Frame: Door het nieuwe frame is de zithouding comfortabeler geworden waardoor je heerlijk rechtop kunt fietsen.
Remmen: Keus uit veilige en goed doseerbare hydraulische schijf- of velgremmen. De hydrauliek zorgt voor een lichte bediening, ook voor mensen met weinig kracht in de vingers.
Active Line Plus: Hiermee is de ondersteuning altijd harmonisch, vloeiend en indien gewenst, krachtig.

40 jaar Pegasus: méér fiets voor iedereen

Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen: de modellen uit de Pegasus-collectie, zoals de Ravenna, Premio, Siena en Avanti. Vreemd is dat niet, aangezien het merk al 40 jaar garantstaat voor fietsen van hoge kwaliteit voor een uitstekend prijs.

Innovatie en ontwikkeling hebben Pegasus uit laten groeien tot een eersteklas fietsenmerk. Dealers en eindgebruikers genieten van de kwaliteit die het merk biedt. Dit wordt onderstreept door instanties, zoals de ANWB, die de prijswinnende fietsen ieder jaar aanbevelen.

Waar de focus eerder op mountainbikes en BMX-fietsen lag, is de aandacht inmiddels verschoven richting stadsfietsen en elektrische fietsen, tezamen met kinder-, sport-, hybride en trekkingfietsen. Dankzij dit brede assortiment is Pegasus een merk voor de gehele familie.

Het doel is echter altijd hetzelfde: meer fiets voor iedereen. Of dat nu meer kwaliteit, meer kracht of meer comfort is, Pegasus biedt voor elke behoefte een oplossing.

Splinternieuwe e-bikes van Pegasus

Duitse degelijkheid in combinatie met ultiem fietscomfort. Dat is waar Pegasus kortweg voor staat. Niet voor niets is dit gerenommeerde e-bikemerk marktleider bij onze oosterburen. Wie op zoek is naar een robuuste elektrische tweewieler met de nieuwste innovatieve hoogstandjes zit bij deze fabrikant goed. En dat tegen een eerlijke prijs. We lichten vier wonderschone e-bikes uit. Hierbij werpen we alvast een blik op de resultaten van de onafhankelijke E-bike Duurtest. 


Het hele assortiment van Pegasus bekijken?

Bekijk nu

Gebruikerservaring van Loek en Ellie met Pegasus e-bikes

Pegasus Siena E7 Plus 

“Ik voelde me veilig en gesteund door de kracht van de fiets.” Een tester van de E-bike Duurtest had de aangename rijbeleving van de degelijke Pegasus Siena E7 Plus niet beter kunnen verwoorden. Onder leiding van de Bosch Active Line Plus-middenmotor ‘voel’ je met deze e-bike altijd een onzichtbaar duwtje in de rug. Met een maximale trekkracht van 50 Nm bereik je zelfs tijdens zomerse dagen onbezweet de eindbestemming. Kies tussen een batterij van 400 of 500 Wh voor een ruime actieradius. 

De aanwezige Magura hydraulische velgremmen bevorderen de verkeersveiligheid. Je hoeft namelijk maar een beetje in de handgrepen te knijpen om de fiets tot stilstand te brengen. Naast de genoemde velgremmen is de Siena E7 Plus ook met hydraulische schijfremmen te verkrijgen. Profiteer verder van een nogal felle koplamp. Hierdoor volg je ook tijdens ritjes in de avond moeiteloos de weg.

Uiteraard speelt een hoog fietscomfort een belangrijke rol. Volgens de testers zit dat met de Siena E7 Plus wel goed. Zo gaat het schakelen tussen verschillende trapniveaus soepel en heeft deze e-bike een prima bandengrip. Andere speerpunten afkomstig van het testpanel zijn de aangename zithouding (rechtop), het lage gewicht, het duidelijke display en de stille motor. 


Lees hier de E-bike Duurtest resultaten van de Pegasus Siena E7 Plus

Bekijk nu

Pegasus Ravenna EVO 5 Belt

Doe met de chique Pegasus Ravenna EVO 5 Belt op fietsgebied geen enkele concessie. Deze sportieve hoogvlieger gebruikt tandriemaandrijving om het achterwiel te laten draaien. Vergeleken met een traditionele ketting resulteert dat in een aantal voordelen. Zo maakt deze aandrijftechniek bijna geen geluid en is er van slijtage vrijwel geen sprake. Bovendien is smeren niet nodig.

