Entertainment voor het hele gezin

De jonge generatie heeft steeds minder behoefte aan lineaire televisie. Veel mensen kijken tegenwoordig liever naar series, films en tv-programma’s op een moment wanneer dat hen het beste uitkomt. Snelle toegang tot de populairste streamingdiensten is hierbij een must. Dat komt mooi uit, want het opgepimpte besturingssysteem Home Screen 6.0 en de uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit van Panasonic-televisies voldoen aan alle eisen. Daarnaast ontdekken steeds meer gezinnen het plezier van gezamenlijk gamen.


Panasonic OLED TV kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Een televisie is een heus familieapparaat. Dankzij een centrale opstelling in de woonkamer fungeert het in vrijwel ieder gezin als verbindende factor. Een beeldbuis met een grote aantrekkingskracht zorgt er nu eenmaal voor dat het een feestje is om met z’n allen een spannende serie te volgen, sportwedstrijd te kijken of vermakelijke multiplayergame te spelen. Kies voor nóg meer gezelligheid in huis en schaf een televisie aan waarop volop gezinsentertainment in de beste kwaliteit voorhanden is. De splinternieuwe oled- en led-tv’s van Panasonic nemen op dit gebied het voortouw.


4K-beelden van videodiensten

De recentste generatie Panasonic-tv’s zijn in diverse maten verkrijgbaar. Kies met de 75inch-versie van de JX940-serie bijvoorbeeld voor een gigagroot led-paneel of schaf met het 40inch-model van de JX850-serie juist een kleiner maatje aan. Panasonic ontwikkelde tot dusver alleen oled-tv’s van 65 en 55 inch, maar met de komst van de veelbelovende JZ1500-, JZ1000- en JZ980-series is daar het 48inch-formaat bijgekomen. 

Er valt dus genoeg te kiezen!

Bij ieder schermdiagonaal bedraagt de maximale resolutie 3840 × 2160 pixels. De kunst is om deze scherpte ten volste te benutten door 4K-beelden van films en series te streamen. Jij en je gezinsleden profiteren in dat geval van een luxe thuisbioscoop die geen enkel detail achterwege laat. Op die manier verleidt de smart-tv ieders ogen met haarscherpe beelden.

Veel moeite hoef je daar overigens niet voor te doen. Steeds meer online videodiensten voegen 4K-videocontent aan hun catalogus toe. Netflix loopt hiermee weliswaar al een geruime tijd voorop, maar Amazon Prime Video is met zijn ruime 4K-aanbod een interessant alternatief. Verder bevat ook de uitdijende catalogus van YouTube adembenemende beelden in een resolutie van 3840 × 2160 pixels. De genoemde apps zijn rechtstreeks vanuit het Home Screen 6.0-besturingssysteem van Panasonic-televisies toegankelijk. Je hoeft dus geen extra apparatuur aan te sluiten! Prik een netwerkkabel in de behuizing of meld het toestel aan op wifi, waarna het genieten kan beginnen.

Ultieme filmbeleving met HDR

Naast het toenemende 4K-aanbod geven filmmaatschappijen hun videoproducties met diverse HDR-technieken nog meer glans. Deze afkorting staat voor High Dynamic Range en resulteert kortweg in een groter kleurbereik met meer beeldinformatie. Donkere actiescènes spatten vanwege de subtiele kleurdetails voortaan van het scherm, waardoor gezinsleden zich volledig in een film of serie verliezen. Voor je het weet verschijnt de aftiteling in beeld.

Een belangrijke voorwaarde is dat de televisie met de juiste HDR-technieken overweg kan. Panasonic-televisies kennen op dit gebied geen beperkingen, want ondersteuning voor alle gangbare formaten is ingebakken. Het maakt niet uit of een stream nou Dolby Vision (IQ) of HDR10(+) bevat. De televisie zorgt er namelijk voor dat altijd de best beschikbare beeldkwaliteit op het scherm verschijnt. Zowel nieuwe oled- als led-televisies van het Japanse merk kunnen met alle populaire HDR-formaten uit de voeten. Overigens geldt hierbij wel een kleine kanttekening. De JX850-serie is namelijk niet compatibel met Dolby Vision IQ (wel met Dolby Vision).

