Een wasmachine of was-droogcombinatie geschikt voor elk huishouden

LG is een vooraanstaande innovator op het gebied van wasmachines en drogers en de combinatie hiervan. De modellen zijn tegenwoordig standaard uitgerust met de nieuwste technologieën die het wassen niet alleen leuker maar ook makkelijker en duurzamer maken. In het assortiment van LG op het gebied van wasmachines en was- droogcombinaties, is dan ook altijd een witgoedapparaat te vinden dat past bij elk soort huishouden.

Bekijk hier alle LG wasmachines.

Bekijken

Of je nu een groot of een klein huishouden hebt, houdt van veel sporten of misschien kleine kinderen en baby’s thuis hebt: het doen van de was hoort bij de dagelijkse taken en is iets dat je makkelijk gedaan wil hebben. Afhankelijk van je soort huishouden, kunnen de behoeftes die je hebt voor een wasmachine echter verschillen. Grote gezinnen zullen eerder op zoek gaan naar een wasmachine met een flinke trommelinhoud terwijl een single wellicht liever een tijd- en energiebesparende oplossing zoekt die niet te veel ruimte in huis in beslag neemt. Hoe je het ook wendt of keert: voor elke behoefte bestaat er een passend witgoedapparaat van LG.

Groot wassen

Een groot gezin of een aanzienlijk huishouden heeft het meeste baat bij een wasmachine met een grote trommelinhoud. De trommelinhoud van de F6WV910P2E bedraagt 10,5 kg, wat deze wasmachine ideaal maakt voor grote hoeveelheden wasgoed. Let er wel op dat de trommel niet te vol geladen wordt. Op deze manier is er namelijk een grotere kans dat de trommel beschadigd raakt en daarnaast wordt kleding ook niet goed schoongewassen omdat de kledingstukken niet de ruimte hebben te routeren in de trommel.

Wie op zoek is naar een was- droogcombinatie met een flinke trommelinhoud, komt bij LG terecht bij de F4DV910H2E. Dit apparaat is een wasmachine en droger in één. Hierdoor is dit niet alleen een zeer functioneel apparaat maar bespaart het ook nog eens ruimte in huis. Ook van de F4DV910H2E bedraagt de trommelinhoud maar liefst 10,5 kg voor wassen. Met de droogfunctie kun je maximaal 7kg wasgoed drogen. Dit betekent dat je een flinke hoeveelheid wasgoed in één keer kunt wassen en drogen, zonder dat je het wasgoed van apparaat naar apparaat hoeft te tillen.

Snel wassen

Of je nu veel verschillende soorten wasgoed achter elkaar wil draaien, of dat je gewoon niet te lang wil wachten totdat de was klaar is: voor veel mensen geldt een voorkeur voor kortere maar desalniettemin effectieve wasprogramma’s. De meerdere wasmachines van LG zijn daarom dan ook voorzien van de TurboWash 360 functie. Met deze functie kun je een lading wasgoed in slechts 39 minuten schoon wassen. Daarnaast is deze turbo functie ook te koppelen aan andere wasprogramma’s om de tijdsduur van deze programma’s te verkorten, zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit van het wasprogramma. Door deze combinatie kun je namelijk altijd het juiste programma selecteren dat bij de stof van het wasgoed past. De LG F4V909P2E met een trommelinhoud van 9 kg is een voorbeeld van een wasmachine die voorzien is van de TurboWash 360 functie.

Slim wassen

Aan de LG F4V909P2E en F6WV910P2E zijn daarnaast allerlei slimme functies toegevoegd die het doen van de was een simpel klusje maken. Zo is de trommel uitgerust met slimme technologie die niet alleen het gewicht van het wasgoed meet, en hier het energieverbruik en de waterhoeveelheid op aanpast, maar kan de trommel ook het soort stof herkennen waaruit je wasgoed bestaat. De wasmachine selecteert vervolgens zelf de wasbewegingen die het best bij jouw kleding of wasgoed passen. Daarnaast zorgt de AI Direct Drive motor die is aangesloten op de trommel ervoor dat verschillende schommelingen en bewegingen van de trommel jouw wasgoed zorgvuldig, behoudend en grondig wast.

Natuurlijk zijn deze wasmachines ook voorzien van een smart functie. Via de ThinQ app kun je allerlei handige informatie over je wasmachine, de verschillende wasprogramma’s en het stroomverbruik bekijken. Hier kun je ook nog eens extra wasprogramma’s downloaden die speciaal zijn ontwikkeld voor bijvoorbeeld sportkleding, spijkerbroeken of babykleding. Met deze app kun je de wasmachine op afstand aanzetten. Handig als je bijvoorbeeld op het werk plots bedenkt dat je de was nog aan wilde zetten. 

Eenvoudig wassen

Het wassen wordt tegenwoordig niet alleen slimmer, maar ook een stuk makkelijker gemaakt. Extra handige functies op de wasmachines en de was- droogcombinaties zorgen ervoor dat je niet alleen tijd maar ook moeite bespaart als je de was doet.

Zo is er aan de F4WV909P2E wasmachine een stoomprogramma toegevoegd. Dit stoomprogramma verwijdert 99,9% van de meest voorkomende allergenen zoals huisstofmijt. Dit programma wordt tevens automatisch toegepast bij een anti-allergie wasprogramma of bij het wasprogramma speciaal voor babykleding. Daarnaast zorgt stoom voor een stuk minder kreukels in het wasgoed. De Steam+ functie vermindert de kreukels die ontstaan bij het centrifugeprogramma met maar liefst 30%. Dit zorgt ervoor dat het strijken van moeilijke kleding zoals overhemden of pantalons achteraf een stuk eenvoudiger wordt! Vind de wasmachine die bij jou past!