Inhoudsopgave

  1. Gezonder en sneller grillen met de Fit Grills van George Foreman
  2. Fris de feestdagen in met de Smokeless Grills van George Foreman

Gezond en gemakkelijk grillen met George Foreman

Of je nu gaat voor een vlees, vis of groenten gerecht, met een grill kan het nooit de mist in gaan. George Foreman maakt grillen gezond én gemakkelijk met hun Fit Grills en Smokeless Grill. Benieuwd waar deze grills in uitblinken? Bekijk dan de video's of lees de onderstaande artikelen. Via het bovenstaande menu navigeer je gemakkelijk naar de geschikte grill voor jou!

Gezond en gemakkelijk grillen met George Foreman

Ontdek

Gezonder en sneller grillen met de Fit Grills van George Foreman

Gelukkig is de misvatting dat gezond eten niet lekker kan zijn inmiddels bijna de wereld uit. Tijd om ook de tweede vergissing recht te zetten. Om gezond te eten hoef je namelijk ook niet uren in de keuken te staan. Met een grill zoals de Fit Grill Copper Medium van George Foreman kook je naast gezonde, ook nog eens lekkere gerechten die in een mum van tijd klaar zijn. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van de grill.

Met minder vet en meer smaakbehoud eten

Ben jij iemand die een beetje gezond wil leven? Je sport regelmatig en let op je voeding, maar dan wil je natuurlijk wel gewoon lekker kunnen blijven eten. Gelukkig hoef je om gezond te eten niet in te leveren op smaak. Kies er bijvoorbeeld voor om je eten te grillen, zodat je minder vet hoeft te gebruiken. Als je grillt, hoef je de etenswaren namelijk alleen lichtjes in te wrijven met wat olie of marinade. De George Foreman Grill heeft een gekantelde stand zodat het overtollige vet van de grillplaten in het opvangbakje verdwijnt.

Grillen gebeurt op hoge temperaturen, zodat de etenswaren meteen dichtschroeien. Dat betekent dat er maar weinig vocht, vitamines en mineralen verloren gaan. Bijkomend voordeel is dat er meer smaak behouden blijft, waardoor je minder behoefte hebt aan allerlei ongezonde smaakmakers als sauzen. Op die manier eet je dus automatisch gezonder.
Wat is grillen?
Grillen is het op hoge temperatuur dichtschroeien en garen van etenswaren. De warmte bij grillen is afkomstig van een gloeiende grill in een oven, een grill of een barbecue. Het gevaar van grillen is dat de etenswaren verbranden door de hoge temperatuur. Dat geldt echter vooral voor de barbecue; met een elektrisch grilltoestel is het risico op verbranden veel kleiner.Je hele maaltijd grillen

Steeds meer mensen ontdekken dat je met een grill gezonder kunt eten. Een van de eerste merken die deze trend zette, was George Foreman. Gezond eten, dat is waar de voormalig bokser voor stond toen hij zijn merk lanceerde. De Fit Grills van George Foreman zijn speciaal ontworpen om vet af te voeren; vetreductie is de kern van het merk. Zo weten de grills tot 42 procent vet uit voedsel te verwijderen door het vet af te laten glijden in het vet-opvangbakje.

Het is gelukkig niet zo dat een grill enkel van pas komt bij vlees en vis; je kunt juist ook erg goed groenten grillen. Denk aan courgette, paprika, venkel en aubergine. Het is met een grill dus mogelijk om je gehele maaltijd klaar te maken. Dat geldt zeker als je kiest voor een groot exemplaar, zoals de Fit Grill Large 25820-56 van George Foreman. Deze grill heeft een grilloppervlak van maar liefst 800 cm².

Lekker én snel

Weinig tijd aan je maaltijd willen besteden, maar toch lekker willen eten? Het is natuurlijk maar een fabel dat je alleen een lekker gerecht kunt koken als je lang in de keuken staat. De Fit Grill Copper Medium 25811-56 van George Foreman bewijst namelijk het tegendeel. Met deze grill tover je bijvoorbeeld binnen een mum van tijd een burger op je bord: van de grill aanzetten tot aan het diner in slechts zes minuten.

