Het verslag van Magda

Vandaag ga ik met gezonde spanning op weg naar Ede, waar we met een aantal andere testers, uitgekozen door Kieskeurig.nl, de nieuwe Sparta E-bike M8b zullen gaan testen.

Een prachtige rit

Ik word hartelijk ontvangen door de mensen van Kieskeurig en Sparta en daarna voorgesteld aan de rest van de testers en begeleider Eric. Bianca van De Fietser geeft nog wat handige informatie over elektrische fietsen en daarna kunnen we kennismaken met onze fiets; een strak vormgegeven E-bike, zonder lasnaden, met middenmotor en makkelijke bediening. Hij heeft een prachtige kleur blauw! Er worden bidons met water uitgedeeld en voor de liefhebber fietstassen aan de fiets geklikt. Regenpak heb ik bij de receptie achtergelaten, want het was de bedoeling dat we ruim voor de regen terug zouden zijn. (Dit is niet helemaal gelukt…) De Fietser heeft een testparcours waar we de fiets mogen uitproberen, net echt! Na een korte tijd is iedereen zover om de fietstocht aan te gaan op deze zonnige en warme dag. Eric Kuijt zet er al gelijk een flink tempo in! Ik vind het best wel pittig, ook omdat ik wat lichamelijke beperkingen heb (handen en knieën). Maar de Sparta kan dit in de een na hoogste stand, de Sport-stand, makkelijk bijhouden, dus ik ook! De rit over de Veluwe is prachtig! Helaas kan ik niet altijd even goed genieten van de mooie omgeving, mede door het pittige tempo en het feit dat ik m’n concentratie nodig heb voor het schakelen, remmen en opletten. Onderweg maak ik, al rijdend op de fiets, kennis met de andere testers. We hebben er al ruim 30 km op zitten als we rond half 3 bij ons lunchadres aankomen: Buitenplaats Beekhuizen. Een idyllisch plekje midden in de natuur. Daar wacht ons een heerlijke lunch en geef ik voor de camera nog een kort interview over de fiets. 

Een verfrissende bui

Rond half 4 klimmen we weer in de benen (lees: op de fiets), waar we in wederom een pittig tempo een flinke afdaling maken, terug naar Ede. Rond 17.15 uur krijgen we nog een verfrissende bui over ons heen. Gelukkig arriveren we niet veel later weer bij de Fietser. Daar staan lekkere borrelhapjes voor ons klaar en niet te vergeten: koffie! Ik denk zelf dat we deze dag de fiets op alle fronten hebben kunnen uitproberen, op zowel vlak als heuvelachtig terrein en in de dorpscentra. Bedankt voor deze geweldige sportieve dag!

Verder lezen? Hier vind je het verslag van deelneemster Sharona!