Wassen vanuit je luie stoel met LG ThinQ

De dagen dat we nog minutenlang voor de wasmachine stonden om het juiste programma te kiezen, zijn voorbij. Dat komt deels doordat wasmachines slimmer zijn geworden, maar vooral omdat ze tegenwoordig connected zijn. LG ThinQ is een techniek die ervoor zorgt dat je je wasmachine kunt bedienen met een handige app. Zo hoef je niet eens meer van de bank te komen om een extra wasprogramma te selecteren. 


LG triple A wasmachine kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Slim wassen met LG ThinQ

LG ThinQ is de ideale manier om je wasritueel te versimpelen. ThinQ zit ingebouwd in veel nieuwere wasmachines van LG. Als je zo'n wasmachine hebt, download je de bijbehorende app. Die app is multifunctioneel, je kunt er ontzettend veel mee. Een paar voorbeelden: 

  • Download nieuwe wasprogramma's die niet standaard op je slimme wasmachine zaten.
  • Zet je wasmachine aan vanaf je werk of vanuit de auto als je onderweg bent naar huis, of laat hem expres nog even langer door draaien als je in de file staat.
  • Verander je wasprogramma, of koppel functies zoals TurboWash aan je bestaande wasprogramma's.
  • Krijg inzicht in je stroom- en waterverbruik. 

Zo werkt de TurboWash 39

Of je nu een klein of een groot huishouden hebt: het doen van de was behoort tot de wekelijkse of zelfs dagelijkse taken thuis. Voor veel mensen is het handig als je er zo min mogelijk tijd en energie aan kwijt bent. Dankzij de toevoeging van het TurboWash 39* programma aan de wasmachines van LG sla je met gemak een dubbele slag.

Als er thuis standaard bergen wasgoed op je liggen te wachten, dan wil je deze natuurlijk het liefst zo snel mogelijk wegwerken. Gelukkig kun je dankzij de innovaties van LG op het gebied van wasmachines een hoop tijd besparen met dit klusje. Het TurboWash 39 programma zorgt ervoor dat je in slechts 39 minuten tot wel 5 kilo wasgoed volledig schoon wast. 

Je kunt er ook voor kiezen om de TurboWash 39 functie toe te voegen aan andere wasprogramma’s waardoor je de duur van deze wasprogramma’s aanzienlijk kunt verkorten. Je kunt dus zelf kiezen of je het programma los gebruikt of de functie combineert met een speciaal wasprogramma voor bijvoorbeeld sportkleding. Extra handig als je snel schone kleding nodig hebt.

De wasmachine met modelnummer GC3R709S1 heeft een trommelinhoud van 9 kg en is een van de vele LG wasmachines die voorzien is van het TurboWash 39 programma. Dit programma en de toe te voegen functie kun je dus met gemak snel de was doen wat extra handig is als je bijvoorbeeld diezelfde dag nog bepaalde kledingstukken nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan sportkleding of het opfrissen van een overhemd voor een belangrijke meeting. 

Je kunt TurboWash ook aanzetten via de handige ThinQ app voor op je smartphone. Zo kun je de functie gebruiken, terwijl je zelf lekker op de bank zit, of misschien zelfs niet eens thuis bent! 

Snel wassen en duurzaam wassen

LG is echter een vooruitstrevend merk op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Daarom zijn er verschillende aspecten aan de wasmachines toegevoegd die duurzaam wassen eenvoudiger maken. Daarnaast is de AI DD* de motor van de machine die direct op de trommel is aangesloten en deze zo aanstuurt. De slimme AI DD weegt en analyseert tevens de was, waarna de trommel de nodige bewegingen maakt Deze trommel wordt niet langer door een riem aangedreven wat zorgt voor een langere levensduur van de wasmachine én een grotere variëteit aan wasbewegingen.

In de trommel wordt vanaf nu het wasgoed niet alleen gewogen (zo wordt er geen onnodige hoeveelheid water en energie verspild) maar wordt ook de stugheid van de kleding geanalyseerd. De AI DD motor past vervolgens de was- en schommelbewegingen aan op het wasgoed. Afhankelijk van de stugheid van de stof, bijvoorbeeld stugge jeans of zachte truien, worden de bewegingen aangepast zodat het textiel altijd de juiste behandeling krijgt en hierdoor langer meegaat.

