaatwassers van Pelgrim produceren slechts 41 dB(A) aan geluid. Een ander punt is de verlichting. We hebben allemaal wel eens staan stuntelen in het donker als we ’s avonds iets uit de vaatwasmachine willen pakken. Pelgrim-vaatwassers worden verlicht door (weggewerkte) ledverlichting. Zodoende kun je alles zien, zelfs als je de keukenlamp uitlaat. Als laatste voorbeeld noemen we de IonTech-technologie van Pelgrim. Met deze technologie wordt het ontstaan van vieze geurtjes bestreden. Deze technologie neutraliseert geur middels een kleine elektrische lading. Zodoende ruikt zelfs een vaatwasser die vol vuile vaat staat nog altijd fris.

Even voorstellen: Pelgrim
Pelgrim vindt zijn oorsprong in het emailleerbedrijf Neerlandia, dat in 1920 werd opgericht in het dorp Gaanderen. Dat betekent dat Pelgrim dit jaar dus 100 jaar bestaat. Ondanks de lange historie is het doel van het bedrijf eigenlijk onveranderd. Pelgrim wil dat iedereen zich nog meer thuis voelt met hun keukenapparatuur. Dat wil het bedrijf bijvoorbeeld bereiken met hun nieuwe lijn vaatwassers, bestaande uit de GVW810L, GVW820L, GVW830LS en GVW840L. Al deze modellen zijn uitgerust met functies als AutoProgram. SpeedWash en TotalDry. Ook zijn de vaatwassers zuinig (energielabel A++ of hoger) en stil (45 dB of minder). Er zijn ook XL-modellen van 86 centimeter hoog verkrijgbaar. De laatste twee modellen (GVW830LS en GVW840L) bieden ruimte aan 16 couverts en zijn uitgerust met een extra besteklade.

Vind hier het dichtstbijzijnde verkooppunt bij jou in de buurt!

Bekijken