Deze e-bike beschikt over een Shimano Deore afmontage met 11 versnellingen en hydraulische schijfremmen.
Met de krachtige Shimano EP8 motor die beschikt over 85 Nm trekkracht en 630 Wh intube accu is is deze e-bike in elke omgeving te gebruiken, van de stad tot in de bergen.
Via de Shimano SC-E5003 display computer bedien je je e-bike in een handomdraai.

Wie vooruit wil, kiest Shimano

De wereld verandert, dus Shimano verandert mee. In een toekomst waarin zorg voor onze planeet centraal staat, is de fiets hét vervoersmiddel waarmee we ons duurzaam kunnen verplaatsen. Japanse fabrikant Shimano houdt zich al jaren bezig met het ontwikkelen van de nieuwste technieken voor fietsen. Met de komst van de e-bike is de fiets niet langer alleen een handig vervoersmiddel voor kortere afstanden, maar kan je je (elektrische) fiets gebruiken voor allerlei doeleinden. Van volledige e-bike systemen, e-cargo systemen voor de elektrische bakfiets, krachtige motoren en mogelijkheden voor mountainbikers en stadsfietsers, met Shimano kan iedereen veilig en moeiteloos genieten van een fietstocht. Ontdek het op deze pagina! 


Een e-bike met Shimano-motor kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Krachtiger dan ooit tevoren, de nieuwe motoren van Shimano

Maximale kracht met maximale resultaten: dit is de EP6 motor van Shimano 

Al meer dan een eeuw loopt Shimano voorop als het gaat om fietstechniek. Met iedere ontwikkeling tilt Shimano fietsavonturen naar een hoger niveau. Ook het afgelopen jaar heeft Shimano niet stilgestaan. De fietswereld zat er al even op te wachten en eindelijk is het zover: Shimano lanceert de nieuwe Shimano EP6 en EP8 motoren. Hoe steil de helling of hoe zwaar je bagage ook is, met deze motoren ervaar je kracht die je niet voor mogelijk hield. In dit artikel vertellen we je hoe jij met de EP6 motor maximale kracht ervaart in omstandigheden die daarom vragen. 

Lees meer

De techniek achter Shimano STEPS

Wie een e-bike heeft, kent Shimano. Dit merk produceert al jaren innovatieve e-bike systemen die ervoor zorgen dat iedere fietser kan genieten van de beste fietstochten. Om de fietservaring nóg optimaler te maken, is er Shimano STEPS: hét e-bike systeem waarmee de mountainbiker, de woon-werkfietser én de vakantiefietser kunnen genieten van kracht, betrouwbaarheid en meer energie dan ooit. Maar wat zijn de technische mogelijkheden van Shimano STEPS eigenlijk? Dat bespreken we uitgebreid in dit artikel. 

Lees meer


Alle informatie die jij nodig hebt over de nieuwe EP6 motor, zie je hier!


Een e-bike met Shimano-motor kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Alle specificaties van de motor overzichtelijk in een paar minuten!


De krachtige motor

De ongeëvenaarde prestaties zijn het resultaat van een eeuw aan ervaring: Shimano bestaat al bijna 100 jaar. Inmiddels levert Shimano de hoogstaande en kwalitatieve componenten voor een ruim assortiment fietsen en staat het systeem bekend om de krachtige motoren en accu’s.

Hoewel het belangrijk is om veranderingen proactief te accepteren, herinnert Shimano ons juist in tijden van verandering aan het belang om terug te keren naar de basis. De oorsprong is iets onveranderlijks, waarop iets nieuws gebouwd kan worden. Met deze visie doet Shimano originele, waardevolle technologieën herleven in combinatie met nieuwe ontwerpen en gebruiksvriendelijke functies. Daarmee ontstaat een unieke samensmelting van vooruitstrevende producten. Dankzij deze aanpak is Shimano inmiddels koploper op het gebied van de ontwikkeling omtrent de e-bike-systemen en zijn zij wereldwijd de enige met een uniek en volledig geïntegreerd e-bike componentensysteem.

Dit betekent dat zij niet alleen verantwoordelijk zijn voor de productie van het e-bike-systeem, maar ook zorg dragen voor cruciale onderdelen van de e-bike, zoals naven, tandwielen en remmen.


Een e-bike met Shimano-motor kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Alles komt samen


De motoren van Shimano beter bekijken?

Het Shimano steps-systeem

Tegenwoordig wordt het Shimano STEPS-systeem geïnstalleerd en verkocht op meer dan 130 fietsenmerken die speciaal zijn gebouwd voor de Shimano -technologie. De kracht ligt in de innovatieve producten die uitblinken in zowel duurzaamheid als detail. Het kan daarbij gaan om een elektrische mountainbike of een nieuwe fietsaccu voor een stadse-bike. Shimano heeft meerdere systemen op de markt. Dankzij de intelligente trapondersteuning en grote actieradius weten ze dagelijkse activiteiten een stuk makkelijker en leuker te maken.