Met deze duurzame e-bike kun je flink toeren. Een tester zegt hierover: “Ik heb in vijf weken ruim duizend kilometer gefietst en dankzij de goede zithouding ging dat erg gemakkelijk.” Kies je voor een accu van 625 Wh in de schuine framebuis, dan profiteer je van een actieradius tot wel 200 kilometer. Overigens past er ook een batterij van 400 of 500 Wh in deze veelzijdige e-bike.

De Ravenna EVO 5 Belt kan op elk terrein uit de voeten. Aan de hand van de breed gewaardeerde Bosch Performance Line-middenmotor ervaar je in open gebieden bijvoorbeeld geen tegenwind. Daarnaast fiets je soepel bergop. Niet voor niets bedraagt de maximale trekkracht dan ook 65 Nm. De stevige Shimano Nexus 5-versnellingsnaaf verdient speciale aandacht. Die is namelijk speciaal ontwikkeld voor elektrische fietsen met veel trappower, zodat de versnellingen je nooit in de steek laten. Tot slot zijn de extra brede banden van Schwalbe en hydraulische schijfremmen gunstige eigenschappen. 


Lees hier de E-bike Duurtest resultaten van de Pegasus Ravenna EVO 5 Belt

Bekijk nu


Pegasus Solero Evo 9

Zoek je een stoere én oersterke e-bike? De Pegasus Solero Evo 9 biedt maximaal fietsgenot, terwijl deze tweewieler ook nog eens een stootje kan hebben. Anders dan bij veel andere elektrische fietsen is de bagagedrager namelijk onderdeel van het frame. Er zijn 3 frame varianten verkrijgbaar, dames lage instap, extra stabiel dames frame met hogere instap en een herenmodel. Hierdoor ontstaat er een optimale stijfheid, zodat deze e-bike uiterst natuurlijk aanvoelt. Een krachtige Bosch-accu bevindt zich in het frame. Een fraai gezicht, want hierdoor lijkt de Solero Evo 9 sprekend op een reguliere fiets. Afhankelijk van je fietsbehoefte kies je voor een batterij van 400, 500 of zelfs 625 Wh.

De trapprestaties liegen er niet om. Dankzij de Bosch Performance Line-middenmotor met een maximale trekkracht (koppel) van 65 Nm ben je elke heuvel en storm de baas. Fiets daarnaast bij een stoplicht soepel weg. De felle fietsverlichting, anti-lekbanden en hydraulische schijfremmen verhogen de verkeersveiligheid. Zo ervaar je bij een nat wegdek evengoed een korte remweg. Tijdens de E-bike Duurtest scoorde de Solero Evo 9 uitstekend. De testers waardeerden onder meer de comfortabele fietshouding, krachtige motor, bandengrip en sportieve uitstraling. Bovendien produceert de aandrijfmotor onderweg nauwelijks geluid. Tester Mieke vat na 800 kilometer fietsen haar ervaring als volgt samen: “Een heerlijke fiets om mee te toeren. Wat een geweldige e-bike!”


Lees hier de E-bike Duurtest resultaten van de Pegasus Solero Evo 9

Bekijk nu

Pegasus Premio Evo 10 Lite

“Na het inschakelen van de turbostand is deze e-bike bijna gevaarlijk snel.” Een tester had het al gauw in de gaten. De Pegasus Premio Evo 10 Lite is niet zomaar een e-bike. Het bijzonder krachtige Bosch Performance Line CX-motorsysteem biedt een maximale trekkracht van maar liefst 85 Nm. Daarmee komt de Duitse fabrikant veeleisende fietsers tegemoet. Trotseer met gemak de steilste beklimmingen in de Zuid-Limburgse heuvels of Belgische Ardennen. Combineer deze eersterangs middenmotor met een Powertube-accu van 400, 500 of 625 Wh en maak de fraaiste toertochten van maximaal 200 kilometer.

Naast alle trappower wil het oog natuurlijk ook wat. De Premio Evo 10 Lite is in vier modieuze kleurstellingen verkrijgbaar. De gestroomlijnde vormgeving past naadloos bij de sportieve prestaties van deze energieke tweewieler. Zoals je van deze luxueuze e-bike mag verwachten, is de afwerking fenomenaal. Verder zijn er ook nog hydraulische schijfremmen, extra brede Schwalbe-banden en een felle Fuxon-koplamp op de fiets gemonteerd. Kortom, een regelrechte alleskunner!


Lees hier de E-bike Duurtest resultaten van de Pegasus Premio Evo 10 Lite

Bekijk nu