Energiezuinig wassen met Triple A en A-40% wasmachines

Wasmachines worden steeds zuiniger. Dat is goed voor het milieu, en op de lange termijn is het ook goed voor je portemonnee. En de ontwikkelingen staan verre van stil. Er komen steeds weer zuinige wasmachines op de markt, met als resultaat de allereerste A-40% wasmachine ter wereld. 


LG triple A wasmachine kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

En dat is niet onbelangrijk. Niet alleen jij en ik kunnen een steentje bijdragen aan een gezondere planeet, juist ook grote bedrijven kunnen dat. Bij LG staat zuinigheid daarom hoog op de agenda. Nieuwe innovaties hebben zelfs geleid tot de allereerste A-40% wasmachine die er op dit moment op de markt is - daarover straks meer. 

Zuinig op elk vlak

Tegenwoordig wordt een label voor zuinigheid op meerdere vlakken afgegeven. Zo krijgt niet alleen het energieverbruik een beoordeling met bijbehorend label, maar ook de centrifugeerprestatie en het geluidsniveau. Doordat LG vooruitloopt op de innovatie van witgoedapparaten worden meerdere wasmachines van LG beoordeeld met de beste score op elk van de drie gebieden. De AI DD motor* speelt hierin een grote rol. Deze zorgt ervoor dat de bewegingen van de trommel afgestemd worden op de stugheid van de stof van het wasgoed. Doordat de trommel niet langer aangedreven wordt door een riem, is het geluidsniveau van een LG wasmachine aanzienlijk lager tijdens het wassen én centrifugeren. LG is daarom voor enkele modellen in het bezit van een Triple A-score voor zuinigheid voor energiegebruik, centrifugeprestatie én een laag geluidsniveau.

Zoals deze wasmachine met een vulgewicht van maar liefst 9 kg. Voor elk huishouden waarin veel gewassen wordt, is een energie- en waterzuinige wasmachine die ook nog een stil draait niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Het maakt dus niet zoveel uit of je een volle trommel hebt, of juist een half wasje draait: de AI DD motor weegt namelijk zelf de was en past daar het water-en energieverbruik op aan. 

A-40%

Zuinig wasmachines zijn het 'gewone' A-label allang weer voorbij. LG heeft inmiddels meerdere wasmachines met het A-10% en A-20% label in het assortiment, maar daar houdt het nog niet op. Op dit moment is LG het enige merk met een wasmachine met een label van A-40% in de winkels! 

Dat gebeurt niet via de Triple A-techniek, maar met de A-B-A-formule. Simpel gezegd houdt dat in dat je ergens iets inlevert, maar dat krijg je dubbel en dwars terug. In dit geval maakt de wasmachine iets meer geluid, maar daar krijg je dus wel al die extra zuinigheid voor terug. Dat is het toch wel waard? 

Duurzaam tot het kleinste detail

Dankzij de goede score op al deze drie gebieden, betekent het dat je niet alleen zuinig wast voor milieu en portemonnee maar ook voor je wasgoed zelf. Dankzij de slimme  AI DD motor gaat je textiel langer mee waardoor ook je favoriete kleding een langere levensduur gegund is.

Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om duurzaam te wassen. Denk bijvoorbeeld aan het wassen op lage temperaturen. Steeds meer wasmachines én wasmiddelen zijn erop gemaakt om ook op koude temperaturen wasgoed schoon te krijgen. Een vaak onopgemerkt feit is namelijk dat de meeste energie bij het wassen wordt verbruikt bij het opwarmen van het water om op hete temperaturen te wassen. Op deze manier was je met slimme wasmachines dus dubbelop duurzaam.

Snel en efficiënt

Wil je nou zowel tijd als geld besparen? Dan is de TurboWash 39* de perfecte oplossing voor een drukbezet huishouden. Deze handige wasoptie zorgt er namelijk voor dat je in slechts 39 minuten een lading was perfect schoon kunt wassen. Selecteer het speciale Turbo 39 wasprogramma of combineer je de Turbo functie met een ander wasprogramma. Door de TurboWash 39 functie te combineren met bijvoorbeeld een katoen- of kookwasprogramma, kun je duur van dit wasprogramma aanzienlijk verkorten. De modellen GC3R709S1 enF4WR7009S2W zijn onder andere hiervan voorzien (programma en functie). Hiermee bespaar je dus veel tijd bij het doen van de was en kun je bijvoorbeeld meerdere ladingen was op één dag wegwerken.

LG ThinQ

Via de ThinQ-app bedien je de wasmachine gemakkelijk op afstand. Heb je hem volgeladen voordat je naar het werk ging maar ben je vergeten de was aan te zetten? Dat kan makkelijk alsnog vanuit je bureaustoel. Daarnaast kun je via deze app ook meerdere wasprogramma’s downloaden voor speciale kleding. Hiermee heb je altijd het juiste wasprogramma voor de juiste kleding voor handen. 

Maar dat is niet de enige reden waarom ThinQ de moeite waard is. Ook op het gebied van zuinigheid is de app namelijk vooruitstrevend. Via de app zie je namelijk precies hoeveel energie je wasgedrag verbruikt. Wordt het wat teveel? Kijk dan of je misschien eens wat vaker 's nachts kunt wassen, met een langer programma dat minder energie kost. Download the ThinQ app in de App Store en op Google PlayAI DD: *Getest door Intertek in maart 2019. Katoencyclus met 2 kg ondergoed in vergelijking met LG Conventional Cotton-programma (F4V9RWP2W vs. FC1450S2W). De resultaten kunnen verschillen afhankelijk van de kleding en de omgeving. *AI DD is verkrijgbaar in 3 cycli. (katoen, gemengde stof, onderhoudsvriendelijk)

TurboWash 39: *Getest door Intertek, gebaseerd op IEC 60456: editie 5.0. TurboWash39-cyclus met 5 kg IEC-lading in vergelijking met conventionele katoencyclus met TurboWash (F4V9RWP2W vs. FC1450S2W). De resultaten kunnen verschillen afhankelijk van de omgeving.


Bekijk de Triple A wasmachines hier!