Altijd bereikbaar met telefoons van Swissvoice


Neemt je vader of opa de telefoon alweer niet op? Geen paniek, waarschijnlijk hoort hij de telefoon gewoon niet, of springt die te snel naar de voicemail. Met een huistelefoon of smartphone van Swissvoice zijn mensen altijd makkelijk bereikbaar, voor een fijn gesprek of gewoon om te vragen of alles in orde is. 

Twintig jaar geleden vonden we het maar een raar idee: altijd en overal bereikbaar zijn. Inmiddels kunnen we ons moeilijk voorstellen het ooit zonder smartphone en digitale telefonie te hebben gedaan. Op elk moment van de dag kunne bellen of gebeld worden, dat is een fijn idee voor iedereen die wat ouder wordt en natuurlijk de (klein)kinderen, als die even willen kletsen. De telefoons van Swissvoice zijn speciaal afgestemd op de wensen van senioren en speciaal geschikt voor als het zien en horen wat minder wordt. 


Bestel hier de Swissvoice G50 bij Senior Store

Bestel

Altijd bereikbaar met Swissvoice

De wereld en ons leven wordt steeds drukker. Zelf ben je altijd bereikbaar, en je wilt dat de oudere generatie dat ook is. Niet alleen thuis, waar het wel zo handig is als iemand de telefoon ook echt hoort overgaan als je belt. Maar zeker ook onderweg, als er iets onverwachts opduikt en je even snel wilt horen of alles in orde is. Altijd een telefoon in de buurt hebben, is voor de zilveren generatie niet altijd even logisch als voor hun (klein)kinderen. De telefoons van Swissvoice zijn speciaal ontwikkeld voor oudere gebruikers en mensen die houden van pure eenvoud zonder toeters en bellen. Iedereen kan er snel mee overweg en ze zijn voorzien van functies die telefonisch contact leggen en behouden voor iedereen binnen handbereik brengen.


Simpeler Android voor makkelijke bediening

Veel smartphones draaien op een variant van Android, het besturingssysteem van Google. Dat systeem kent veel mogelijkheden, voor senioren zijn dat er soms veel te veel. Juist door alle opties, raakt iemand het overzicht kwijt en wordt de smartphone een ding dat vaker uit- dan aanstaat. Om dat te voorkomen, is het slim om een zo simpel mogelijk besturingssysteem op de telefoon te hebben, zoals een Eenvoudige en Zeer eenvoudige modus, die je buiten de reguliere Android-schil terugvindt op de smartphone Swissvoice G50. Daar staan alleen de allerbelangrijkste mogelijkheden in, zoals bellen, berichten en foto’s. Als iemand wat beter zijn weg weet op de telefoon, is er makkelijk over te schakelen naar de uitgebreidere modus. 


Bestel hier de Swissvoice Xtra1110BNL bij Senior Store

Bestel

Favoriete contacten instellen

Vroeger, toen iedereen een huistelefoon had, kenden mensen elkaars telefoonnummers uit het hoofd. Een kengetal en nog wat cijfers, dat was niet zo moeilijk. Nu hebben veel mensen meerdere nummers en wisselen ze soms van telefoon. Het is handig om de mensen die het vaakst gebeld worden, snel te bereiken. Zet ze als favoriet onder een sneltoets in de telefoon. Bij de smartphone van Swissvoice zijn dat drie grote knoppen met foto’s van de betreffende persoon erop afgebeeld. Alleen tikken op de foto, en de telefoon belt diegene meteen op. Handig! Andere toestellen van Swissvoice, zoals de Xtra 2155 BNL en de Xtra 2355 draadloze huistelefoonzijn voorzien van grote knoppen waarop iemands foto ook kan worden gezet. En natuurlijk zijn er voorkeuzetoetsen om nog meer mensen te bellen zonder hun hele nummer in te toetsen.


‘Zwaailicht’ bij telefoontjes

Als mensen minder goed gaan horen, missen ze vaak telefoontjes omdat het belsignaal te zacht is. Iemand die daardoor telkens geen gehoor krijgt als hij opbelt, kan ongerust worden, terwijl er waarschijnlijk niks aan de hand is. Een simpele oplossing is een telefoon die niet alleen heel hard kan rinkelen, maar die ook een lichtsignaal geeft als iemand opbelt. Verschillende toestellen van Swissvoice hebben die optie, zoals de Xtra 1110 BNL, Xtra 2355, Xtra 2155 BNL en de Xtra 1150 BNL. Praktisch is de combinatie met een extra hard belsignaal en de mogelijkheid het geluid tijdens een gesprek een boost te geven met wat extra decibellen. Een koppeling met iemands hoortoestel is vaak ook mogelijk, als dat toestel van ringgeleiding is voorzien. 


Bestel hier de Swissvoice Xtra2355 bij Senior Store

Bestel

Langzamer praten

Wat praat je snel, is een veel gehoorde uitdrukking bij gesprekken tussen verschillende generaties. Waar er in een persoonlijk gesprek nog wel wat aan te doen is door langzamer te spreken, geldt dat niet voor voicemailberichten. Om te voorkomen dat de ontvanger het ingesproken bericht niet goed verstaat, kan de tekst op de voicemail van de Swissvoice-telefoons langzamer en harder worden afgespeeld op een aantal modellen. Door de ‘slow motion’ is de boodschap beter te volgen. 

Alarm slaan met een druk op de knop

Verdwaald raken kan iedereen overkomen. Net als overdag of ’s avonds in een vervelende situatie terechtkomen. Op zulke momenten is het fijn om snel alarm te kunnen slaan. 112 bellen mag natuurlijk altijd in nood, maar vaak is het handiger en praktischer om een familielid te kunnen waarschuwen. De smartphone G50 van Swissvoice heeft een grote alarmknop, waarbij tot vijf mensen een melding krijgen dat er wat aan de hand is als de gebruiker erop drukt. Een prettig idee, want er is altijd iemand bereikbaar die kan helpen of hulp kan inschakelen.


Bekijk het aanbod op Kieskeurig.nl