Zuinig koelen en vriezen: het nieuwe label en Amerikaanse koelkasten

Met de huidige energieprijzen, wordt het niet alleen voor het milieu maar ook voor onze portemonnee steeds belangrijker dat we energiezuinig omgaan met onze huishoudelijke apparaten. Een koelkast en diepvries zijn onmisbaar in elk huishouden, maar kunnen ook een sluipmoordenaar zijn op de energierekening.

Ook op het gebied van koelkasten en diepvriezers is duurzaamheid (in de breedste zin van het woord) een steeds belangrijker onderwerp geworden. Door als koploper in te zetten op innovatie en duurzaamheid, heeft LG de meest zuinige koelkasten, vriezers en koel- vriescombinaties in het assortiment. Slimme technieken zorgen ervoor dat zelfs de allergrootste Amerikaanse koelkasten steeds zuiniger worden. 

Bekijk hier alle LG Amerikaanse koelkasten.

Bekijken

Minder schommelingen in temperatuur

LG heeft diverse koel- vriescombinaties in haar assortiment. Voor al deze apparaten geldt dat het compacte producten zijn waar verrassend veel in kan. LG besteedt veel aandacht aan het uiterlijk van de apparaten, waardoor de koelkasten niet alleen een duurzame toevoeging aan de keuken zijn, maar ze ook prettig zijn om naar te kijken. Daarnaast zijn vrijwel alle koelkasten van LG voorzien van Linear Cooling™*. Dit houdt in temperatuurschommelingen* in de koelkast beperkt worden tot ±0.5℃. Hierdoor hoeft het apparaat geen extra energie te verspillen aan een enorme temperatuurwisseling, doordat de deur van het apparaat bijvoorbeeld even open blijft staan. Ook zorgt Linear Cooling ervoor dat de binnentemperatuur stabiel blijft. DoorCooling™** is een andere slimme toepassing die ervoor zorgt dat de temperatuur binnenin de koelkast razendsnel weer op orde is, omdat niet alleen de achterkant, maar ook de voorkant van het apparaat wordt gekoeld. 

Beide technologieën zorgen ervoor dat de temperatuur in de koelkast stabiel blijft, waardoor ook eten beter kan worden bewaard. Door een constante temperatuur blijven verse producten langer vers en hoeft er uiteindelijk ook minder voedsel weggegooid te worden. 

Zuinige modellen

Door de technieken die LG gebruikt om een zo duurzaam mogelijk product te ontwikkelen, worden de koel- vriescombinaties goed beoordeeld wat energielabels betreft. Zo is bijvoorbeeld de GBB72MCUGNvoorzien van een energielabel C, wat met de recentelijke vernieuwing van de energielabels een uitstekende score is.

In het vernieuwde systeem worden de labels A en B namelijk gereserveerd voor alleen de aller zuinigste modellen en innovaties van de toekomst die een nog grotere energie efficiëntie kunnen garanderen.Het oude systeem was namelijk aan vervanging toe, omdat de apparaten zó zuinig werden dat ze eigenlijk niet meer op de schaal pasten. Inmiddels zijn er al weer flink wat koelkasten met een zuinig A- of B-label. 

Innovaties gericht op duurzaamheid

Maar omdat LG steeds probeert te innoveren, is er ook een koel- vriescombinatie op de markt die beoordeeld wordt met een A energielabel. Dat zijn namelijk de koel- vriescombinaties met productnummer GBB92STBAP, GBP62MCNAC en **PZNAC.

Naast het gebruik van de eerder genoemde technieken voor zuinig koelen, produceert deze koel- vriescombinatie ook nog eens een stuk minder geluid. Hierdoor kan er een lange functionaliteit gegarandeerd worden en geldt er wel 10 jaar garantie op de motor. Daarmee is dit niet alleen een energiezuinige keuze maar ook een keuze die meegaat voor de toekomst. 

Amerikaanse koelkasten

Amerikaanse koelkasten zijn de laatste jaren enorm populair. Dat is niet zo gek: ze zien er fantastisch uit, en ze hebben doorgaans nog meer slimme functies dan de traditionele koelkasten. Neem bijvoorbeeld de GSXV90MCDE, een Amerikaanse koelkast van LG. Die beschikt onder andere over DoorCooling+, waarmee de koelkast bovendien sneller weer op temperatuur is als je 'm weer dicht doet. Ook beschikt de koelkast over Instaview, waarmee je in de koelkast kunt kijken zonder dat je 'm open hoeft te doen. 

