Beleef in de tuin onbeperkt streamingplezier

De zomer vraagt meer van je wifi-verbinding dan de winter. De reden is simpel. Je wilt tijdens warme dagen logischerwijs ook in de tuin of op je balkon profiteren van snel internet. Geniet tijdens een zwoele zomeravond vanaf je loungeset van een mooie Netflix-serie of luister onder de veranda naar een Spotify-stream. Heb je buiten geen dekking? Geen probleem, want je breidt het wifi-bereik met behulp van mesh-accesspoints eenvoudig uit.

Beleef jij deze zomer grotendeels thuis? Dan is dit hét moment om de draadloze netwerkverbinding onder handen te nemen. Dankzij een krachtig wifi-signaal geniet je in en rondom je huis volop van online videodiensten als Videoland, Disney+, Amazon Prime Video, YouTube en natuurlijk Netflix. Snel internet is hierbij een belangrijke voorwaarde. Bij een zwakke verbinding ‘knijpen’ Netflix en andere video-apps namelijk de datastroom, waardoor de beelden korrelig ogen. In het slechtste geval valt de videostream zelfs helemaal weg en verschijnt er een foutmelding. Bespaar jezelf dergelijke ergernissen en realiseer zowel binnen als buiten een rappe wifi-verbinding met een ruim bereik. Zo geniet je overal van de beste video- en audiokwaliteit.


Meer ideeën opdoen voor jouw Staycation? Wij geven je tips!

Lees meer

Snel internet in de tuin

Of je nou een laptop, tablet, smartphone, e-reader of handheld in de tuin gebruikt, zo’n beetje ieder hedendaags apparaat vereist wifi. Vanwege de toenemende beeld- en audiokwaliteit van videodiensten is een vlotte draadloze verbinding een must. Een hoge resolutie van een moderne film of serie slokt namelijk flink wat bandbreedte op. Lijkt het je leuk om een gezellige filmavond in de tuin te organiseren? Wanneer de wifi-verbinding rap genoeg is om haarscherpe 4K-beelden te verwerken, zullen je gasten dat zeker waarderen. Een vlotte wifi-verbinding in en rondom je huis voorkomt bovendien dat je onnodig mobiele data verstookt. Na een paar Netflix-films of Spotify-streams blijft er van je mobiele databundel namelijk niet veel meer over. Voorkom doelloos dataverbruik en beleef na het plaatsen van enkele mesh-accesspoints voortaan onbeperkt streamingplezier.

Wifi-bereik vergroten

Bij het afsluiten van een internetabonnement ontvangen nieuwe leden een modem-routercombinatie. Helaas valt het draadloze bereik van basisapparatuur afkomstig van internetproviders vaak tegen. Hiervoor bestaan meerdere oorzaken, zoals een ongunstige positie in huis of een zwak signaal. Roep voor het verruimen van het wifi-bereik daarom versterking in! Voor een snelle en stabiele verbinding is een accesspoint de beste keuze. Je koppelt dit apparaatje via een netwerkkabel aan de modem-routercombinatie, waarna het accesspoint een krachtig wifi-signaal uitzendt. De betere netwerkproducten ondersteunen mesh-technologie, zoals de Hirschmann APAC 02 MESH.Hiermee creëer je gemakkelijk een optimale dekking, aangezien meerdere accesspoints in huis draadloos samenwerken. Gunstig, want elk verbonden accesspoint zendt een vers draadloos signaal uit. Dat resulteert in een groot bereik, zodat je ook rondom je huis van snelle wifi gebruikmaakt.

Optimale positie accesspoints

Het aansluiten van meerdere accesspoints met mesh-ondersteuning is niet moeilijk. Neem bijvoorbeeld de Hirschmann APAC 02 MESH. Je koppelt één exemplaar met een netwerkkabel aan de modem-routercombinatie. Verbind vervolgens meerdere Hirschmann APAC 02 MESH-apparaten draadloos met elkaar. Alle accesspoints wisselen onderling het wifi-signaal uit, waardoor er in en rondom je woning een maximale dekking ontstaat. Van zogenoemde ‘dead spots’ is geen enkele sprake meer. Ieder hoekje in huis, op het balkon en in de tuin valt binnen het wifi-bereik. Wel is het belangrijk om goede posities voor de accesspoints te kiezen. Plaats een exemplaar bijvoorbeeld bij de achterdeur of in de garage om een goede dekking in de tuin te realiseren. Voor optimale ontvangst in huis zet je bij voorkeur op iedere verdieping een mesh-accesspoint neer. De Hirschmann WiFi Mesh-app helpt je met de configuratie.


Meer ideeën opdoen voor jouw Staycation? Wij geven je tips!

Lees meer

Streamen zonder kwaliteitsverlies

Mobiele apparaten gebruik je thuis op verschillende plekken. Een voordeel is dat jouw tablet of smartphone automatisch verbinding met het accesspoint maakt dat het sterkste signaal uitzendt. Kijk je een film in de tuin, dan is het mobiele apparaat draadloos verbonden met het toegangspunt dat bijvoorbeeld bij de achterdeur of in het tuinhuis staat. Wil je na pakweg een uurtje in de slaapkamer verder kijken, dan neemt het accesspoint op de eerste verbinding de verbinding over. Het switchen tussen verschillende toegangspunten resulteert overigens niet in onderbrekingen. Dankzij het gebruik van slimme mesh-accesspoints zijn er op jouw grondgebied nergens zwakke plekken meer. Je kunt dus overal en op ieder moment in de hoogste kwaliteit streamen. Veel kijkplezier!