Waarom moet je kiezen voor een Amslod e-bike?

De e-bike is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Een vervoersmiddel naar je werk, een sportieve partner voor fietstochten of een boodschappenhulp in de stad ... Juist omdat er zoveel modellen zijn, kan het kiezen van de voor jou ideale elektrische fiets behoorlijk uitdagend zijn. Om je keuze wat makkelijker te maken, vertellen wij je graag waarin de Amslod fiets uitblinkt ten opzichte van andere e-bikes.

Vraag nu het gratis magazine aan en word uitgenodigd voor een proefrit!

Nu aanvragen

Techniek van motor en accu

Het grote verschil tussen een gewone fiets en een elektrische fiets is dat deze laatste een motor heeft, die je tijdens het fietsen ondersteuning biedt. De motor wordt op zijn beurt weer aangedreven door een accu. De motor en de accu vormen tezamen de belangrijkste elektronica op een e-bike.

De meeste e-bikes hebben een voorwielmotor of een middenmotor. De ene optie is niet per se beter dan de andere, maar er is wél een verschil. Een e-bike met een voorwielmotor is voornamelijk geschikt voor gebruik in de stad. Je kiest daarbij zelf de mate van ondersteuning. Een fiets met middenmotor is daarentegen meer geschikt voor een heuvelachtig gebied. De motor past zich namelijk aan op de weerstand op het pedaal.

Als we over de kracht van een e-bike-motor spreken, is het aantal newtonmeter (Nm) interessant. Er worden nog regelmatig elektrische fietsen geleverd met een aandrijving van 40 Nm. Voor heuvelachtig gebied is dit echter niet voldoende. Fabrikanten adviseren bij gebruik in heuvels namelijk een motor met minimaal 60 Nm. De motoren van Amslod beschikken over een aandrijving van 80 Nm, waardoor deze tot de krachtigste van Nederland behoren.

De motor van je e-bike wordt zoals gezegd aangedreven door een accu. Hoe lang je kunt fietsen met één acculading is onder meer afhankelijk van de accucapaciteit, uitgedrukt in wattuur (Wh). We spreken daarbij ook wel over de actieradius. Hoe hoger het aantal Wattuur, hoe meer kilometers je kunt afleggen, uitgaande van een opgeladen accu. Er zijn meerdere capaciteiten te koop, waaronder 300, 400 500, of zelfs 600 Wh. Amslod levert zijn elektrische fietsen met een 600 Wh-accu.

Het verschil in actieradius tussen accu’s kan oplopen tot tientallen kilometers. Doorgaans bieden de kleinste accu’s een actieradius van 40 à 50 kilometer. Bij Amslod kun je echter vertrouwen op een veel grotere actieradius. Daarbij speelt ook het 43volt-systeem een rol: de fietsen van het merk zijn door het hogere voltage krachtiger dan veel andere e-bikes. Het systeem zorgt door de evenwichtige ontlading van de accucellen ook voor een langere levensduur én een grotere actieradius.


Andere rijeigenschappen

Om de mate van ondersteuning van een e-bike te bepalen, kijk je naast actieradius ook naar de rijeigenschappen en -programma’s. Amslod-fietsen maken gebruik van het Quadruple Sensor System. De meest gebruikte functie daarvan is Dynamic Drive. Deze functie zorgt voor de beste rijeigenschappen in alle (wisselende) omstandigheden, zoals tegenwind of een slecht wegdek.

Met Dynamic Drive kun je tussen de ECO-stand en de SPORT-modus schakelen. De ECO-modus zorgt voor comfortabele rijeigenschappen en energiebesparing, zodat de grootst mogelijke actieradius gehaald kan worden. De SPORT-modus zorgt voor extra kracht bij hellingen en tegenwind. Om te schakelen, gebruik je de controller op het stuur. De informatie wordt vervolgens getoond op het lcd-kleurendisplay.

Het display toont een verscheidenheid aan informatie, zoals over je snelheid en actieradius. Daarbij is het fijn dat het display scherp genoeg is om ook in direct zonlicht goed leesbaar te zijn. Het display dimt bovendien automatisch zodra het schemerig wordt, zodat je niet verblind raakt. Het display is ten slotte uitgerust met een usb-aansluiting, waarmee je bijvoorbeeld je telefoon kunt opladen.


Kwaliteit van fiets en fabrikant

De verlichting van alle Amslod-e-bikes springt automatisch aan als het schemerig begint te worden. Daarnaast zijn de fietsen ook uitgerust met een helder led-voorlicht en led-remlichten. Zo weet je zeker dat je goed zichtbaar bent in het verkeer en is het altijd duidelijk wanneer je remt. En geen zorgen: omdat er een gedeelte van de accucapaciteit bewaard wordt, blijft de verlichting altijd branden!

Een ander aandachtspunt is het frame. Er zijn fietsen met een hoge of een lage instap. Fietsen met een lage instap zijn toekomstbestendig; je kunt er nog jaren plezier van hebben, ook als je een dagje ouder wordt. Een ander voordeel is dat je snel je voeten op de grond kunt zetten. Daarnaast geeft een lage instap je vaak een mooie, rechte zithouding. Amslod besteedt ook aandacht aan een goed passend fietszadel, zodat je geen last krijgt van zadelpijn.

Of een fiets van Amslod je bevalt kun je altijd vrijblijvend proberen. Sterker nog: als je wilt, komen de medewerkers bij je langs zodat je thuis een proefrit kunt maken. Op die manier kun jij in alle rust én in je eigen vertrouwde omgeving de e-bikes proberen!


Vraag nu het gratis magazine aan en word uitgenodigd voor een proefrit!

Nu aanvragen
Ben jij benieuwd wat de geschiedenis is van Amslod?Lees dan snel verder!
Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Amslod.