Een wasmachine geschikt voor elk huishouden

LG is een vooraanstaande innovator op het gebied van wasmachines en drogers en de combinatie hiervan. De modellen zijn tegenwoordig standaard uitgerust met de nieuwste technologieën die het wassen niet alleen leuker maar ook makkelijker en duurzamer maken. In het assortiment van LG op het gebied van wasmachines en was- droogcombinaties, is dan ook altijd een witgoedapparaat te vinden dat past bij elk soort huishouden.

Bekijk hier alle LG wasmachines.

Bekijken

Of je nu een groot of een klein huishouden hebt, houdt van veel sporten of misschien kleine kinderen en baby’s thuis hebt: het doen van de was hoort bij de dagelijkse taken en is iets dat je makkelijk gedaan wil hebben. Afhankelijk van je soort huishouden, kunnen de behoeftes die je hebt voor een wasmachine echter verschillen. Grote gezinnen zullen eerder op zoek gaan naar een wasmachine met een flinke trommelinhoud terwijl een single wellicht liever een tijd- en energiebesparende oplossing zoekt die niet te veel ruimte in huis in beslag neemt. Hoe je het ook wendt of keert: voor elke behoefte bestaat er een passend witgoedapparaat van LG.

Groot wassen

Een groot gezin of een aanzienlijk huishouden heeft het meeste baat bij een wasmachine met een grote trommelinhoud. Hoe meer wasgoed je in één keer kwijt kunt, hoe minder tijd je tenslotte kwijt bent aan het doen van de was. De wasmachine met productnummer F4WV912A2E is dé uitkomst voor grote huishoudens die regelmatig bergen wasgoed moeten wegwerken. Deze wasmachine heeft een trommelinhoud van maar liefst 12 kg.

Dankzij de grote trommelinhoud van deze wasmachine kun je met gemak meerdere sets beddengoed in één keer wassen. De beladingssensor van de wasmachine zorgt er daarnaast voor dat je nooit te veel wasgoed in één keer in de trommel doet. Dit is namelijk slecht voor de wasmachine. Bij overbelasting kan de trommel beschadigd raken en wordt wasgoed daarnaast ook niet goed schoongewassen omdat het textiel geen bewegingsruimte in de trommel heeft.

Heb je een iets kleiner huishouden en geen behoefte aan een wasmachine met een vulgewicht van 12kg? Ook dan heb je genoeg keuze bij LG. Bijvoorbeeld met de GC3V709S1 wasmachine. Deze heeft een vulgewicht van 9kg waarmee dit witgoedapparaat zeer geschikt is voor gemiddelde tot iets grotere huishoudens. 

Snel wassen

Of je nu veel verschillende soorten wasgoed achter elkaar wil draaien, of dat je gewoon niet te lang wil wachten totdat de was klaar is: voor veel mensen geldt een voorkeur voor kortere maar desalniettemin effectieve wasprogramma’s. Meerdere wasmachines van LG zijn daarom dan ook voorzien van de TurboWash 39*. Met dit programma kun je een lading wasgoed in slechts 39 minuten schoon wassen. Daarnaast is deze TurboWash ook als functie toe te voegen aan andere wasprogramma’s om de tijdsduur van deze programma’s te verkorten, zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit van het wasprogramma. Door deze combinatie kun je namelijk altijd het juiste programma selecteren dat bij de stof van het wasgoed past. De LG GC3V709S1 met een trommelinhoud van 9 kg is een voorbeeld van een wasmachine die voorzien is van de TurboWash 39 programma.

Slim wassen

Aan de LG GC3V709S1 en F4WV912A2E zijn daarnaast allerlei slimme functies toegevoegd die het doen van de was een simpel klusje maken. Zo is de trommel uitgerust met slimme technologie die niet alleen het gewicht van het wasgoed meet, en hier het energieverbruik en de waterhoeveelheid op aanpast, maar kan de trommel ook het soort stof herkennen waaruit je wasgoed bestaat. De wasmachine selecteert vervolgens zelf de wasbewegingen die het best bij jouw kleding of wasgoed passen. Daarnaast zorgt de AI DD technologie, waarvan de wasmachine is voorzien, ervoor dat verschillende schommelingen en bewegingen van de wasmachine jouw wasgoed zorgvuldig, duurzaam en grondig wast.

Natuurlijk zijn deze wasmachines ook voorzien van een smart functie. Via de ThinQ app kun je allerlei handige informatie over je wasmachine, de verschillende wasprogramma’s en het stroomverbruik bekijken. Hier kun je ook nog eens extra wasprogramma’s downloaden die speciaal zijn ontwikkeld voor bijvoorbeeld sportkleding, spijkerbroeken of babykleding. Met deze app kun je de wasmachine op afstand aanzetten. Handig als je bijvoorbeeld op het werk plots bedenkt dat je de was nog aan wilde zetten.

Eenvoudig wassen

Het wassen wordt tegenwoordig niet alleen slimmer, maar ook een stuk makkelijker gemaakt. Extra handige functies op de wasmachines en de was- droogcombinaties zorgen ervoor dat je niet alleen tijd maar ook moeite bespaart als je de was doet.

Zo is er aan de F4WV509S1H wasmachine een stoomprogramma toegevoegd. Dit stoomprogramma verwijdert 99,9% van de meest voorkomende allergenen zoals huisstofmijt. Dit programma wordt tevens automatisch toegepast bij een anti-allergie wasprogramma of bij het wasprogramma speciaal voor babykleding. Daarnaast zorgt Steam+* voor een stuk minder kreukels in het wasgoed. De Steam+ functie vermindert de kreukels die ontstaan bij het centrifugeprogramma met maar liefst 30%. Dit zorgt ervoor dat het strijken van moeilijke kleding zoals overhemden of pantalons achteraf een stuk eenvoudiger wordt! TurboWash 39: *Getest door Intertek, gebaseerd op IEC 60456: editie 5.0. TurboWash39-cyclus met 5 kg IEC-lading in vergelijking met conventionele katoencyclus met TurboWash (F4V9RWP2W vs. FC1450S2W). De resultaten kunnen verschillen afhankelijk van de omgeving.

Steam: *Getest door Intertek in december 2018, op basis van AATCC-norm. Katoenprogramma met 'Wrinkle Care'-optie (3 verschillende shirts) in vergelijking met de katoenprogramma zonder optie. De resultaten kunnen verschillen afhankelijk van de kleding en de omstandigheden. *De door de BAF (British Allergy Foundation) goedgekeurde Allergy Care-cyclus elimineert 99,9% van de huisstofmijtallergenen.Vind de wasmachine die bij jou past!