Kersverse Sony Xperia-smartphones voor visuele fijnproevers

Met de nieuwe Xperia-smartphones van Sony heb je in feite een (semi-)professionele camera in handen. De oogstrelende Xperia 1 III en Xperia 5 III herbergen aan de achterzijde maar liefst drie hoogwaardige camera’s om haarscherpe beelden te schieten. Het maakt niet uit of je nou adembenemende panoramafoto’s, detailrijke macrokiekjes of prachtige 4K-video’s wenst, want deze chique toestellen zorgen altijd en overal voor het beste beeld. Naast sublieme cameraprestaties heeft de nieuwbakken Xperia-serie nog veel meer te bieden. 

Google Nest Protect Getest!

Sony Xperia 1 III

De Sony Xperia 1 III is beoordeeld met een 8,4 en 3 keer bekroond tot Best Reviewed!

Met de recent uitgekomen Xperia 1 III of Xperia 5 III kun je gegarandeerd weer járen vooruit. Zo voldoet de robuuste behuizing aan de strenge IPX5/IPX8/IP6X-norm, zodat de smartphone bestand is tegen water en stof. Voeg daar de aanwezigheid van Gorilla Glass aan toe en je weet zeker dat dit toestel wel een stootje kan hebben. Kortom, ideaal gereedschap voor drukbezette personen die veelvuldig onderweg zijn!

Zie alle details

Een belangrijk speerpunt van de Xperia 1 III en Xperia 5 III is het kwalitatieve oledscherm. Het gebruikte paneeltype en de aanwezige videoprocessor zijn sterk verwant aan die van de gerenommeerde Bravia-televisies van het Japanse merk. Hierdoor ben je verzekerd van een uitstekende beeldkwaliteit. Geniet van natuurgetrouwe beelden met HDR-ondersteuning. Dankzij het hoge kleurbereik en de inktzwarte contrasten weet het oledscherm de werkelijkheid van zelfgeschoten beeldmateriaal tot in perfectie te reproduceren. Alle dierbare herenneringen verschijnen dus voortaan in optima forma op je smartphone.

De Xperia III-lijn omhelst verschillende formaten smartphones. De Xperia 5 III bevat een 6,1inch-scherm met een resolutie van 2520 × 1080 pixels. Wens je een groter maatje, dan is de Xperia 1 III een prima kandidaat. Het 6,5inch-oledpaneel met een resolutie van 3840 × 1644 pixels biedt veel meerwaarde voor mediaconsumptie, gaming en zakelijke taken. Beide toestellen ondersteunen een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, waardoor bewegende beelden uiterst vloeiend voor de dag komen.


Krachtig rekenbolwerk

De verwerking van al dat visuele spektakel vereist een krachtig rekencentrum. Dat zit bij de Xperia III-serie wel goed. De aanwezige Qualcomm Snapdragon 888-processor bevat acht rappe rekenkernen met een maximale kloksnelheid van 2,84 GHz. Hierdoor weet je zeker dat Android inclusief alle geïnstalleerde apps soepel werken. Gebruik gerust meerdere zware apps tegelijkertijd, want deze krachtige smartphone kent geen wachttijd.

De Xperia 5 III bevat 8 GB werkgeheugen, terwijl de Xperia 1 III zelfs 12 GB RAM aan boord heeft. Verder zijn de mobiele apparaten voorzien van respectievelijk 128 GB en 256 GB opslagruimte. Voeg via het microSD-kaartslot desgewenst nog meer capaciteit toe. De uitzonderlijk hoge systeemprestaties en ruime gegevensopslag maken deze high-end-smartphones bij uitstek geschikt om te multitasken.

Herinneringen vastleggen

Leg je alle herinneringen graag in de hoogste kwaliteit vast, dan voorzien de nieuwe Xperia-smartphones moeiteloos in deze behoefte. Naast de hoofdcamera telt de achterzijde ook nog een tele- en groothoeklens. Interessant is dat de camera’s in nauwe samenwerking zijn ontwikkeld met ingenieurs van producten uit de breed gewaardeerde Alpha 9-serie. De drie hoogwaardige 12megapixel-camera’s leggen waardevolle momenten met veel precisie vast, zodat iedere foto een lust is voor het oog.

Met behulp van driemaal optische zoom haal je fotografie-objecten zonder kwaliteitsverlies dichterbij. Vanzelfsprekend heeft het mobiele toestel ook nog een selfiecamera. Naast een krachtige smartphone heb je met de Xperia 1 III of Xperia 5 III meteen ook een (semi-)professionele fotocamera op zak. Kortom, met deze mobiele alleskunner kun je alle kanten op.

Sony Xperia 1 III
Sony Xperia 5 III
Google Nest Protect Getest!

Sony Xperia 5 III

Professionele technologie van Alpha camera's, 4K HDR OLED scherm, snelheid en meer.

Veel functionaliteit

Sony propte zijn nieuwste Xperia-toestellen vol met allerlei nuttige functies. Zo kunnen gebruikers twee simkaarten in de behuizing kwijt. Wees op die manier zowel zakelijk als privé op verschillende nummers bereikbaar. Fijn is de ondersteuning voor 5G en wifi 6, zodat je met het snelste (beschikbare) netwerk verbonden bent. Tot slot bevat de aan-uitknop een vingerafdruksensor. Onbevoegden hebben dus nooit toegang tot privacygevoelige gegevens op je smartphone. Sony laat met zijn nieuwe Xperia III-toestellen helemaal niets aan het toeval over!

Bekijk nu het aanbod op Kieskeurig.nl