Oog voor de veiligheid van je dierbaarste bezit

Je snelt naar de keuken. Net op tijd om je kindje van de kookplaat weg te trekken. Aangezien niemand echt ogen in zijn achterhoofd heeft, is het lastig om je kinderen altijd en overal in de gaten te houden. Helaas kunnen die kleine kinderhandjes in een onbewaakt moment wel een flinke chaos veroorzaken, zeker in de keuken. Gelukkig hebben de kookplaten van ETNA een aantal functies die je tijd in de keuken aangenamer én veiliger maken.

Zo voorkom je ongewenste bediening van je kookplaat

De deurbel gaat. Je kindje lijkt druk bezig met een moeilijke puzzel, zodat je besluit even snel open te doen. Als je terugkomt, is hij echter nergens meer te bekennen. Al roepend loop je door het huis, totdat je hem spot terwijl hij alle knopjes van de kookplaat aan het uitproberen is... Gelukkig was het kinderslot ingeschakeld! Wanneer je het kinderslot van je ETNA-kookplaat inschakelt, kun je ongewenste bediening voorkomen. Met een druk op de knop worden alle functies geblokkeerd. Daarnaast zijn kookplaten van ETNA uitgerust met automatische panherkenning. Deze functie herkent het wanneer er een pan op de zone staat en zal niet eerder aanslaan. Dankzij deze twee functies wordt je kookplaat dus nooit per ongeluk ingeschakeld, zelfs niet als je peuter het apparaat verwart met een grote tablet!

Altijd perfect (beet)gaar met ETNA

Op het moment dat je de pasta in de pan gooit, heeft je kind je hulp nodig. Dankzij de timers van de inductiekookplaten van ETNA kun je gerust een kijkje gaan nemen. Zet de timer van de gebruikte zone bijvoorbeeld op acht minuten, zodat je een lekkere beetgare pasta hebt zodra de timer afgaat. Langer bezig dan je dacht? Na die acht minuten stopt de zone automatisch, waardoor je pasta niet per ongeluk alsnog te lang doorkookt. Ook kun je ervoor kiezen om de pauzefunctie te gebruiken. Met een druk op de knop zet je de kookplaat op pauze, zodat je later precies kunt verdergaan waar je gebleven was. Of neem de warmhoudfunctie, die het eten op een constante temperatuur houdt totdat het opgediend kan worden.

Simpel, snel en safe koken op inductie

Eindelijk, het is weekend! Tijd om eens lekker uitgebreid te koken. Dat betekent echter niet per se dat je uren in de keuken hoeft te staan. Dankzij de boostfunctie van ETNA-inductiekookplaten kun je het vermogen van een kookzone bijvoorbeeld flink verhogen, zodat je snel een pan met water aan de kook brengt. Na vijf minuten schakelt de kookplaat zich vervolgens automatisch terug. Daar heb je dus geen omkijken meer naar! Datzelfde geldt voor de speciale smeltfunctie, die je terugvindt op de kookplaten in de Performance-lijn van ETNA. Deze functie helpt bij het op een constante temperatuur voorzichtig laten smelten van ingrediënten als chocola en boter, waardoor je geen risico meer loopt op aanbranden.

Een kookplaat met handige geheugensteuntjes

Druk, druk, druk. Zo zou je jouw huishouden goed kunnen typeren. De kinderen in de gaten houden, je voorbereiden op die presentatie, de kat aandacht geven, en dat allemaal tegelijkertijd! Geen wonder dat je je gedachten niet altijd bij het koken hebt... ETNA-kookplaten beschikken over een restwarmte-indicator. Nadat je een kookzone hebt uitgeschakeld, blijft de restwarmte-indicatie branden zolang de kookzone heet is. En dat is natuurlijk een fijn geheugensteuntje om de kookzone niet aan te raken of er iets op te zetten! Ook de kookduurbegrenzing doet dienst als extra hulpmiddel in drukke tijden. Deze stopfunctie wordt namelijk automatisch ingeschakeld wanneer je na het koken vergeet je kookplaat uit te zetten.

Geen gedoe in de meterkast met Plug & Cook

Je wilt graag overstappen van een gaskookplaat naar een inductiekookplaat. Je vraagt je alleen af hoe je je nieuwe aanwinst precies moet aansluiten... Voorheen was het vaak zaak om te zorgen voor een geschikte aansluiting, omdat je kookplaat anders niet (goed) werkte of de stoppen konden doorslaan. En dat aanpassen van je meterkast is natuurlijk niet zonder kosten! Met de kookplaten van ETNA wordt inductie echter voor iedereen bereikbaar, zonder gedoe. De fabrikant maakt namelijk Plug & Cook-inductiekookplaten. Deze kookplaten zijn uitgevoerd met een stekker voor aansluiting op een normaal geaard 230V-stopcontact. Daarmee kun je dus je oude gaskookplaat vervangen, zonder dat aanpassingen aan je meterkast nodig zijn!

Ook kun je kiezen voor een kookplaat uit de Performance-serie. Deze kookplaten kun je namelijk zowel op 1-fase als op 2-fasen aansluiten. Als je kiest voor 1-fase hoef je overigens niet bang te zijn om veel op prestaties in te leveren. Deze kookplaten zijn namelijk uitgerust met het zogenoemde Powermanagement-systeem, waarbij er slim geschakeld wordt tussen de zones. Zodoende lever je op 1-fase maar iets aan prestaties in. En mocht je later alsnog willen overstappen op 2-fasen dan kan dat dus ook! Op die manier ervaar je écht alle voordelen van het koken op inductie.

Wil je gaan voor echt meer power en weten waar je op moet letten, bekijk dan deze video voordat je tot aankoop overgaat.