Vrije tijd

Samen erop uit met de e-bike? Comfortabel lange afstanden afleggen met de fiets zonder lichamelijke klachten te krijgen? Of pauzeer je liever met koffie en gebak, terwijl je omringd wordt door uitgestrekte velden? Het maakt niet uit waar jij naartoe fietst, met het Shimano E6100 e-bike systeem word je verkenner pur sang en kom je ontspannen aan op de plek van bestemming.

De Shimano E6100-serie is speciaal ontworpen voor ontspannen fietstochten of als ideale kameraad tijdens een weekendje weg. De kracht van het systeem is voornamelijk te danken aan de combinatie van de sterke motor en duurzame accu. De geïntegreerde motor is zeer krachtig en weegt bijna niks. Deze versie kan je goed vergelijken met de lichtgewicht en compacte E8000-serie van Shimano. De vernieuwingen die zijn aangebracht zorgen voor een betere stijfheid en optimale krachtoverdracht. Wat betreft de vormgeving, heeft het systeem een eenvoudige, nette uitstraling en is de motor weggewerkt in het frame van de e-bike. Het gewicht is verlaagd tot 2,88 kilogram, wat 210 gram bespaart ten opzichte van zijn voorganger (E6000).

De motor en de accu in deze e-bikes zijn heel erg licht, zodat het voelt alsof we op een ‘gewone’ fiets rijden, terwijl we toch ondersteund worden.

Bekijk het e-bike-systeem van Shimano in actie via deze video!



De lichte en compacte motor zorgt ervoor dat je automatisch een verantwoorde fietshouding aanneemt. Je zit beter rechtop en houdt een comfortabele houding langer vast. De pedalen zitten dicht tegen het frame die een natuurlijke rijstijl stimuleren.

Er bestaan twee versies van de 250W motor, één voor stadsgebruik en één voor trekking. Afhankelijk van het terrein en je rijstijl kan je crankarmen installeren voor extra grondspeling. Daardoor rijd je met meer gemak over hobbels of over de stoeprand.

Dankzij deze aanpassingen is de motor 20% efficiënter en meer gestroomlijnd. Met één acculading kom je al een stuk verder. De motor is compatibel met de Li-ion accu van 504 Wh. Deze heeft een vrij korte oplaadtijd. Met een volle accu kun je tot wel 185 kilometer fietsen.



Comfort op de weg en soepel schakelen

De e-bike wordt optimaal ondersteund door middel van de innovatieve elektrische aandrijfeenheid. Deze gebalanceerde ondersteuning wordt mogelijk gemaakt door de ergonomische, verstelbare schakelhendels en de optie om automatisch te kunnen schakelen.
Met de ergonomische en verstelbare schakelaars houd je de controle in elke situatie. Je wisselt van ondersteuningsmodus met de linker schakelaar en de rechter gebruik je om moeiteloos te schakelen tussen versnellingen. Een uniek aspect aan de E6100-uitvoering is de nieuwe, interne naafversnelling Inter-5 Nexus. Het is de best presterende naaf van Shimano en zodanig ontworpen dat deze voldoet aan alle eisen van het rijden met een e-bike. Deze naaf maakt de fiets extra bestand tegen hogere trapkrachten dan normaal, zelfs tijdens het schakelen.

De Inter-5 Nexus in combinatie met en Di2, het intelligente aandrijfsysteem van Shimano, maakt automatisch schakelen mogelijk. Op basis van beweging en snelheid krijgt het elektronisch schakelsysteem een signaal van de motor om automatisch naar de juiste versnelling te schakelen.

Terwijl je ontspannen aan het fietsen bent en van de omgeving geniet, vermindert de motor automatisch de kettingspanning en schakelt de naaf uit zichzelf terug naar de juiste versnelling. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over of je in de juiste versnelling rijdt.

Met het E6100 -systeem kan je altijd zelf kiezen hoeveel steun je dus wilt hebben tijdens het fietsen. Zo fiets je steeds het gewenste tempo en ervaar je een natuurlijk fietsgevoel dankzij de lichte motor met intuïtieve ondersteuning.



Geïntegreerd e-bikesysteem dankzij 100 jaar ervaring

Shimano is de enige in de markt die een volledig geïntegreerd e-bikesysteem produceert. Dat betekent dat niet alleen de motor, accu en display voor een e-bike worden geleverd, maar ook andere onderdelen, zoals de naven, remmen en tandwielen. Dat zorgt ervoor dat alle onderdelen van de e-bike perfect met elkaar functioneren. Shimano bestaat 100 jaar in 2021 en heeft dus al een eeuw ervaring in het maken van fietsonderdelen van hoge kwaliteit.



Gebruiksvriendelijk LCD display

Tijdens de fietstocht houd je graag in de gaten wat de batterijduur is, hoe hard je fietst of in welke versnelling je rijdt. Of dat het al tijd is voor een koffiepauze. Hoe dan ook, het is belangrijk om deze gegevens eenvoudig in te zien. Shimano heeft daarom een buitengewoon gebruiksvriendelijk LCD- display ontworpen, zodat je altijd en overal gemakkelijk zelf kan bepalen welke gegevens je op het scherm ziet, en hoe dit wordt weergegeven.

Het display kan bevestigd worden op het stuur en is subtiel van formaat. Het heeft vier verschillende weergavemogelijkheden zodat je zelf kan bepalen welke weergave het beste bij je past. Het is altijd mogelijk om te wisselen van weergave. De eerste optie is dat je de display op het stuur bevestigd. Zo kan je tijdens het fietsen aflezen wat je snelheid, afstand, geschatte bereik, versnelling, fietstijd en duur van de batterij is. Als de LCD-display teveel afleidt, kan je ook kiezen voor een draadloze verbinding tussen je fiets en smartphone of tablet. Via Bluetooth of ANT+ verbind je moeiteloos je e-bike met de E-Tube Ride-app en wordt jouw real-time data gemonitord. Daarnaast kan je ook je e-bike verbinden met een ander merk display, met behulp van de aansluitdoos. Wil je liever helemaal geen afleiding op het stuur? Dan kan je besluiten enkel de aansluitdoos te gebruiken. Door middel van een lampje dat groen of rood kleurt, houd je de levensduur van de batterij in de gaten en de ondersteuningsmodus.

Optimaal gebruik en veiligheid

Het ontwerp van de Shimano E6100- serie is tot in de puntjes uitgewerkt en we leren dat alle componenten samenwerken voor een ultieme rijervaring. Om het beste uit jouw e-bike te halen met deze serie en alsnog veilig op pad te gaan, is het allereerst belangrijk om de juiste bandenspanning in te stellen voor je gewicht en rijstijl. Hiermee verbeter je de grip op de weg en creëer je een effectievere krachtoverdracht. Daardoor heb je de fiets goed onder controle en fiets je sneller zonder zelf extra kracht te gebruiken. Jouw persoonlijke rijstijl stel je eenvoudig in met de E-Tube-app en zo haal je het maximale uit je prestaties. Check daarnaast altijd of de remmen goed zijn afgesteld, zodat je meer vertrouwen hebt als je plotseling moet stoppen.
Zorg bij terugkomst van een heerlijke fietstocht dat je de e-bike schoonmaakt. De componenten blijven beter bestand tegen weer en wind en door de goed verzorgde componenten heb je waarschijnlijk een stuk langer plezier van je e-bike!


Vind de elektrische fiets met Shimano e-bike-systeem die bij jou past!



Wil je meer weten over de verschillende e-bike-systemen van Shimano? Lees dan verder op deze pagina.