Zuinigheid en ThinQ

Het bijzondere aan ThinQ is dat je via de app precies kunt zien hoeveel energie en water jouw wasmachine gebruikt. Zo ben je altijd op de hoogte van je verbruik, en wat het je precies kost. Als je via de ThinQ app ziet dat je energieverbruik hoog is, kun je ervoor kiezen om wat meer energiezuinige programma's te draaien. Dat duurt misschien wat langer, maar het is beter voor het milieu, én voor je portemonnee. Zo kan de ThinQ app je helpen om geld te besparen. 

Het is dan ook geen verrassing dat veel wasmachines van LG een A-10% label krijgen volgens de nieuwe energielabels van de Europese Unie. Zoals de F4WR7511SYW, de GC3R709S1 en de F4WR7009S2W. De energielabels voor wasmachines worden op drie aspecten uitgegeven, namelijk: het energieverbruik, de centrifugeprestaties en het geluidsniveau tijdens het wassen en centrifugeren. Hierdoor is het nieuwe energielabel niet alleen een stuk overzichtelijker maar ook informatiever geworden. LG scoort met enkele wasmachines een score A op alle drie deze gebieden. Zo weet je als consument zeker dat je niet alleen een duurzame maar ook verantwoorde koop doet met de aanschaf van een LG wasmachine.

Slim en stomend wassen

Een manier om nog meer tijd te besparen met het doen van de was, is om ook gebruik te maken van de stoomfunctie. De Steam en Steam+ technologie* zorgt ervoor dat je wasgoed hygiënisch en kreukvrij wordt gewassen. Dankzij de Steam functie worden maar liefst 99% van de meest voorkomende allergenen verwijderd. Denk hierbij aan huisstofmijt, katten- of honden allergenen of pollen. Maar de stoomfunctie is niet alleen geschikt voor de kleding van mensen met allergieën. Ook babykleding heeft veel voordeel bij een stoombehandeling zodat deze hygiënisch en zacht blijft voor de kleinsten in het gezin.

En wil je ook na het doen van de was tijd besparen? Gebruik dan ook de stoomfunctie om kreukels mee uit het wasgoed te halen. Dankzij de Steam+ ™ technologie worden maar liefst 30% van de kreukels uit het wasgoed gehaald die ontstaan tijdens het centrifugeproces. Zo heb je een stuk minder lang nodig om bijvoorbeeld overhemden en pantalons te strijken.

Wil je alles uit je LG wasmachine halen? Download dan de gratis ThinQ app. Daarmee kun je precies zien hoe zuinig je wast, dus je bespaart veel geld. Bovendien kun je handige functies als TurboWash en Steam+ met een tik op de knop aan- of uitzetten. Nieuw wasprogramma nodig? Die download je supersnel met de ThinQ app. Zo kun je wassen vanuit je luie stoel, en het scheelt je nog geld ook! 


TurboWash 39: *Getest door Intertek, gebaseerd op IEC 60456: editie 5.0. TurboWash39-cyclus met 5 kg IEC-lading in vergelijking met conventionele katoencyclus met TurboWash (F4V9RWP2W vs. FC1450S2W). De resultaten kunnen verschillen afhankelijk van de omgeving.

AI DD: *Getest door Intertek in maart 2019. Katoencyclus met 2 kg ondergoed in vergelijking met LG Conventional Cotton-programma (F4V9RWP2W vs. FC1450S2W). De resultaten kunnen verschillen afhankelijk van de kleding en de omgeving. *AI DD is verkrijgbaar in 3 cycli. (katoen, gemengde stof, onderhoudsvriendelijk)

Triple A: *1) Interne LG-laboratoriumtest op basis van EN60456:2016/A11:2020 met F6V7RWP1WE. 2) Energie-, centrifugeer- en geluidswaarden zijn volgens EU 2019/2014. 3) Het resultaat kan afhankelijk zijn van de gebruiksomgeving.

Steam: *Getest door Intertek in december 2018, op basis van AATCC-norm. Katoenprogramma met 'Wrinkle Care'-optie (3 verschillende shirts) in vergelijking met de katoenprogramma zonder optie. De resultaten kunnen verschillen afhankelijk van de kleding en de omstandigheden. *De door de BAF (British Allergy Foundation) goedgekeurde Allergy Care-cyclus elimineert 99,9% van de huisstofmijtallergenen.


Bekijk alle Triple A* wasmachines hier!