LG maakt het je deze zomer gemakkelijk

Deze zomer samen met je familie en vrienden genieten van een fantastische barbecue? Om alle lekkere dingen die je in huis haalt ook daadwerkelijk vers en vol smaak te houden, is het belangrijk dat ze goed gekoeld bewaard worden. Een ruime koel-vriescombinatie, uitgerust met de nieuwste vershoudtechnologie, is hierbij essentieel.


LG koelkast kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Al je boodschappen snel en simpel opbergen

Ga je thuis een barbecue organiseren voor de hele familie of al je vrienden? In dat geval zul je flink wat boodschappen in huis moeten halen. Bij het opbergen van al dat lekkers komt een ruime en overzichtelijke koel-vriescombinatie natuurlijk goed van pas.

De LG GBB72MCUGN heeft een inhoud van maar liefst 384 liter. Dat betekent dat je genoeg ruimte hebt voor alle koel- en vrieswaren voor een geslaagde barbecue. Inhoud is echter niet alles: de koel-vriescombinatie van LG staat met allerlei handige opslagruimte ook garant voor gebruiksgemak. Neem bijvoorbeeld het handige wijnrek waarin je tot wel vijf flessen wijn met gemak in kwijt kunt, zonder in te leveren op opbergruimte op de planken. Deze plateaus kun je ook met gemak zelf indelen zodat je flexibel meer opbergruimte kunt creëren wanneer nodig. 

Ook niet onbelangrijk: dit is een van de stilste koelkasten van LG. Met niet meer dan 35 decibel is het een fluisterstil apparaat, dus zelfs als je met vrienden of familie in de keuken staat om de barbecue voor te bereiden, hoef je je muziek niet extra hard te zetten. De DoorCooling+ technologie zorgt ervoor dat het vlees altijd op temperatuur blijft. Zo blijft je voedsel beter vers, en kun je 's avonds genieten van een heerlijke barbecue. 

Zo blijven je etenswaren lekker vers

Je wil dat jouw vlees, vis, groente en fruit zo lang mogelijk vers blijven. Gelukkig worden er door keukenapparatuurproducenten steeds meer technologieën ontwikkeld die ervoor zorgen dat je etenswaren langere tijd vol smaak en textuur blijven.

Neem het LinearCooling-koelingssysteem van LG dat je bijvoorbeeld terugvindt op de GBB92STBAP. Dankzij dit systeem met als motor de Inverter Linear Compressor, koelt de koel-vriescombinatie veel nauwkeuriger en worden temperatuurschommelingen tegengegaan. Het grote voordeel van een gelijkmatigere temperatuur is dat voedsel langer fris en smaakvol blijft. 

Daarbij speelt ook de DoorCooling+ * een belangrijke rol. Deze functie werkt via een luchtopening bovenin aan de voorkant van de koelkast, die koude lucht uitblaast, ook naar de gebieden die normaal moeilijk te koelen zijn, zoals de deur. Omdat de koelkast vanuit de voorkant ook gekoeld wordt, is de koelkast sneller op temperatuur en hierdoor blijft alles in de koelkast nog beter op peil.

De koelkast houdt continu de temperatuur in de gaten. Daarom zijn er bijna geen temperatuurschommelingen, in tegenstelling tot wat je soms bij andere koelkasten ziet. Niet al het voedsel kan goed tegen veranderingen in de temperatuur, dus het is zaak om die zo gelijkmatig mogelijk te houden. Met de nieuwe koelkasten van LG lukt dat altijd. 

Maar het allermooiste aan deze koelkast is wel het energielabel. Nadat de energielabels waren aangepast, zaten veel zuinige koelkasten opeens in een lager label. De GBB92STBAP is een van de eerste koelkasten die zelfs met de nieuwe regelgeving weer op een officieel A-niveau opereert. Samen met de koelkasten met een B- en C-label zijn dat dus de allerzuinigste koelkasten die er op dit moment p e markt zijn. En dat merk je in de portemonnee! 

Creëer de ideale omstandigheden

Wil je je etenswaren nog langer vers houden? In dat geval is het goed om te weten dat niet elk product baat heeft bij dezelfde temperatuur of dezelfde luchtvochtigheid. Vlees bewaar je bijvoorbeeld liever wat kouder, terwijl groente juist het langst vers blijft in het meest vochtige deel van de koelkast.

Gelukkig kun je met de FreshBalancer en de FreshConverter van de GBB92STBAP-koel-vriescombinatie zelf de optimale bewaaromstandigheden voor vlees, vis, groente en fruit creëren. De FreshBalancer-lade van LG is uitgerust met een eenvoudige schakelaar die optimale luchtvochtigheid regelt. Dat betekent dat je de ideale omstandigheden voor je biefstuk of zalm kunt creëren. 

IJskristallen voorkomen met Total No Frost 

Wanneer je koel-vriescombinatie is uitgerust met een Total No Frost-systeem hoef je het apparaat nooit meer te laten ontdooien. Dit systeem gaat namelijk ijsvorming tegen door de lucht te circuleren en het vocht eruit te zuigen.

De meeste mensen denken dat een Total No Frost-systeem enkel schoonmaakwerk scheelt. Ook is het niet meer nodig om al je etenswaren over te hevelen en uren te wachten om het apparaat te laten ontdooien. Een koel-vriescombinatie met Total No Frost, zoals de GBB92STBAP, zorgt echter óók voor versere producten. De technologie helpt namelijk ijskristallen op de ingevroren producten voorkomen. En dat betekent dat etenswaren nog langer vers en smakelijk blijven. IJskristallen tasten namelijk de smaak en structuur van eten aan – denk maar aan roomijs dat al een hele tijd in de vriezer staat.

Slim én zuinig

Met de ThinQ-app van LG is het mogelijk om op afstand je koel-vriescombinatie te bedienen. Ben je onderweg met een aantal tassen boodschappen? Wil je snel iets koelen vanwege een spontane barbecue? Of hebben je gasten zin in een lekker koud drankje? Dan kun je gewoon vanaf je telefoon de temperatuurinstellingen aanpassen. Ook handig: wanneer je de deur per ongeluk open laat staan, dan maakt de koel-vriescombinatie dat kenbaar met een signaal.

Mocht je bang zijn dat al die vershoudfuncties een negatieve impact hebben op het energieverbruik van de LG GBB92STBAP, dan is het goed om te weten dat de koel-vriescombinatie is beloond met een energieklasse A. Je weet daarom zeker dat de koel-vriescombinatie weinig energie verbruikt. Wat heet: je betaalt nog geen 30 euro per jaar aan energiekosten. En dat is best een fijn idee als je aan het uitbuiken bent van die fantastische barbecue. 


Doorcooling: *Gebaseerd op TÜV Rheinland testresultaten met behulp van LG's interne testmethode waarbij de tijd wordt vergeleken die nodig is om de temperatuur van de watercontainer in het bovenste deurschap te laten dalen tussen DoorCooling+™ en Non-DoorCooling+™-modellen. Alleen van toepassing op bepaalde modellen. *De productafbeeldingen zijn alleen ter illustratie en kunnen afwijken van het werkelijke product.*DoorCooling+™ stopt wanneer de deur wordt geopend.


Vind de koelkast die bij jou past