Koel/vriescombinatie van LG met nieuw energielabel A! 

Vanaf maart 2021 wijzigen de energielabels. Waar huishoudelijke apparaten eerder energielabel kregen dat varieerde van A+++ tot en met D, variëren de vernieuwde energielabels van label A t/m label G. Label A is het meest zuinig en label G is het minst zuinig. Naast het feit dat de namen van de energielabels veranderen, veranderen ook de eisen die bij de labels horen. Waar veel apparaten in het oude systeem een heel hoog energielabel hadden, zal het vanwege de nieuwe en strengere eisen lastiger worden om een hoog vernieuwd energielabel te krijgen. Het oude A+++ label is bijvoorbeeld te vergelijken met het nieuwe B, C of D label, en bijna geen enkel apparaat krijgt energielabel A. Toch is het fabrikant LG gelukt om een koel/vriescombinatie te produceren met energielabel A. 

Bekijk hier alle LG koel/vriescombinaties.

Bekijken

Waarom veranderen de energielabels? 

Zoals hierboven al kort werd uitgelegd, veranderen per maart 2021 de energielabels. Het oude systeem liep van energielabel A+++ t/m energielabel D, maar de vele plusjes leidden tot veel onduidelijkheid. Energielabel A+ klonk misschien heel zuinig, maar is eigenlijk te vergelijken met het vernieuwde energielabel F, wat helemaal niet zo zuinig is.

De vele plusjes achter de oude energielabels verdwijnen en maken plaats voor een duidelijk systeem. Vanaf maart 2021 heeft je huishoudelijke apparaat een energielabel dat kan variëren van A (zeer zuinig) tot en met G (niet zuinig). Zo hebben de koeler en vriezer van LG (de GFM61MCCSF en de GLM71MCCSF) vanaf heden het D-label in plaats van het energielabel A+++ dat ze eerder zouden hebben gehad. Met dit vernieuwde systeem wordt het voor de consument weer duidelijker hoe energiezuinig een apparaat is.

Nog meer mogelijkheden op het gebied van energiezuinige apparaten

Dat de nieuwe energielabels een helderder overzicht bieden van hoe energiezuinig een apparaat is, is natuurlijk een mooie vooruitgang. De nieuwe energielabels brengen echter ook strengere eisen met zich mee. Om een hoog energielabel te krijgen, moet een fabrikant aan veel meer eisen voldoen dan voorheen. Dit klinkt negatief, maar het vernieuwde systeem en de strengere eisen voor energielabels geven fabrikanten de kans om nóg meer te groeien op het gebied van zuinige apparaten. Om energielabel A te krijgen, moet een apparaat zoals een koelkast, vriezer of koel/vriescombinatie aan zeer veel nieuwe eisen voldoen. Dit lijkt voor veel fabrikanten nog ver weg, maar het is een mooie uitdaging. De strengere eisen bieden ruimte voor groei en meer innovatie op het gebied van een milieubewuste wereld! 

Nieuw A-label model van LG: de GBB92STBAP

LG speelt goed in op de vernieuwde energielabels en de nieuwe eisen. In mei 2021 lanceert LG een nieuw model: de GBB92STBAP. Deze koel/vriescombinatie met dubbele deuren is het eerste model van LG dat energielabel A krijgt. Deze koel/vriescombinatie is geproduceerd met de nieuwste technieken en biedt een combinatie van goede prestaties en weinig energieverbruik. De koel/vriescombinatie houdt je etenswaren langer vers. Dit komt door een snellere en meer gelijkmatige koeling van het apparaat. Daarnaast verbruikt het apparaat energie op een zeer efficiënte manier, waardoor de GBB92STBAP van LG - ondanks de uitstekende prestaties – minder stroom verbruikt dan andere koel/vriescombinaties.

Energielabel A met strengere eisen

De GBB92STBAP komt in mei 2021 op de markt en wordt naar alle waarschijnlijkheid de eerste koel/vriescombinatie van LG met energielabel A. Dat deze koel/vriescombinatie van LG het energielabel A krijgt, is daarom ook bijzonder. Zoals hierboven al genoemd werd, zijn met de vernieuwing van de energielabels ook de eisen van energielabels strenger geworden.

Omdat fabrikanten steeds innovatievere en efficiëntere apparaten kunnen maken, zijn deze eisen in de toekomst voor veel fabrikanten haalbaar, maar op dit moment nog lastig te realiseren. Er zijn maar weinig producten die het vernieuwde energielabel A krijgen. Dat dit LG wel gelukt is met de nieuwe koel/vriescombinatie is dus een mooie prestatie. 

Energiezuinige apparaten in de toekomst

Hoe de toekomst van energiezuinige apparaten eruit gaat zien, dat weet niemand. Wel is duidelijk dat steeds meer fabrikanten, waaronder LG, zich inzetten voor meer producten met een hoog energielabel. Hoe hoger het energielabel, hoe meer geld dit de consument op de lange termijn scheelt. Uiteindelijk heeft een duurzamer leven met meer energiezuinige apparaten natuurlijk ook een positief effect op onze wereld. De vernieuwde en strengere eisen voor energielabels zullen er in de toekomst waarschijnlijk toe leiden dat meer fabrikanten zich zullen inzetten om hun producten een zo hoog mogelijk energielabel te laten krijgen. En hoe meer huishoudelijke apparaten met een hoog energielabel, hoe beter dat is voor onze wereld.


Vind de koel/vriescombinatie die bij jou past