Frame: Door het nieuwe frame is de zithouding comfortabeler geworden waardoor je heerlijk rechtop kunt fietsen.
-->
Bagagedrager: De aangelaste bagagedrager voor de accu is bijzonder stabiel en de accu is zeer eenvoudig uitneembaar.
Tandriem: De Siena E7F Plus Belt heeft geen ketting maar een tandriem voor een schone, stille en onderhoudsarme aandrijving.

40 jaar Pegasus: méér fiets voor iedereen

Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen: de modellen uit de Pegasus-collectie, zoals de Siena, Ravenna of Premio. Vreemd is dat niet, aangezien het merk al 40 jaar garantstaat voor fietsen van hoge kwaliteit voor een uitstekend prijs.

Innovatie en ontwikkeling hebben Pegasus uit laten groeien tot een eersteklas fietsenmerk. Dealers en eindgebruikers genieten van de kwaliteit die het merk biedt. Dit wordt onderstreept door instanties, zoals de ANWB, die de prijswinnende fietsen ieder jaar aanbevelen.

Waar de focus eerder op mountainbikes en BMX-fietsen lag, is de aandacht inmiddels verschoven richting stadsfietsen en elektrische fietsen, tezamen met kinder-, sport-, hybride en trekkingfietsen. Dankzij dit brede assortiment is Pegasus een merk voor de gehele familie.

Het doel is echter altijd hetzelfde: meer fiets voor iedereen. Of dat nu meer kwaliteit, meer kracht of meer comfort is, Pegasus biedt voor elke behoefte een oplossing.

Kersverse elektrische fietsen van Pegasus

Duitse degelijkheid in combinatie met ultiem fietscomfort. Dat is waar Pegasus kortweg voor staat. Niet voor niets is dit gerenommeerde e-bikemerk marktleider bij onze oosterburen. Wie op zoek is naar een robuuste elektrische tweewieler met de nieuwste innovatieve hoogstandjes zit bij deze fabrikant goed. En dat tegen een eerlijke prijs. We lichten vier wonderschone e-bikes uit. Hierbij werpen we een blik op de resultaten van de onafhankelijke E-bike Duurtest.


Bekijk hier het volledige aanbod elektrische fietsen van Pegasus

Bekijk nu

Siena E7F Plus Belt

Zoek je een betrouwbare e-bike met veel fietscomfort? De Siena E7F Plus Belt heeft zich al lang en breed bewezen. Dit is de populairste e-bike van Pegasus. De reacties van het testpanel zijn dan ook overwegend positief. Onder meer de krachtige Bosch-middenmotor, goede remmen, makkelijke bediening en stabiele wegligging zijn veelgehoorde pluspunten. Een tester vat zijn ervaring treffend samen: “De E7F Plus Belt is een echte aanrader, want het is een zeer gebruiksvriendelijke en fijne e-bike.”

Een belangrijk speerpunt is de aanwezige riemaandrijving. Die biedt ten opzichte van een traditionele ketting diverse voordelen. Zo is dit onderdeel onderhoudsarm en maakt hij onderweg nauwelijks geluid. Bovendien gaat deze tandriem ook nog eens viermaal langer mee. Verder zijn de lage instap van het damesmodel en rechte zithouding gunstig. Dat fietst prettiger en verkleint de kans op lichamelijke klachten.

Ondanks de lage instap is het donkerblauwe frame erg stabiel. Hierdoor voelen fietsers zich op deze e-bike zekerder. Ook de aangelaste bagagedrager bevordert de stabiliteit van de fiets. Volgens een tester kun je hierop gerust volle fietstassen meenemen zonder dat de tweewieler gaat zwabberen. De accu van 400 of 500 Wh is uitneembaar, waarna je hem makkelijk kunt opladen. Voor extra fietscomfort bevat deze stijlvolle e-bike hydraulische velgremmen, een vererende voorvork en zeven versnellingen.


Lees hier de E-bike Duurtest resultaten van de Pegasus Siena E7F Plus Belt

Bekijk nu

Ravenna EVO 8F Belt

Als je graag wat langere fietsritten maakt, voldoet de Ravenna EVO 8F Belt aan alle eisen. Zo zegt een testpanel-lid hierover het volgende: “Deze e-bike biedt voldoende ondersteuning om op een ontspannen manier lange tochten te maken. Zelfs bij veel tegenwind fiets ik een berg op zonder hierbij de hoogste ondersteuning te gebruiken.” Kortom, de aanwezige Bosch Active Line Plus-middenmotor doet zijn werk goed!

