Verhoog je productiviteit met Philips Hue voor je thuiswerkplek

We werken nu massaal thuis, maar dat gaat niet iedereen even goed af. De één kan zich veel beter op het werk concentreren dan de ander, maar wist je dat het verschil mogelijk wordt veroorzaakt door de verlichting in huis? Mediamarkt zocht voor jou uit hoe je met behulp van de Philips Hue-lampen je concentratievermogen kunt verbeteren.

Met behulp van een snelle laptop, een goede monitor en een prettige bureaustoel is je thuiswerkplek hetzelfde ingericht als op kantoor, maar toch lukt het maar niet om even effectief te werken. Je voelt je lui en je concentratievermogen leek op het rumoerige kantoor stukken beter dan thuis. Klinkt dat bekend? Dan is je ritme mogelijk in de war en de verlichting in huis is waarschijnlijk niet geschikt om bij te werken. Vroeger bracht namelijk het ritje naar je werk dat ritme in je dagelijks leven en de witte TL-verlichting hield je scherp en wakker. Die factoren zijn nu weg, dus moet je op zoek naar een oplossing. Uiteraard is het niet de bedoeling om je hele huis te voorzien van een stel TL-balken, maar met hulp van Philips Hue kun je je productiviteit verhogen en de gezelligheid in huis behouden of zelfs verbeteren.


Het begint allemaal met het ritme. Thuis kan het lastig zijn om netjes om 8:30 te beginnen met werken en na een werkdag van acht uur er een punt achter te zetten. Het moment waarop je elke dag gaat werken schommelt, pauzes worden achter de laptop gehouden en er is geen duidelijke grens meer waarop je stopt met werken. De lampen van Philips Hue kunnen je helpen bij het vasthouden van een strak ritme waardoor je niet alleen effectiever kunt werken, maar ook nog eens een beter onderscheid kunt maken tussen werk en privé. Met de Philips Hue Starterkit voor warm- tot koelwit licht word je ’s ochtends gewekt met de kleuren van de opkomende zon waardoor je op een natuurlijke manier uitgerust wakker wordt. Na het ontbijt verandert de kleur van de verlichting op een door jou gekozen tijdstip in een koelere tint.

Het koelere licht lijkt niet alleen op wat je vaak in kantoorpanden ziet, maar verhoogt ook nog eens je concentratie. Of je nou geconcentreerd aan de slag moet voor werk, studie of hobby, met behulp van de speciale lichttemperatuur kun je gemakkelijker focussen en rond je de taken dus sneller af. Omdat pauzes net zo belangrijk zijn als het werk zelf, is het ook mogelijk om de lamp na een paar uur automatisch een warmere tint te laten geven. Je kunt dan beter uitrusten tijdens de koffiepauze zodat je daarna weer effectiever te werk kunt gaan. Aan het eind van de werkdag verkleuren de lampen naar een warmere tint zodat het hele gezin kan genieten van een gezellig huis.


De Philips Hue-lampen die dit mogelijk maken zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo is er de Philips Hue Starterkit voor warm tot koelwit licht met de centrale hub, drie E27 lampen en een dimmer schakelaar. Wil je gelijk groot aan de slag en vind je het niet nodig om de lampen op het internet aan te sluiten, dan biedt MediaMarkt nu een bundelvoordeel waarbij je zes Bluetooth White Ambiance-lampen krijgt met GU10-aansluiting voor slechts €105,97! Er is echter nog veel meer keus en het gehele assortiment, inclusief lampen die ook gekleurd licht kunnen geven, vind je bij MediaMarkt.


Op zoek naar meer thuisblijf ideeën? Wij geven je tips!

Lees meer