Eenvoudig duurzaam wassen met LG

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema aan het worden. Ook als het om huishoudelijke apparaten gaat. We willen natuurlijk allemaal graag ons steentje bijdragen aan een gezond milieu, en als we daarbij ook nog op onze water- en energierekening kunnen besparen, is dat helemaal mooi. LG is een van de koplopers op het gebied van duurzame innovatie. Aan de wasmachines en was-droogcombinaties worden alle functionaliteiten toegevoegd die het voor de consument makkelijk en overzichtelijk maken om duurzaam de was te doen.

Bekijk hier alle LG wasmachines.

Bekijken

Met de verandering van het energielabel per maart 2021, is het uitkiezen van een duurzame en energiezuinige wasmachine een stuk eenvoudiger geworden. Het energielabel is inmiddels vereenvoudigd en kent nu alleen nog maar de categorieën A t/m G. De letters A en B worden daarnaast aan niet veel apparaten toegekend, zodat er nog ruimte is om toekomstige technologische ontwikkelingen ten behoeve van duurzaamheid hierop te categoriseren. Dit betekent echter wel dat sommige wasmachines met een A+++ energielabel plots voorzien zijn van een C- of zelfs D-label.

LG is een merk dat bekent staat als innovator op het gebied van duurzaamheid. Daarom is het niet gek dat een wasmachine van LG, namelijk de F6WV910P2E, al voorzien is van het beste A energielabel. 

Slim wassen is duurzaam wassen

De verschillende intelligente technologieën die LG aan haar wasmachines toevoegt, zorgen ervoor dat je zelf amper hoeft na te denken over een duurzame manier van kleding wassen. De smart functie op de wasmachines van LG maakt verbinding met de ThinQ app op je telefoon of tablet. In deze app kun je allerlei gegevens en informatie inzien. Zo krijg je inzicht in het energieverbruik van je wasmachine, maar wordt ook aankomend onderhoud of eventuele complicaties in deze app weergegeven. Dankzij deze slimme app kun je daarnaast je wasmachine ook nog eens koppelen aan je digitale assistent zoals Alexa of Google Assistent. Zo kun je de wasmachine op afstand besturen!

In de ThinQ app kun je daarnaast ook nog eens verschillende wasprogramma’s downloaden die zich richten op zeer specifiek wasgoed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan babykleding of delicate lingerie. Daarnaast is de wasmachine ook voorzien van een eco-stand. Dit wasprogramma duurt over het algemeen langer dan gewoonlijk, maar bespaart meer energie doordat er minder energie nodig is om water voor de was op te warmen. Door altijd het juiste wasprogramma te combineren met het wasgoed, gaat de kleding een stuk langer mee. Als je dit combineert met de kwalitatief sterke behuizing van de wasmachine zelf, wordt duurzaamheid een factor waar je jaren van kunt genieten.

De trommel die je wasgoed kent

De ThinQ app is echter niet het enige slimme onderdeel aan de wasmachines van LG. Ook aan de trommel zelf zijn intelligente functies toegevoegd die het wassen een stuk makkelijker en duurzamer maken. De speciale AI Direct Drive technologie, is kunstmatig slim en kan detecteren welke soort stof er overheerst in jouw wasgoed. Afhankelijk hiervan wordt de juiste wasbeweging geselecteerd. Ook weegt deze technologie je hoeveelheid wasgoed. Hier wordt zowel het water als het energieverbruik op aangepast, zodat er nooit iets verspild wordt.

De aansluiting van de AI Direct Drive motor zorgt voor verschillende soorten schommelingen en rotaties zodat je wasgoed zorgvuldig gewassen wordt, zonder dat de kledingstukken of het textiel beschadigd raken. De wasbeweging wordt automatisch aangepast aan het wasgoed om te zorgen voor een optimaal resultaat.

Duurzaam kleine wasjes draaien

Ook als je maar een paar kledingitems hebt die je even in de was wil doen, of juist een kleine hoeveelheid delicate stoffen, biedt LG een oplossing. De kleine TwinWash mogelijkheid van LG is ideaal om kleine wasjes in te draaien zonder dat je hiervoor teveel water of energie gebruikt. Deze TwinWash MINI is tevens te combineren met wasmachines zoals de F6WV910P2E of de F4WV909P2E. Met deze toevoeging kun je dus met gemak twee verschillende soorten wasgoed tegelijk draaien waardoor je tijd en geld op de energierekening bespaart.

Duurzaam wassen doe je zelf

Wil je zelf bijdragen aan een duurzame manier van wassen? Dan zijn er een paar dingen die je kunt doen om het behoud van je wasmachine en je kleding te garanderen.

Om te besparen op je energierekening is het verstandig om zo veel mogelijk op lage temperaturen te wassen. De meeste energie wordt verspild doordat er onnodig op hoge temperaturen gewassen wordt, en het water dus opgewarmd moet worden. Hou hete en koude wasprogramma’s daarom in balans. Een 90 graden was op zijn tijd kan geen kwaad en houdt zelfs de trommel in betere staat doordat hier de vetluisbacteriën mee gedood worden. Met mate is hierin het toverwoord.

Zorg daarnaast dat je niet te veel wasmiddel of wasverzachter in één keer gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je trommel beschadigd raakt op de lange duur en biedt een fijner klimaat voor bacteriën. 


Vind de wasmachine die bij jou past!