Deze elektrische fiets is met een onzichtbare frameaccu van 400, 500 óf 625 Wh verkrijgbaar. Laatstgenoemde batterij biedt een actieradius van maar liefst 175 kilometer. Trek er op een mooie dag dus gerust op uit. Verschillende testers noemen het verende zadel, de zachte handvatten en de comfortabele zithouding (rechtop) als pluspunten. Vanwege de soepele trapondersteuning van de geruisloze elektromotor houd je het onderweg urenlang vol. Het stuur is volledig instelbaar. Hierdoor pas je de zitpositie naar eigen wens aan.

Pegasus selecteerde voor de Ravenna EVO 8F Belt uitsluitend kwalitatieve onderdelen. Een goed voorbeeld hiervan is de tandriem. Vergeleken met een reguliere ketting heeft die een langere levensduur. Daarnaast is dit aandrijfsysteem stil en onderhoudsarm. Tot slot bevat deze e-bike een uiterst stijf frame. In combinatie met de extra brede banden en verende voorvork zorgt dat voor een stabiele wegligging.


Lees hier de E-bike Duurtest resultaten van de Ravenna EVO 8F Belt

Bekijk nu


Premio EVO 9

Wie een sportieve e-bike met iets meer power wenst, zit met de Premio EVO 9 wel goed. De nieuwe Bosch Performance Line-middenmotor heeft namelijk een respectabele koppel van 65 Nm. Alle testers ervaarden de krachtige trapondersteuning als positief, al vereist de potentieel hoge snelheid wel wat stuurmanskunst. Aan de hand van vier ondersteuningsniveaus op het display en de versnellingen kies je de gewenste weerstand.

Vanwege de uitgebreide schakelmogelijkheden leent de Premio EVO 9 zich goed voor lange toertochten. Om die reden is dit model met drie verschillende accu’s te koop. Gebruik je de batterij met de hoogste capaciteit, dan bedraagt de actieradius maximaal 200 kilometer. Pas je onderweg liever niet continu de ondersteuning aan? Geen probleem, want deze elektrische fiets doet dat op jouw verzoek volautomatisch. Dat gebeurt op basis van de geleverde trapkracht.

De Bosch-accu is in het frame geïntegreerd. Gelukkig lever je daarmee niets in op flexibiliteit. Een testpanel-lid verwoordt het als volgt: “Voor oplaaddoeleinden laat je de accu eventueel zitten, maar je kunt hem er óók uithalen. Het opladen duurt slechts enkele uren, waarna je weer heerlijk verder kunt fietsen op deze degelijke e-bike.”


Lees hier de E-bike Duurtest resultaten van de Pegasus Premio EVO 9

Bekijk nu

Ravenna EVO NV Belt

Fanatieke toerfietsers opgelet! Met deze Ravenna EVO NV Belt doe je namelijk geen enkele concessie. De hoogwaardige Bosch Performance Line CX-middenmotor levert een maximale koppel van maar liefst 85 Nm. Daarmee trotseer je moeiteloos de steilste hellingen in binnen- en buitenland. Heb je in een open gebied windkracht 6 of 7 tegen? Dankzij de krachtige elektromotor trap je licht en kom je evengoed onbezweet op de bestemming aan.

Testpanel-lid Jacintha waardeerde onder meer de stabiele wegligging. “De Ravenna EVO NV Belt ligt als een huis op de weg. Hij is met geen storm van zijn baan af te krijgen. De brede banden, het stevige frame, het brede stuur en de goede vering resulteren in veel fietscomfort.” Daarentegen had volgens deze tester de afwerking wel iets netter gekund.

Aan de hand van traploze versnellingen rijd je altijd en overal het ideale verzet. Dat fietst aangenamer dan een vast aantal versnellingen. Je trapt tenslotte nooit te licht of te zwaar. Fijn is dat deze e-bike nauwelijks geluid maakt. De tandriem is hiervoor grotendeels verantwoordelijk. Het ratelende geluid van een fietsketting is daarmee verleden. Andere voordelen van riemaandrijving zijn de langere levensduur en het geringe onderhoud. Geïnteresseerden kiezen uit drie verschillende accu’s. De uitgebreidste batterij biedt een actieradius van hoogstens 200 kilometer. 


Lees hier de E-bike Duurtest resultaten van de Ravenna EVO NV Belt

Bekijk nu