Voor de fraaiste HDR-prestaties hebben de oled-tv’s uit de JZ2000- en JZ1500-series een streepje voor. Vanwege het aanwezige Master HDR OLED Professional Edition-paneel weten deze topmodellen het subliemste beeldresultaat uit HDR-streams te persen. De hoge kleurnauwkeurigheid is pure verwennerij voor de ogen! De ondersteuning van de breed gewaardeerde Film Maker Mode en Dolby Atmos-geluid voor alle 2021-modellen maakt het filmplaatje compleet.


Panasonic OLED TV kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Gezamenlijke bediening

Het gezinslid met de afstandsbediening was voorheen altijd min of meer de baas in huis. Panasonic brengt daar met zijn nieuwe line-up verandering in en kiest voor een democratischere aanpak. Uiteraard levert de fabrikant als vanouds een stijlvol vormgegeven afstandsbediening mee. Daarnaast voeren de huidige generatie oled- en led-tv’s Nederlandstalige spraakopdrachten uit. Zeg kortweg wat de beeldbuis moet doen en het besturingssysteem volgt je commando’s trouw op. Hierdoor heeft ieder gezinslid evenveel inspraak op de inhoud van het scherm. Roep bijvoorbeeld een titel van een mooie Netflix-productie of beveel de beeldbuis om naar een ander televisiekanaal te schakelen. De televisie werkt hiervoor samen met de dienst Google Assistent. 

Walhalla voor iedere (on)geoefende gamer

Steeds meer gezinnen ontdekken het plezier van gezamenlijk gamen in de woonkamer. Goed nieuws, want Panasonics nieuwste oled- en led-tv’s zijn een walhalla voor iedere gamer. Zo resulteert de aanwezige HDMI2.1-poort bij aansluiting van een nextgen-console in een ongekende beeldpracht. In combinatie met de intelligente HCX Pro AI-processor profiteer je van een hoge resolutie van 3840 × 2160 pixels met een hoge framerate. Kortom, de haarscherpe gamebeelden ogen vloeiender dan ooit.

Alle huidige oled-modellen van Panasonic ondersteunen de instelling Game Mode Extreme. Dankzij een uiterst lage inputlag reageert Mario, Lara Croft, Spiderman, Lionel Messi of een ander personage direct op de knoppen van de controller. Van vertraging is geen enkele sprake, waardoor je tijdens multiplayer games je winstkansen vergroot. Verder werken Panasonic-oled-televisies aan de hand van ondersteuning voor AMD FreeSync Premium naadloos samen met de betere videokaarten. Dat voorkomt hinderlijke flikkeringen.Led-tv voor fanatieke gamers

Als jouw gezin uit fanatieke gamers bestaat, bieden de led-tv’s uit de JX940-serie interessante eigenschappen. Je hebt hierbij keuze uit de formaten 75, 65, 55 en 49 inch. Net als bij de eerder besproken oled-series fungeert de luxe HCX Pro AI-processor als aandrijfmotor. Profiteer van een lage inputlag en ondersteuning voor AMD FreeSync Premium. Met compatibiliteit voor high frame rate (HFR) en variable refresh rate (VRR) via de HDMI2.1-poort hebben gamers geen enkele reden tot klagen. Daarnaast ondersteunt het aanwezige HDR Cinema Display Pro-scherm een verversingssnelheid van maar liefst 120 Hz, zodat je videospellen nog vloeiender kunt spelen. Mooi meegenomen is dat dit paneel een brede kijkhoek ondersteunt, waardoor alle gezinsleden van een optimale beeldkwaliteit genieten.


Bekijk nu het aanbod Panasonic televisies