Het hele jaar door schone en gezonde lucht in huis  

Het is belangrijk om je huis te voorzien van schone en gezonde lucht. Hiervoor kun je elke dag urenlang de ramen open laten staan, of je gebruikt jouw airco om de lucht in huis te zuiveren én verversen. Met behulp van moderne airco’s zorg jij altijd voor een aangenaam en gezond klimaat binnenshuis. 

In de winter kan het fris zijn met de ramen open en in de zomer komt er alleen maar hitte door naar binnen. In de lente hebben mensen met allergieën het zwaar en in de herfst wordt het met alle ramen open al snel een natte bedoening. Met een airco in huis kun je altijd het ideale klimaat in huis bepalen én zorg je gelijktijdig voor een schone en gezonde lucht dankzij slimme filters waarvan sommige airco’s voorzien zijn. 


Benieuwd naar wat een LG airco voor jou kan betekenen? Vraag een offerte aan.

Bekijken

Gefilterde lucht

In de lucht, zowel binnen als buiten, zweeft van alles rond. Denk aan stofdeeltjes, pollen maar ook ziektekiemen. Een voorbeeld van zo’n lucht filterende airco is de LG DUALCOOL met luchtreiniger. Deze airco bepaalt constant de zuiverheid van de lucht en filtert alle deeltjes uit de lucht terwijl hij gelijktijdig de ruimte voorziet van koele en frisse lucht. Dankzij de ingebouwde filter kan zelfs luchtvervuiling zoals PM 1.0 uit de lucht gefilterd worden.

Het meest komt luchtfiltering als functie voor bij split airco’s. Deze airco’s maken gebruik van ionisatietechnieken waarbij een elektrisch geladen deel de schadelijke stoffen uit de moleculen in de lucht haalt. Daarnaast maakt LG zelfs gebruik van UV Nano™ technologie om de lucht te steriliseren voordat deze weer wordt vrijgegeven.

Mensen met allergieën

Schone lucht is voor iedereen belangrijk. Als men te lang in onzuivere lucht verkeert, kan het zomaar gebeuren dat iemand gevoeligheden of zelfs allergieën ontwikkelt. Mensen die al allergieën hebben, zoals astma, een allergie tegen huisstofmijt of hooikoorts, hebben extra baat bij een luchtzuiverende airconditioning.

Het is een fabel dat mensen extra ziek worden van een airco. De filters van moderne klimaatcontrole installaties zorgen er juist voor dat alle schadelijke deeltjes uit de lucht gefilterd worden. Daardoor circuleert er alleen gezonde lucht in een ruimte.

Maar ook huishoudens met bijvoorbeeld huisdieren hebben er profijt van. Niet alleen zuivert de airco de kleine haartjes die rondvliegen uit de lucht, de airco filtert ook nare geurtjes uit de lucht. Met huisdieren die veel haar verliezen, kan het zomaar gebeuren dat een kamer onfris begint te ruiken. Een luchtzuiverende airco biedt dan uitkomst.. Dat geldt overigens ook voor vervelende geurtjes die bijvoorbeeld bij het koken ontstaan. Een gezonde lucht is daarmee ook een geurvrije lucht. 

Toegankelijk en energievriendelijk

Met verschillende airco’s in huis kun je dus met gemak door het hele huis een aangenaam klimaat aanhouden. De moderne airco’s laten zich dan ook makkelijk besturen én geven constant inzicht in belangrijke informatie. Zo zijn de luchtfilterende airco’s van LG voorzien van een display waarop constant de luchtkwaliteit afgelezen kan worden. Daarnaast kun je de airco ook besturen via een speciale app waardoor je nog meer inzichten krijgt.

Denk bijvoorbeeld aan het energieverbruik van de airco. Veel airco’s zijn voorzien van een A-energielabel. Dankzij de app kun je precies zien wanneer het apparaat meer energie verbruikt en wanneer minder. En wil je de airco aan- en uitzetten? Dan kan dat natuurlijk via de app, met een afstandsbediening óf met een simpele spraakopdracht. De airco’s van LG zijn voorzien van Nederlandse spraakbediening via Google Assistant of Amazon Alexa waardoor ze direct aan gaan als ze hiervoor een gesproken opdracht krijgen. Dat maakt deze airco’s een toegankelijke en energievriendelijke optie voor elk huishouden. 

 Airco onderhouden 

Wie dus regelmatig gebruikmaakt van de airco, door bijvoorbeeld te verwarmen middels de airco in de winter en te koelen in de zomer, zal dus veel voordeel hebben van de gezonde lucht die constant in huis circuleert. Om de kwaliteit te waarborgen, en zo dus ook een optimaal gezond klimaat in huis te houden, is het belangrijk dat er om de zoveel tijd onderhoud wordt gepleegd aan de airco.

In de filters van de airco komen, naast schadelijke bacteriën en luchtvervuilingselementen, ook stofdeeltjes vast te zitten die het functioneren van de airco kunnen belemmeren. Deze filter kan stofvrij worden gemaakt bij een regelmatige poetsbeurt om de prestatie van de airco optimaal te houden. Eens in de paar jaar is het belangrijk dat er een speciale installateur de airco’s van onderhoud voorziet. Bij dit soort onderhoudsbeurten kunnen alle filters worden vervangen en kan ook het koudemiddel worden bijgevuld.

Zo geniet je zelf en je gezin het hele jaar door van frisse, schone, gezonde en natuurlijk reukvrije lucht in huis. 

Meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Klik dan hier!