Je boodschappen efficiënt opbergen met LG

Te weinig opbergruimte in je koelkast of vriezer kan voor veel frustratie zorgen. Het goed kunnen opbergen van al je boodschappen is een vereiste om alle producten lang vers te houden. Gelukkig beschikken de koelkasten en koel-vriescombinaties van LG ondanks hun slanke en elegante uiterlijk toch over voldoende opslagcapaciteit. En dat hoeft helemaal niet ten koste te gaan van de energiezuinigheid van het apparaat! 


LG koelkast kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Bespaar door meer boodschappen te doen

Het is een bekend gegeven: meerdere keren per week de supermarkt bezoeken, kun je in je portemonnee gaan voelen. Een kassakoopje hier, een mooie aanbieding daar; je verliest al snel het overzicht en geeft daardoor meer uit dan je denkt. Het is financieel gezien verstandiger om één keer per week boodschappen doen. Op deze manier word je namelijk minder vaak blootgesteld aan de verleidingen die een supermarkt te bieden heeft. Ook dwingt het je tot het maken van een boodschappenlijstje, waar je je vervolgens natuurlijk strikt aan houdt.

Eens per week boodschappen doen, is zoals gezegd beter voor de portemonnee. Niet alleen omdat het je dwingt gericht boodschappen te doen, maar ook omdat je er energie mee bespaart! Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar wanneer je koelkast vol is, houd deze langer zijn kou vast door de gekoelde producten. En dat betekent dat je apparaat minder hard hoeft te werken om koel te blijven.

Maar om al die grote hoeveelheden boodschappen kwijt te kunnen, heb je daar natuurlijk wel de ruimte voor nodig. Je kunt kiezen voor een handige koel-vriescombinatie, of voor een losse koelkast en een losse vriezer. Welke oplossing je voorkeur heeft, is heel persoonlijk. Tegenwoordig kiezen we ook vaak voor een Amerikaanse koelkast, met nóg veel meer ruimte en mogelijkheden. 

Een koelvries-combinatie

Een koel-vriescombinatie kan tegenwoordig met gemak voldoende ruimte bieden aan al je boodschappen. Neem de LG GBB92STBAP of de GBB72MCUGN: deze koel-vriescombinaties hebben beide een inhoud van 384 liter. Die grote inhoud kun je ook nog eens efficiënt indelen. Bijvoorbeeld met de twee-staps opvouwbare plank. Hiermee kun je genoeg ruimte creëren voor eten, pannen en andere omvangrijke items. Door deze plank op te vouwen creëer je namelijk tot ruim 27 centimeter extra ruimte in de diepte. Ook kun je de plank half opvouwen. Dat betekent dat je het comfort van een plank in de koelkast behoudt, maar ook de hoogte realiseert die je nodig hebt om een fles rechtop te zetten. Een andere toevoeging om je koel-vriescombinatie zo efficiënt mogelijk in te delen, is het wijnrek. Dit wijnrek biedt ruimte aan vijf flessen wijn of andere dranken. Het rek is tussen twee planken geplaatst, waardoor de lege ruimte tussen de planken optimaal benut wordt.

Amerikaanse koelkast

Wil je echt alles uit je koelkast halen - of juist erin stoppen! - dan is een Amerikaanse koelkast het absolute summum. Amerikaanse koelkasten zijn ruim opgezet en hebben meerdere deuren, zodat je er niet alleen ontzettend veel in kwijt kunt, maar dat ook nog eens op een relatief zuinige manier kunt doen. Amerikaanse koelkasten van LG, zoals de GSXV90MCDE, beschikken over de InstaView technologie. Daarmee kun je door op de deur te tikken de koelkast deels doorzichtig maken, zodat je precies kunt zien wat waar ligt, en waar er nog plek is voor je overige boodschappen. 

Waar leg je het neer? 

Koelkasten zijn gemaakt voor een speciale inrichting. Groente gaat in de groentela, flessen en pakken gaan in de deur. Dat is al jarenlang het geval, maar met nieuwe, energiezuinige innovaties van LG hoef je je er niet meer blind op te staren. Met de FreshConverter bewaar je namelijk al je vlees, groenten of vis onder de perfecte omstandigheden. Zo hoef je dus zelf veel minder goed te letten op waar je je boodschappen neerzet, de koelkast regelt het gewoon zelf. Natuurlijk werkt het wel het beste als je je groenten in de groentela legt, en je biefstukken op een van de planken. 

De FreshBalancer zorgt er op zijn beurt voor dat vocht op dezelfde plek blijft, en niet door de koelkast gaat zweven. Zo kun je een optimale vochtigheid creëren voor boodschappen die je op dat moment in je koelkast hebt liggen. Ideaal voor een groot gezien met veel verschillende soorten boodschappen, dus. 

Weetje!

Al deze LG-apparaten hebben van buiten een zeer slank en elegant uiterlijk. Aan de binnenkant is er echter genoeg ruimte om al je boodschappen op te bergen. Daarbij komt nog dat de apparaten van LG dankzij een betere isolatielaag circa 10 procent meer inhoud hebben dan andere merken. 


LG koelkast kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Zo houd je je koelkast schoon en hygiënisch

Zo’n volle koelkast kent alleen wel één nadeel: je kunt het apparaat minder gemakkelijk schoonmaken. En als het om voedsel gaat, wil je natuurlijk de beste hygiënische omstandigheden creëren. In een restaurant met een smerige keuken zou je immers ook niet willen eten. Het is dus toch belangrijk je koelkast goed schoon te houden. Om je op weg te helpen geven we je ten slotte graag wat tips:

•Haal om te beginnen je koelkast leeg.

•Controleer meteen de houdbaarheidsdatum van alle producten die je uit de koelkast haalt. Gooi producten met een verlopen TGT-datum bij voorkeur meteen weg. Producten met een THT-datum zijn echter vaak nog wel na die datum te gebruiken. Gebruik je ogen en neus om te controleren of THT-producten echt niet meer goed zijn.

•Haal alle planken, bakken en lades uit je koelkast. Maak ze daarna schoon met een sopje van afwasmiddel.

•Wanneer er een laagje water onderin je koelkast staat, is het afvoergaatje mogelijk verstopt. Je vindt dit afvoergaatje achterin je koelkast. Stilstaand water vergroot de kans op schimmels, zodat het belangrijk is het gaatje vrij te maken. Je doet dit bijvoorbeeld door een wattenstaafje of een satéprikker met een stukje keukenpapier eromheen gewikkeld door het gaatje te drukken.

•De binnenkant van je koelkast kun je hygiënisch schoonmaken met een mengsel van water en (schoonmaak)azijn. De azijn verwijdert zelfs eventuele schimmelplekjes.

• Veeg de binnenkant van je koelkast na met een schone, natte doek en droog na.

•Vergeet ook de rubbers van je koelkast niet. Hier blijven nogal eens etensrestjes achter. En daar zijn bacteriën en schimmels dol op. Gebruik bijvoorbeeld een oude tandenborstel, die je ook in een azijnmengsel doopt. Met een tandenborstel kun je goed tussen alle randen en vouwen komen. Strooi vervolgens wat talkpoeder op de rubbers, zodat ze mooi zacht blijven.

•Maak ten slotte de buitenkant van je koelkast schoon, inclusief handvat. Het handvat bevat vaak de meeste bacteriën. Neem je koelkast af met een desinfecterende spray of doekje. Zo maak je je koelkast goed en bacterievrij schoon.


Vind de koelkast die bij jou past