Eenvoudig duurzaam wassen met LG

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema aan het worden. Ook als het om huishoudelijke apparaten gaat. We willen natuurlijk allemaal graag ons steentje bijdragen aan een gezond milieu, en als we daarbij ook nog op onze water- en energierekening kunnen besparen, is dat helemaal mooi. LG is een van de koplopers op het gebied van duurzame innovatie. Aan de wasmachines en was-droogcombinaties worden alle functionaliteiten toegevoegd die het voor de consument makkelijk en overzichtelijk maken om duurzaam de was te doen.

Bekijk hier alle LG wasmachines.

Bekijken

Met de verandering van het energielabel per maart 2021, is het uitkiezen van een duurzame en energiezuinige wasmachine een stuk eenvoudiger geworden. Het energielabel is inmiddels vereenvoudigd en kent nu alleen nog maar de categorieën A t/m G. Zo blijft er nog ruimte zodat om in de toekomstige technologische ontwikkelingen ten behoeve van duurzaamheid hierop te categoriseren. Dit betekent echter wel dat sommige wasmachines met een A+++ energielabel plots voorzien zijn van een C- of zelfs D-label.

Doordat LG een van de koplopers is op het gebied van duurzame innovatie, is het niet gek dat veel wasmachines, zoals de GC3V709SI, F4WV509S1H en GC3V409N5, al voorzien zijn van een A energielabel.

Slim wassen is duurzaam wassen

De verschillende intelligente technologieën die LG aan haar wasmachines toevoegt, zorgen ervoor dat je zelf amper hoeft na te denken over een duurzame manier van kleding wassen. De smart functie op de wasmachines van LG maakt verbinding met de ThinQ app op je telefoon of tablet. In deze app kun je allerlei gegevens en informatie inzien. Zo krijg je inzicht in het energieverbruik van je wasmachine, maar wordt ook aankomend onderhoud of eventuele complicaties in deze app weergegeven. Dankzij deze slimme app kun je daarnaast je wasmachine ook nog eens koppelen aan je digitale assistent zoals Alexa of Google Assistent. Zo kun je de wasmachine op afstand besturen!

In de ThinQ app kun je daarnaast ook nog eens verschillende wasprogramma’s downloaden die zich richten op zeer specifiek wasgoed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan babykleding of delicate lingerie. Daarnaast zijn de wasmachines ook voorzien van een eco-stand. Dit wasprogramma duurt over het algemeen langer dan gewoonlijk, maar bespaart meer energie doordat er minder energie nodig is om water voor de was op te warmen. Door altijd het juiste wasprogramma te combineren met het wasgoed, gaat de kleding een stuk langer mee. Als je dit combineert met de kwalitatief sterke behuizing van de wasmachine zelf, wordt duurzaamheid een factor waar je jaren van kunt genieten.

De machine die je wasgoed herkent

De ThinQ app is echter niet het enige slimme onderdeel aan de wasmachines van LG. Ook aan de machine zelf zijn intelligente functies toegevoegd die het wassen een stuk makkelijker en duurzamer maken. De speciale AI DD motor, is kunstmatig slim en kan detecteren welke soort stof er overheerst in jouw wasgoed. Afhankelijk hiervan wordt de juiste wasbeweging geselecteerd. Ook weegt deze motor je hoeveelheid wasgoed. Hier wordt zowel het water -als het energieverbruik op aangepast, zodat er nooit iets verspild wordt. Ook al heb je dus een LG wasmachine met een capaciteit van 10kg, hier kan je dus gerust ook kleine wasjes mee draaien.

De aansluiting van de AI DD motor zorgt voor verschillende soorten schommelingen en rotaties zodat je wasgoed zorgvuldig gewassen wordt, zonder dat de kledingstukken of het textiel beschadigd raken. De wasbeweging wordt automatisch aangepast aan het wasgoed om te zorgen voor een optimaal resultaat.

Duurzaam wassen

Als je maar een paar kledingitems hebt die je wil wassen, lijkt het misschien zonde om hiervoor een hele wasmachine te laten draaien. Dankzij de AI DD motor hoef je je hier echter niet meer druk over te maken. Doordat het wasgoed vooraf gewogen wordt, wordt hier ook het energieverbruik en het waterverbruik op aangepast.

Duurzaam wassen doe je zelf

Wil je zelf bijdragen aan een duurzame manier van wassen? Dan zijn er een paar dingen die je kunt doen om het behoud van je wasmachine en je kleding te garanderen.

Om te besparen op je energierekening is het verstandig om zo veel mogelijk op lage temperaturen te wassen. De meeste energie wordt verspild doordat er onnodig op hoge temperaturen gewassen wordt, en het water dus opgewarmd moet worden. Hou hete en koude wasprogramma’s daarom in balans. Een 90 graden was op zijn tijd kan geen kwaad en houdt zelfs de trommel in betere staat doordat hier de vetluisbacteriën mee gedood worden. Met mate is hierin het toverwoord.

Zorg daarnaast dat je niet te veel wasmiddel of wasverzachter in één keer gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je trommel beschadigd raakt op de lange duur en biedt een fijner klimaat voor bacteriën. 


Vind de wasmachine die bij jou past!