Wie vooruit wil, kiest Shimano

Als antwoord op de toenemende vraag naar wereldwijd milieubehoud, staan fietsen en e-bikes centraal als meest milieuvriendelijke vervoermiddel. De Japanse fabrikant Shimano weet dit als geen ander en ontwikkelt speciale aandrijvingen als onderdeel van volledige e-bike systemen.

De ongeëvenaarde prestaties zijn het resultaat van een eeuw aan ervaring: Shimano bestaat al bijna 100 jaar. Inmiddels levert Shimano de hoogstaande en kwalitatieve componenten voor een ruim assortiment fietsen en staat het systeem bekend om de krachtige motoren en accu’s.

Hoewel het belangrijk is om veranderingen proactief te accepteren, herinnert Shimano ons juist in tijden van verandering aan het belang om terug te keren naar de basis. De oorsprong is iets onveranderlijks, waarop iets nieuws gebouwd kan worden. Met deze visie doet Shimano originele, waardevolle technologieën herleven in combinatie met nieuwe ontwerpen en gebruiksvriendelijke functies. Daarmee ontstaat een unieke samensmelting van vooruitstrevende producten. Dankzij deze aanpak is Shimano inmiddels koploper op het gebied van de ontwikkeling omtrent de e-bike systemen en zijn zij wereldwijd de enige met een uniek en volledig geïntegreerd e-bike componentensysteem.

Dit betekent dat zij niet alleen verantwoordelijk zijn voor de productie van het e-bike systeem, maar ook zorg dragen voor cruciale onderdelen van de e-bike, zoals naven, tandwielen en remmen.

Een e-bike met Shimano-motor kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Tegenwoordig wordt het Shimano STEPS-systeem geïnstalleerd en verkocht op meer dan 130 fietsenmerken die speciaal zijn gebouwd voor de Shimano -technologie. De kracht ligt in de innovatieve producten die uitblinken in zowel duurzaamheid als detail. Het kan daarbij gaan om een elektrische mountainbike of een nieuwe fietsaccu voor een stadse-bike. Shimano heeft meerdere systemen op de markt. Dankzij de intelligente trapondersteuning en grote actieradius weten ze dagelijkse activiteiten een stuk makkelijker en leuker te maken.

Zo is bijvoorbeeld het Shimano STEPS E6100- systeem een hoogwaardig componentensysteem, gebouwd met de nieuwste technologieën van het succesvolle e-mountainbike systeem en is het meest veelzijdige systeem uit de Shimano -collectie. Anderzijds is het Shimano STEPS E5000-systeem HET voordeligste, lichtste en meest geruisloze e-bike systeem tot nu toe en biedt de optimale ondersteuning voor woon-werkverkeer.

Kortom: je vindt dus altijd de juiste e-bike die bij jouw rijstijl, lichaam en persoonlijke wensen past. Ben je benieuwd naar welk Shimano STEPS-e-bike systeem het beste aansluit op jouw manier van rijden? Lees dan meer over de E6100-e-bike serie en E5000-e-bike componenten en laat je aangenaam verrassen door de eenvoud en klasse van de producten.Trekking

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe. Het maakt voor jou dan ook niet uit waar je naartoe gaat - als je maar met de wind in de haren op de fiets zit, het liefst omringd door prachtige natuur. Een beetje bewolking weerhoudt je er niet van om op de fiets te springen en erop uit te trekken. Tegenwind? Geen probleem. Je zet je schrap in sportieve houding en ziet de lange afstand als een perfecte uitdaging om goed in conditie te blijven. Jong of oud, het is tijd om je reislust naar een hoger niveau te tillen met het Shimano E6100 -e-bike systeem. Met allerlei high-tech features is het veelzijdige systeem uitermate geschikt voor e-mountainbikes of trekking e-bikes. Eenmaal het systeem voor de eerste keer uitgeprobeerd, voel je je een echte avonturier.

Lees meer

Vrije tijd

Liever genieten van een prachtige fietstocht over de Veluwe of met de boot naar Texel en daar de mooie natuur ontdekken per fiets? Samen een dagje erop uit met de e-bike was nog nooit zo leuk geweest met het Shimano E6100-e-bike systeem. Neem een ontspannen tempo aan, terwijl het slimme schakelsysteem automatisch voor jou de juiste versnelling kiest. Is het al tijd voor koffie met appeltaart? Eigenlijk wel, maar je fietst net zo lekker! Met hernieuwde energie leg je lange afstanden af met de zon op je gezicht. Gelukkig hoef je niet vaak te stoppen en heb je alles wat je nodig hebt tijdens de rit eenvoudig in de fietstas. Wanneer je toch tot stilstand komt, zit je binnen no time weer op tempo met de handige Start-Mode functie.

Lees meer

Een e-bike met Shimano-motor kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken


City

Je bent op zoek naar je favoriete partner in de stad en nee, dan hebben we het niet over een individu. Tijdens de ochtendspits wil je je zorgeloos een weg kunnen banen door het drukke woon-werkverkeer, maar kom je liever niet helemaal uitgeput aan op kantoor of op de universiteit. Je zoekt een systeem wat tegelijk een toffe en moderne uitstraling heeft, waarmee je snel en efficiënt van A naar B reist. Wordt het een race tegen de klok? Maak je niet druk. Met de intelligente trapondersteuning van het Shimano E5000-e-bike systeem zet je net dat extra beetje kracht om precies op tijd aan te komen op de plek van bestemming - zonder een gehaaste look.

Lees meer


Vind de elektrische fiets met Shimano e-bike-systeem die bij jou past!