Zo is bijvoorbeeld het Shimano STEPS E6100- systeem een hoogwaardig componentensysteem, gebouwd met de nieuwste technologieën van het succesvolle e-mountainbike systeem en is het meest veelzijdige systeem uit de Shimano -collectie. Anderzijds is het Shimano STEPS E5000-systeem HET voordeligste, lichtste en meest geruisloze e-bike-systeem tot nu toe en biedt de optimale ondersteuning voor woon-werkverkeer.

Kortom: je vindt dus altijd de juiste e-bike die bij jouw rijstijl, lichaam en persoonlijke wensen past. Ben je benieuwd naar welk Shimano STEPS-e-bike-systeem het beste aansluit op jouw manier van rijden? Lees dan meer over de E6100-e-bike serie en E5000-e-bike componenten en laat je aangenaam verrassen door de eenvoud en klasse van de producten.Van motor voor je bakfiets tot een slimme app

Het Shimano e-cargo-systeem voor de elektrische bakfiets

De bakfiets wint terrein! Bakfietsen worden een steeds normaler onderdeel van ons straatbeeld en nemen het op veel vlakken over van de auto. Ouders die hun kinderen in de bakfiets naar school brengen of juist ophalen, winkels die hun goederen bezorgen op bakfietsen, recreatieve ritjes door de buurt met het hele gezin. Om het fietsen op een zware bakfiets zo comfortabel mogelijk te maken, blijft Shimano ontwikkelen. Het merk verrast de e-bikemarkt daarom met haar nieuwe e-cargo-aandrijvingen die speciaal zijn ontworpen voor het vervoer van zware ladingen: de DU-EP800-CRG en de DU-E6100-CRG. 

Lees meer

Slim connecten met je e-bike dankzij de E-TUBE RIDE app

Shimano Steps is hét complete e-bike-systeem van Shimano. Dit systeem bestaat uit verschillende onderdelen die samen de aandrijfunit voor je elektrische fiets vormen. Shimano Steps is geïnstalleerd op meer dan 130 fietsmerken wereldwijd. Het systeem maakt het leven met een e-bike nog makkelijker! Alle onderdelen werken met elkaar samen en zijn perfect in balans. Dat voel je wanneer je op de fiets stapt! Maar Shimano gaat nog een stapje verder. Want met de Shimano E-TUBE RIDE app maak je je e-bike-ervaring helemaal af! 

Lees meer

Bekijk de motor in 360 graden!De elektrische bakfiets voor iedereen!


De Shimano motoren zijn er voor ieder gewenst moment

Trekking

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe. Het maakt voor jou dan ook niet uit waar je naartoe gaat - als je maar met de wind in de haren op de fiets zit, het liefst omringd door prachtige natuur. Een beetje bewolking weerhoudt je er niet van om op de fiets te springen en erop uit te trekken. Tegenwind? Geen probleem. Je zet je schrap in sportieve houding en ziet de lange afstand als een perfecte uitdaging om goed in conditie te blijven. Jong of oud, het is tijd om je reislust naar een hoger niveau te tillen met het Shimano E6100 -e-bike-systeem. Met allerlei high-tech features is het veelzijdige systeem uitermate geschikt voor e-mountainbikes of trekking e-bikes. Eenmaal het systeem voor de eerste keer uitgeprobeerd, voel je je een echte avonturier.

Lees meer

Vrije tijd

Liever genieten van een prachtige fietstocht over de Veluwe of met de boot naar Texel en daar de mooie natuur ontdekken per fiets? Samen een dagje erop uit met de e-bike was nog nooit zo leuk geweest met het Shimano E6100-e-bike-systeem. Neem een ontspannen tempo aan, terwijl het slimme schakelsysteem automatisch voor jou de juiste versnelling kiest. Is het al tijd voor koffie met appeltaart? Eigenlijk wel, maar je fietst net zo lekker! Met hernieuwde energie leg je lange afstanden af met de zon op je gezicht. Gelukkig hoef je niet vaak te stoppen en heb je alles wat je nodig hebt tijdens de rit eenvoudig in de fietstas. Wanneer je toch tot stilstand komt, zit je binnen no time weer op tempo met de handige Start-Mode functie.

Lees meer

Een e-bike met Shimano-motor kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken


City

Je bent op zoek naar je favoriete partner in de stad en nee, dan hebben we het niet over een individu. Tijdens de ochtendspits wil je je zorgeloos een weg kunnen banen door het drukke woon-werkverkeer, maar kom je liever niet helemaal uitgeput aan op kantoor of op de universiteit. Je zoekt een systeem wat tegelijk een toffe en moderne uitstraling heeft, waarmee je snel en efficiënt van A naar B reist. Wordt het een race tegen de klok? Maak je niet druk. Met de intelligente trapondersteuning van het Shimano E5000-e-bike-systeem zet je net dat extra beetje kracht om precies op tijd aan te komen op de plek van bestemming - zonder een gehaaste look.

Lees meer


Vind de elektrische fiets met Shimano e-bike-systeem die bij jou past!