Veel Nederlanders ervaren internetproblemen – Mesh wifi de oplossing

Vrijwel elke Nederlander heeft zich wel eens gestoord aan een slecht wifi netwerk, maar ook thuis hebben we het niet altijd goed op orde. Dat blijkt uit een onderzoek van Kieskeurig.nl. Gelukkig is er tegenwoordig een oplossing om het bereik in huis eenvoudig te verbeteren.

Bijna de helft van alle Nederlanders heeft geen wifi-netwerk dat naar tevredenheid werkt. Maar liefst 46 procent van die groep geeft aan dagelijks problemen te ervaren met hun internetverbinding. Dat blijkt uit een consumentenonderzoek van Kieskeurig.nl.

Belemmerd door slechte dekking

Of het nou gaat om thuiswerken of video’s streamen, Nederland maakt het meest gebruik van het wifi-netwerk in de woonkamer of de slaapkamer. Slechts een vijfde van de Nederlanders het wifi-netwerk in de werkkamer, gevolgd door de tuin en de keuken. Dat zijn opvallende cijfers, want de meeste problemen met het wifi-netwerk worden ervaren in de slaapkamer. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk invloed op ons internetgedrag, want 45 procent geeft aan liever in een andere ruimte te willen zitten als het netwerk daar wel optimaal zou zijn.

Met een verbeterd wifi-netwerk zouden minder populaire ruimtes, zoals de werkkamer, de tuin en de keuken, mogelijk veel meer gebruikt worden om te internetten. De slaapkamer en de tuin zijn samen goed voor meer dan de helft van de wifi-problemen, wat betekent dat die plekken mogelijk veel populairder worden om te werken, studeren of video’s te kijken bij een betere wifi-dekking. Want zeg nou zelf, wie wil er met dit lekkere lenteweer nou niet buiten kunnen werken?

Een optimaal wifi-netwerk? Schaf de Google Nest Wifi aan!

Bekijken

Mesh wifi als oplossing

In de meeste huishoudens is er één centraal punt dat het gehele huis van een wifi-signaal moet voorzien. De router, die vaak in de woonkamer of de meterkast te vinden is, kan in de meeste gevallen helaas niet aan die verwachtingen tippen. Een paar muren en een dikke vloer zijn vaak desastreus voor de signaalsterkte, wat resulteert in een slechte dekking in de slaapkamers en uiteraard de tuin of het balkon.

Een wifi-repeater is een populair product om het wifi-signaal te verbeteren, maar in de praktijk valt het resultaat vaak tegen. De apparaten zijn soms lastig om goed te installeren en het versterkte wifi-signaal is soms nog onbetrouwbaarder dan voorheen. Daarnaast creëert het apparaatje vaak een nieuw netwerk, wat betekent dat je opnieuw moet verbinden als je van de woonkamer naar de slaapkamer verplaatst. Een mesh netwerk is een oplossing voor al die problemen dat eerst alleen voor bedrijven toegankelijk was, maar tegenwoordig ook voor consumenten van een perfect bereik kan zorgen in het hele huis.Bij een mesh netwerk werkt de router actief samen met meerdere apparaten die het signaal verder verspreiden door het huis. Hierdoor heb je overal bereik en hoef je nooit opnieuw te verbinden. Je kunt dus met een gerust hart videobellen terwijl je van de zolder naar de kelder loopt zonder opnieuw te hoeven verbinden.

De Google Nest Wifi is zo’n mesh-systeem dat het hele huis kan voorzien van een stabiel en snel wifi-signaal. De Nest Wifi Router verzorgt het contact met de buitenwereld, terwijl de Nest Wifi Points het wifi-signaal verder verspreiden dan mogelijk is met een traditionele router. Daarnaast functioneert elke Nest Wifi Point ook nog eens als een slimme speaker. Daardoor is het met behulp van enkel je stem mogelijk om het wifi-netwerk te bedienen. Zet bijvoorbeeld het internet uit voor alle apparaten van de kinderen, geef jezelf iets meer bandbreedte tijdens werktijd of vraag 'Hey Google, luister naar goed nieuws van NU.nl'.

Deze gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid is een eigenschap die we terugzien in meer producten van Google zoals de Chromebooks. Deze laptops zijn geschikt voor meerdere gebruikers en kunnen dus gebruikt worden door het hele gezin. Net als in het Nest Wifi-systeem is er ook gedacht aan de kinderen met mogelijkheden tot supervisie via Family Link.

Een behulpzamer huis met een slimme thermostaat, speaker of rookmelder? Lees hier meer over het slimmer maken van je huis!