Het ideale binnenklimaat, comfort in ieder seizoen 

We kijken allemaal uit naar heerlijk zomerweer, maar als het huis zo sterk opwarmt dat het binnen op een sauna begint te lijken dan is de pret er af. Om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden sluit je ramen en gordijnen, maar voor echt zuivere frisse lucht is een airconditioner de uitkomst. 


Benieuwd naar wat een LG airco voor jou kan betekenen? Vraag een offerte aan.

Bekijken

Gezond koelen

Het thuisklimaat is momenteel belangrijker dan ooit tevoren. De gemiddelde temperaturen stijgen ieder jaar en het zijn vooral de uitschieters van extreem hoge temperaturen die een gezondheidsimpact hebben. Ook het aantal hittegolfdagen neemt toe. Het beste leefklimaat voor binnen is een stabiele temperatuur, zowel in de winter als in de zomer. Wonen, werken en slapen zijn nu eenmaal veel aangenamer met een airco. Dit comfort is niet te vergelijken met dat van een ventilator. Die laatste kan wel de gevoelstemperatuur omlaag brengen, maar hij koelt de ruimte niet echt. Bovendien voelt het niet prettig wanneer zo’n ventilator warme lucht in je richting blaast, terwijl het al zo warm is. 

Temperatuur, luchtvochtigheid, luchtzuivering 

Airconditioning is ideaal om voor een aangenaam binnenklimaat te zorgen en dan hebben we het niet alleen over de temperatuur, maar ook over de luchtvochtigheid. Bovendien heeft de laatste generatie airco’s zoals de LG DUALCOOL en de LG ARTCOOL (https://www.lg.com/nl/air-conditioning) een functie om de lucht te ontdoen van fijnstof en zelfs bacteriën. Fijnstof zorgt voor irritatie aan de luchtwegen, net als de haartjes van huisdieren. De ingebouwde luchtreinigers filteren die deeltjes uit de binnenlucht en voorzien de kamer van schone, frisse lucht. 

Zuinig verwarmen

Een laatste, maar belangrijke troef, is dat airco’s behalve koelen ook kunnen verwarmen. Dat komt goed uit in de winter als je bijvoorbeeld alleen de woonkamer op temperatuur wilt houden. Nu we allemaal minder gas willen verbruiken, kunnen we de airco inzetten om bepaalde ruimtes te verwarmen. Dat is beter voor de portemonnee en goed voor het binnenklimaat. Bij moderne airco’s met een zuinig energielabel zijn de elektriciteitskosten trouwens laag. Vroeger waren airco’s logge apparaten die veel stroom verbruikten en behoorlijk veel herrie maakten. Moderne airco’s gaan zuinig om met energie en produceren heel weinig geluid. 

Constante energiecontrole

Het gamma airconditioners van LG maakt gebruik van de innovatieve Active Energy Control-technologie die zorgt dat de airconditioners in vier standen te gebruiken zijn. Hierdoor wordt de koeling maar ook de verwarming optimaal afgestemd op de actuele omstandigheden waardoor het energieverbruik alweer daalt. Ben je met weinig mensen in de ruimte dan schakel je de airco naar zijn zuinigste stand met één druk op de knop. Door deze Active Energy Control slaagt de LG DUALCOOL er in om de ruimte tot 40 procent sneller te koelen en wordt het energieverbruik tegelijkertijd met 70 procent verlaagd.

Spreek tegen je airco

De kwaliteit herken je ook in het gebruiksgemak. Alle LG-airco’s kun je op verschillende manieren bedienen, met de afstandsbediening en zelfs met Nederlandse spraakherkenning via Google Assistant. Op de afstandsbediening vind je de knop Comfort Air, waarmee de lamel van de airco in een stand wordt geplaatst zodat de lucht naar het plafond of omlaag naar de grond wordt geblazen. Hierdoor heb je geen last van tocht terwijl de kamer wel gekoeld of verwarmd wordt. 

LG ThinQ app

Bovendien hebben de systemen een ingebouwde wifi-functie zodat je de airconditioner kunt bedienen via de LG ThinQ-app voor Android en iOS, waar je ook bent. Op die manier kun je op het moment dat je op je werk vertrekt, de airconditioning thuis al aanzetten. Dat is niet alleen een kwestie van doorgedreven comfort maar ook van uitgekiend energieverbruik. Je hoeft de airco dus niet de hele dag door te laten werken en toch zorg je met de app dat het binnenklimaat optimaal is op het moment dat je thuiskomt. De app geeft trouwens ook feedback over het gebruik van de airconditioning. Gebruik je de airco wel efficiënt? Staat hij niet te lang aan? Staat hij niet te koud of te warm? 

Weekprogramma

Het is zelfs mogelijk om in de app een weekprogramma in te stellen zodat je de airconditioner op gezette tijden aan- en uitschakelt. Bijna alle LG-producten kunnen aan deze app worden gekoppeld. Of dat nou een wasdroger is, een wasmachine, een tv-toestel, een koelkast of vaatwasser. Via LG ThinQ krijg je een overzicht van wat er gebeurt. Bovendien kun je apparaten op afstand aansturen of meldingen ontvangen zoals wanneer de was klaar is. Deze bundeling via de app, zorgt ervoor dat het huishouden nog efficiënter, energiezuiniger en comfortabeler wordt.

Ben je geïnteresseerd in een gebruiksvriendelijke airco van LG? Vraag dan een offerte aan. De LG-experts zullen je vertellen welke airconditioning het meeste geschikt is om de ruimte die je wenst te koelen en/of te verwarmen.