Alle ruimte en vrij zicht tijdens het koken 

De keuken is de plek waar je niet alleen maar wilt koken. Het is ook de plek waar je wilt bijpraten na een dag hard werken. Waar je die leuke etentjes wilt hosten met familie of vrienden. Met een inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging zoals ETNA's Hood-in-Hob creëer je een zee van ruimte in je keuken. Dat ziet er niet alleen maar mooi uit. Je hebt vrij zicht en geen gedoe met een afzuigkap aan het plafond. Hoe werkt dat precies, geïntegreerde afzuiging? 


De voordelen van kookplaat en afzuiging in één 

Je komt thuis na een dag hard werken. Fijn om even bij te kletsen terwijl je een heerlijke pasta bereidt. Je kinderen bouwen midden in de kamer een hut van alle kussens en stoelen die er zijn. Ze hebben de grootste lol. Voor jou is het ontspannen om vanuit de keuken een oogje in het zeil te kunnen houden en er op een afstandje van te genieten. Een losse afzuigkap kan het zicht behoorlijk belemmeren. Door de afzuiging in de inductiekookplaat te verwerken, houd je vrij zicht op alles wat er om je heen gebeurt. En met de ETNA Hood-in-Hob AKI480ZT heb je tegelijkertijd het gemak van mooi en betaalbaar design. 


Afzuigsysteem in de kookplaat: hoe werkt het? 

Geïntegreerde afzuiging, ook wel werkbladafzuiging genoemd, is een afzuigsysteem dat volledig is weggewerkt in de kookplaat of het aanrechtblad. De dampen die vrijkomen bij het koken worden weggezogen via het keukenwerkblad of in dit geval de kookplaat. Deze ingebouwde afzuiging biedt talrijke voordelen. Zo zorgt de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging van ETNA voor een ervaring van ruimte in de keuken. De Hood-in-Hob AKI480ZT kun je precies installeren zoals dat in jouw keuken past. Daarnaast kun je het door het systeem opgevangen condenswater makkelijk verwijderen dankzij de uitneembare wateropvangbak. 


Bekijk hier uitgebreide specs en uitleg van dit model

Klik hier!

Ruimte in de keuken 

De keuken is de uitgelezen plek om creatief te zijn met ingrediënten en waar goede gesprekken ontstaan met je partner of vrienden. Door het afzuigsysteem te integreren in de kookplaat, creëer je ruimte en overzicht in je keuken. Dat ziet er niet alleen maar mooi uit: het maakt het mogelijk dat je boven de pan kunt kletsen met je gasten, zonder dat een losse afzuigkap het zicht ontneemt op de gesprekspartner. Of je houdt de kamer in het oog terwijl je kookt. Je blijft betrokken bij je bezoek, in plaats van dat je verscholen onder de afzuigkap staat te zwoegen in de kookdampen. Wel zo gezellig!

De twee kookzones vooraan op de inductiekookplaat zijn éxtra krachtig. De kookplaat beschikt daarnaast over een Virtual Pan Support Design. Dit helpt je om de pan zo te plaatsen dat je de beste kookresultaten krijgt. Hoef je daar niet over na te denken terwijl je proost met je vrienden op een gezellige avond. 


Plaatsen zoals het in jouw keuken past 

Of je nu een kleine keuken hebt, of een ruime keuken met kookeiland. Dankzij de grootte van de kookplaat en de ingebouwde plintmotor, zijn er verschillende opstellingen mogelijk. ETNA's inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging is een model van 80 centimeter en past in een nis van 75 centimeter. Daardoor past hij in zijn geheel in een 80 centimeter kast. Dit maakt meer ruimte.

Doordat de inductiekookplaat over een plintmotor beschikt, is er veel ruimte is voor lades. En opbergruimte komt altijd van pas in de keuken. 

Als je de kookplaat wilt installeren in een kookeiland, is het mogelijk om de motor te draaien waardoor ook de onderste lade extra diep kan zijn. Wil je de kookplaat gebruiken met recirculatie? Dat kan: je kunt de plintmotor geschikt maken voor recirculatie (dat betekent dat je geen afvoer naar buiten nodig hebt). In een los bij te bestellen startset zit een fijnstof- en koolstoffilter in één. De filter is later weer te vervangen. Bekijk de video voor uitleg over hoe dit precies zit en overleg altijd met de keukenvakzaak over de indeling.


Bekijk hier uitgebreide specs en uitleg van dit model

Klik hier!

Snel condenswater legen dankzij uitneembare wateropvangbak 

De afzuiging heeft een moderne rechte look en is gemaakt van hoogwaardig kunststof. Eronder zit een wateropvangbak met vetfilters erin. De wateropvangbak is van bovenaf uitneembaar en dat is superhandig. Hiermee kun je het beetje condenswater na het koken in een handomdraai weggieten. Komt er toch nog water langs de bak? Geen zorgen. Eronder zit een extra opvangbak. De inductiekookplaat van ETNA is sowieso makkelijk schoon te houden dankzij het gladde oppervlak. 


Betaalbare inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging 

Het klinkt luxe, een inductiekookplaat en afzuiging in één. Het mooie is dat ETNA deze optie juist toegankelijk heeft gemaakt. Ook voor een wat kleinere portemonnee. En of je nu een kleine keuken hebt, of een ruime keuken met een kookeiland, de inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging van ETNA geeft je maximale vrijheid tijdens het koken. Klaar voor al die gezellige uitgebreide diners én snelle happen die je nog gaat bereiden.