Een andere Amerikaanse koelkast met een wel heel speciale functie is de GSLV91MCAD. Die beschikt over bekende technieken als DoorCooling+, maar er is een extraatje: je hebt namelijk geen wateraansluiting nodig om de koelkast te kunnen gebruiken. 

Amerikaanse koelkasten zijn niet goedkoop, maar met alle toffe functies die in de apparaten zijn gebouwd kun je in elk geval het komende decennium nog wel vooruit, vooral op het gebied van energiezuinigheid. 

Voor een betere wereld

Fabrikanten komen er inmiddels niet meer mee weg om geen aandacht te besteden aan duurzaamheid in de brede zin van het woord. Een apparaat moet tegenwoordig energiezuinig zijn voor het milieu en voor de portemonnee maar het moet er daarnaast ook voor zorgen dat we zo duurzaam mogelijk omgaan met onze middelen. Of dat nu voedsel, wasgoed of het apparaat zelf is.

Innovaties zijn er dan ook op gericht om deze dingen te faciliteren en het voor huishoudens gemakkelijker te maken op een duurzame manier te leven. Hiermee werken ze actief mee aan een betere wereld en een gezonder milieu. 

Zo kun je zelf extra besparen

Wil je zelf ook bijdragen aan een betere wereld? Dan kun je, naast het kopen van een energiezuinig huishoudelijk apparaat, ook zelf het een en ander doen om zo zuinig en energie-efficiënt mogelijk te koelen en te vriezen.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de deur van de koelkast niet open laat staan om zo temperatuurschommelingen te verminderen. De meeste moderne koelkasten en diepvriezen zijn tegenwoordig voorzien van een alarm dat afgaat zodra de deur langere tijd open staat. Daarnaast is het ook belangrijk om je koelkast eigenlijk juist goed vol te laden. Hoe meer producten er in de koelkast liggen hoe langer en gelijkmatiger deze gekoeld blijft. 

Daarnaast zijn ook de details op de lange termijn goud waard. Zet je koelkast bijvoorbeeld niet kouder dan nodig en ruim ook je producten op de juiste manier in. Wist je dat je bijvoorbeeld potjes beter bovenin kunt zetten omdat het hier iets warmer is? Dat is tevens ook de reden dat groente, fruit, vis en vlees het beste onderin de koelkast kan worden bewaard in de hiervoor bedoelde lades. Bederf ontstaat namelijk alleen bij verkeerde combinatie voedsel bij elkaar. Bijvoorbeeld bananen, deze moet je nooit met ander fruit samen bewaren; hierdoor bederft het veel sneller. Linear Cooling: *Gebaseerd op de TÜV Rheinland test met behulp van LG's interne testmethode voor het meten van de tijd die nodig was om 5% gewichtsreductie bij paksoi in het verscompartiment van de LGE Linear Cooling model GSXV91NSAE te bereiken. Het resultaat kan variëren bij het werkelijke gebruik.

Temperatuur schommeling: *Gebaseerd op UL-testresultaten met behulp van de interne testmethode van LG voor het meten van de gemiddelde piek- tot piektemperatuurschommeling in het koelvak tussen LGE-modellen Bodemvriezer GBB72NSDFN (± 0,5 ℃), Franse deur GF-L570PL (± 0,5 ℃), Side by Side J811NS35 (± 0,5 ℃), Bovenvriezer B607S (± 0,5 ℃) en Bovenvriezer B606S (± 1,0 ℃). *Geen belasting en normale temperatuurinstelling. Het resultaat kan variëren bij werkelijk gebruik.

Doorcooling 32% sneller koel: *Gebaseerd op UL-testresultaten met behulp van de interne testmethode van LG door vergelijking van de tijd die voor de temperatuur van de bovenste deurkorf om van 24,8° C naar 8° C te vallen tussen Non-DoorCooling+™-model (GBB60NSZHE) en DoorCooling+™-model (GBB72NSDFN) van LGE.


Vind het LG product dat bij jou past