Innovatieve en betaalbare e-bike-systemen

Ben je je aan het oriënteren om een elektrische fiets aan te schaffen? Overweeg dan ook de krachtige e-sets van Bafang. Dit merk is wereldwijd één van de grootste aanbieders van e-bike-systemen. Ook veel vooraanstaande Nederlandse fietsmerken maken gebruik van de innovatieve en kwalitatieve Bafang-motoren. “Je bent slim als je een elektrische fiets met een e-bike-systeem van Bafang koopt”, zegt Jack Brandsen van Bafang. “Dan heb je een uitstekende kwaliteit voor een heel aantrekkelijke prijs.”

Naast motoren voor verschillende modellen e-bikes produceert Bafang ook complete e-bike-systemen. Daarbij moet je denken aan de bediening van de motor, het display, de software, de accu, de bekabeling, de sensoren en natuurlijk de motor zelf. Het assortiment van Bafang is breed en kwalitatief. Zo hebben ze voorwielmotoren, achterwielmotoren en middenmotoren in het assortiment, met daarnaast een ruime keuze in accu’s en displays. Door de goede prijs-kwaliteitverhouding en de brede inzetbaarheid werken merken als Amslod, Puch, Victesse, Vogue, Popal en Brinckers met systemen van Bafang. En wist je dat bij het Nederlandse kwaliteitsmerk Qwic zo’n 75% van de motoren afkomstig is van Bafang? Ook het trendy merk Cortina maakt veelal gebruik van Bafang-aandrijvingen voor hun e-bikes.

Direct contact met de markt

Omdat het merk al vanaf 2003 wereldwijd actief is, heeft Bafang inmiddels veel know-how opgebouwd. Hierbij staat Bafang vooral in nauw contact met de Europese markt. Het servicekantoor voor Europa staat bijvoorbeeld in Nederland. Uniek is dat Bafang zich focust op de service voor de fietsmerken. Dat heeft een aantal voordelen:

- Snellere reactie bij eventuele vragen of bij problemen
- Goede beschikbaarheid van reserveonderdelen
- Bafang heeft heel korte lijnen met de fietsmerken

En vooral dat laatste is erg waardevol voor Bafang. Door het directe contact met de fietsmerken kan de fabrikant snel inspelen op eventuele vragen.

Tegelijkertijd krijgen ze nuttige feedback van deze merken - en indirect van hun dealers. Die terugkoppeling gebruiken ze om hun serviceniveau naar de fietsmerken hoog te houden en om hun producten door te ontwikkelingen.

Europese kwaliteit uit China

“Met Bafang kiest een fietser voor een goede kwaliteit tegen een zeer aantrekkelijke prijs”, zegt de Nederlander Jack Brandsen. Hij is General Manager in Europa voor Bafang. “Bij Bafang vind je eerlijke, goedwerkende producten die geproduceerd worden in China.” Daarin is het merk niet uniek, want vrijwel alle grote merken laten hun e-bike-systemen produceren met onderdelen uit dat land. Alleen, waar andere merken zich ook richten op andere toepassingen dan de fiets, richt Bafang zich volledig op de markt voor e-bike systemen. “Voor de enorme aantallen die we produceren bouwen we momenteel een compleet nieuwe fabriek in China en hebben we recent een fabriek in Polen geopend. Allebei zijn ze super gemoderniseerd en ze voldoen aan alle Europese eisen”, legt Brandsen uit.

Natuurlijke fietservaring

De filosofie van Bafang is om het merk heel dicht bij de consument te brengen. Door lijnen zo kort mogelijk te houden, is Bafang als één van de weinige merken in staat om de input van de rijder op een natuurlijke manier te vertalen naar een e-fiets. Het uitgangspunt is dat een fietser sneller of makkelijker wil fietsen, maar daarbij niets wil horen of voelen. Bij Bafang krijgt een fietser het meest natuurlijke rijgevoel dat resulteert in optimaal rijcomfort. “De input van je benen moet vermenigvuldigd worden, zonder dat het onnatuurlijk aanvoelt”, legt Jack Brandsen uit. “Hiervoor hebben Bafang e-bike-systemen verschillende sensoren. De meest geavanceerde daarvan is de Torque sensor. Deze meet de kracht in de motor die jij op een pedaal zet. We hebben er vijf jaar over gedaan om deze te ontwikkelen. De sensor voorkomt zelfs een schokeffect wanneer je ene been krachtiger is dan je andere been. Er wordt een constante output geleverd, hierdoor worden eventuele knieproblemen voorkomen.”

Bafang is als één van de weinige merken in staat om de input van de rijder op een natuurlijke manier te vertalen naar een e-fiets.

Kwalitatieve en veilige accu’s

Bovendien staan de motoren van Bafang bekend om hun grote vermogen. Dit is handig om ook bij een stevige tegenwind, heuvelop of bij het optrekken gebruik te maken van de sterkere motor. Opvallend is dat het geluidsniveau daarbij laag blijft. Om de lengte van een fietsrit niet te beperken, biedt Bafang accu’s van topkwaliteit, die met een verschillende capaciteit gekozen kunnen worden. Het Chinese merk maakt voor hun accu’s gebruik van Triple AAA-cel leveranciers en kiest daarbij dus bewust voor kwaliteit en veiligheid. Bafang biedt accu’s voor onder de achterdrager, geïntegreerd in het frame en semi-geïntegreerd. Door accu’s met een verschillende capaciteit aan te bieden, is voor ieder type gebruik van een e-bike altijd een passende batterij beschikbaar. Of het nu draait om een sportieve elektrische fiets, stadsfiets, e-MTB of racefiets of om een zwaardere elektrische transport- of moederfiets: voor al deze verschillende typen fietsen biedt Bafang een passende oplossing.

Innovatief

Bafang is regelmatig in het nieuws met nieuwe, innovatieve producten zoals een modern kleurendisplay met USB-aansluiting, zodat je je telefoon onderweg kunt opladen. Of door een slimme aanpassing voor een racefiets met ondersteuning. Ook zorgen ze voor een goede toepassingen die samengaan met andere onderdelen van je fiets. Bijvoorbeeld de combinatie van een voorwielmotor met een schijfrem, waarmee zowel het optrekken, fietsen als het afremmen goed op elkaar afgestemd zijn. De luxere systemen van Bafang zijn uitgerust met slimme lichtsensoren. Hierdoor gaat de verlichting van de elektrische fiets automatisch aan bij schemering.

Meer weten over hoe je hoe je jouw ideale e-bike-systeem samenstelt en waar je op moet letten? Lees dan snel verder!

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Bafang.