Supersimpel schoonmaakgemak

Naast bereidingsgemak staat bij de Fit Grills van George Foreman ook schoonmaakgemak voorop. Je kunt de grills heel simpel in één veeg schoonmaken, gewoon met een vochtige doek. De grills zijn namelijk voorzien van een anti-aanbaklaag. Dat betekent dat je etenswaren dus niet aan de grillplaten blijven plakken en jij niet langer hoeft te boenen.


Fris de feestdagen in met de Smokeless Grills van George Foreman

Gourmetten of grillen met de feestdagen, het is voor velen vaste prik. Logisch, want het is het hartstikke lekker én gezellig. Het enige probleem is echter de vieze baklucht die nog dagen blijft hangen. Gelukkig is er voor die vieze lucht en rook nu een oplossing gevonden.

Gezond en gemakkelijk grillen met George Foreman

Ontdek

Grillen zonder rookontwikkeling

Grillen zou wel eens de perfecte optie voor de feestdagen kunnen zijn. Jammer genoeg gaat grillen vaak gepaard met rookontwikkeling. Zelfs wanneer je amper olie of vet gebruikt, en je grillplaat goed schoon is, kan er toch nog rook ontstaan. En daar zit je juist met de feestdagen niet op te wachten. Je wilt niet dat je gasten de hele avond in een baklucht zitten en de kamer vol rook staat. Ook is het alles behalve aangenaam om de volgende ochtend te ontdekken dat die walm in je gordijnen en meubels is getrokken.

Gelukkig hoeft grillen tegenwoordig niet langer gepaard te gaan met rookontwikkeling. De George Foreman Smokeless Grill 28000-56 kent namelijk 87 procent minder rookontwikkeling. Dat heeft te maken met de geventileerde luchtstroom en het ontwerp van de grillplaat, waarbij olie en vet direct afgevoerd worden naar de opvangbak onder de plaat. Het vet koelt op die manier direct af, zodat verbranding en bijbehorende rook en geur voorkomen worden.

Minder vet eten

Een van de voordelen van grillen is dat je weinig tot geen vet hoeft te gebruiken. Je kunt de etenswaren lichtjes insmeren, maar hoeft verder geen olie of vet meer toe te voegen aan de grill. Het overtollig vet loopt bij de George Foreman Smokeless Grill weg via de openingen langs de grill en het belandt op die manier onder de plaat in een vet-opvangbakje. Je krijgt met een grill dus minder vet binnen dan wanneer je zou bakken in een gewone pan, of zelfs in een gourmetpannetje.


Supersnel grillen

Doordat je zo weinig vet hoeft toe te voegen, is grillen de gezondere optie. En dat is niet alles: grillen is niet alleen gezonder, maar ook sneller. Dat geldt zeker voor de Smokeless Grill 28000-56 van George Foreman. Deze grill is namelijk ontworpen om het eten sneller en energie-efficiënter te bereiden. Dat betekent dat je geen uren in de keuken hoeft te staan om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.


Laat de vaatwasser het werk doen

Kies je voor een grillplaat dan kies je voor gemak, ook op het gebied van schoonmaken. De grillplaten van de Smokeless Grill 28000-56 zijn namelijk voorzien van een anti-aanbaklaag. Dat betekent dat je de platen snel met een vochtig doekje kunt afnemen. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Stop de afneembare platen dan in de vaatwasser. Ook het vetopvangbakje is vaatwasmachinebestendig. Laat de vaatwasser het werk doen, zodat jij snel terug kunt naar je gasten.

Hele maaltijden of kleine hapjes

Grillen is het dichtschroeien en garen van producten op hoge temperatuur. Je kunt grillen met een grill, de grillstand van de oven of de barbecue. Als je grilt, hoef je de etenswaren alleen lichtjes in te wrijven met wat olie of marinade. Je kunt hele maaltijden, maar ook kleine hapjes klaarmaken op de grill. Het is dus maar net wat jouw voorkeur heeft deze feestdagen.