Energievriendelijke koel- vriescombinatie van LG met energielabel A

Dankzij de vernieuwde energielabels is het tegenwoordig een stuk makkelijker geworden om een duurzame en energievriendelijke keuze te maken als je op zoek bent naar een koel- vriescombinatie. Het vernieuwen van de energielabels had echter ook het gevolg dat veel huishoudelijke apparaten zakten van een A+++ label naar een B, C of D label.

De nieuwe energielabels zijn een stuk overzichtelijker en hebben ervoor gezorgd dat alle huishoudelijke apparaten weer op gelijke voet beoordeeld kunnen worden. Alle +’jes en percentages zijn meegenomen in de nieuwe beoordelingen. Hierbij komen dus veel huishoudelijke apparaten uit op een lager energielabel dan eerst. De labels A en B worden gereserveerd voor de aller zuinigste apparaten, waarvan LG er een paar op de markt heeft, waaronder ook enkele koel- vriescombinaties. 

Bekijk hier alle LG koel/vriescombinaties.

Bekijken

Waarom veranderen de energielabels? 

Het oude systeem liep van energielabel A+++ t/m energielabel D, maar de vele plusjes leidden tot veel onduidelijkheid. Energielabel A+ klonk misschien heel zuinig, maar is eigenlijk te vergelijken met het vernieuwde energielabel F, wat helemaal niet zo zuinig is.

De vele plusjes achter de oude energielabels verdwijnen en maken plaats voor een duidelijk systeem. Inmiddels heeft je huishoudelijke apparaat een energielabel dat kan variëren van A (zeer zuinig) tot en met G (niet zuinig). Met dit vernieuwde systeem wordt het voor de consument weer duidelijker hoe energiezuinig een apparaat is.

Nog meer mogelijkheden op het gebied van energiezuinige apparaten

Dat de nieuwe energielabels een helderder overzicht bieden van hoe energiezuinig een apparaat is, is natuurlijk een mooie vooruitgang. De nieuwe energielabels brengen echter ook strengere eisen met zich mee. Om een hoog energielabel te krijgen, moet een fabrikant aan veel meer eisen voldoen dan voorheen. Dit klinkt negatief, maar het vernieuwde systeem en de strengere eisen voor energielabels geven fabrikanten de kans om nóg meer te groeien op het gebied van zuinige apparaten. Om energielabel A te krijgen, moet een apparaat zoals een koelkast, vriezer of koel/vriescombinatie aan zeer veel hogere eisen voldoen. Dit lijkt voor veel fabrikanten nog ver weg, maar het is een mooie uitdaging. De strengere eisen bieden ruimte voor groei en meer innovatie op het gebied van een milieubewuste wereld! 

A-label model van LG: de GBB92STBAP

LG speelt goed in op de vernieuwde energielabels en de nieuwe eisen met de lancering van de koel- vriescombinatie GBB92STBAP. Deze koel- vriescombinatie is het eerste model van LG dat energielabel A krijgt. Deze koel- vriescombinatie is geproduceerd met de nieuwste technieken en biedt een combinatie van goede prestaties en weinig energieverbruik.

De functionaliteiten van een zuinige koel- vriescombinatie

De GBB92STBAP is dus een van de meest zuinige koel- vriescombinaties die op dit moment op de markt zijn. Het lage energieverbruik wordt mogelijk gemaakt door allerlei technieken die ervoor zorgen dat alle nodige energie optimaal wordt ingezet.

Zo is deze koel- vriescombinatie voorzien van een Inverter Linear Compressor om temperatuurschommelingen te verminderen en is de binnenkant ook voorzien van voorzien van DoorCooling+, hierdoor wordt naast de koeling vanaf de achterkant ook koeling vanuit de voorkant toegepast waardoor producten sneller koel zijn en langer vers blijven. Hierdoor wordt niet alleen energie bespaard maar voorkom je ook dat er ijsvorming plaatsvindt en daardoor ook plaats én natuurlijk energie wordt bespaard.

Daarmee wordt dus niet alleen gelet op een duurzaam energieverbruik, maar wordt er ook duurzamer met voedsel omgegaan. Dankzij de beperking van temperatuurschommelingen blijft de kwaliteit van eten langer gegarandeerd en hoef je minder weg te gooien. Dit wordt nog eens extra in de hand gespeeld door de FRESH lades, die speciaal bedoeld zijn om vis, vlees, groente en fruit onder optimale omstandigheden in te bewaren. Zo blijft groente en fruit langer knapperig en vers dankzij een ideale vochtigheidsgraad en wordt vlees of vis extra koud gekoeld om de kwaliteit en de houdbaarheid te verlengen.

Energiezuinige apparaten in de toekomst

Hoe de toekomst van energiezuinige apparaten eruit gaat zien, dat weet niemand. Wel is duidelijk dat steeds meer fabrikanten, waaronder LG, zich inzetten voor meer producten met een hoog energielabel. Hoe hoger het energielabel, hoe meer geld dit de consument op de lange termijn scheelt. Uiteindelijk heeft een duurzamer leven met meer energiezuinige apparaten natuurlijk ook een positief effect op onze wereld. De vernieuwde en strengere eisen voor energielabels zullen er in de toekomst waarschijnlijk toe leiden dat meer fabrikanten zich zullen inzetten om hun producten een zo hoog mogelijk energielabel te laten krijgen. En hoe meer huishoudelijke apparaten met een hoog energielabel, hoe beter dat is voor onze wereld.


Vind de koel/vriescombinatie die bij jou past