Tips voor fietsroutes

Nederland is natuurlijk hét fietsland bij uitstek! Het vlakke landschap, het milde klimaat en de goede infrastructuur; nergens fiets je zo lekker als in ons eigen land. Dat geldt natuurlijk dubbel en dwars als je gebruik maakt van een e-bike. Heb je nog geen elektrische fiets, maar denk je er wel over na eentje te kopen? Gebruik je fietstocht dan gewoon om de e-bike eens flink te testen!


Noord-Nederland

Drenthe bevat een groot scala aan natuurgebieden; van uitgestrekte heidevelden tot dichte bossen. Ook staat de provincie vol met historische dorpen, die eveneens het perfecte decor vormen voor een fietstocht. Er lopen verschillende fietsroutes door de provincie, zo kun je bijvoorbeeld de hunebedden in Havelte bezoeken of eens een kijkje nemen in Giethoorn. Vlak Meppel echter ook niet uit! Dit Amsterdam van het noorden kent zijn eigen Keizersgracht, Prinsengracht en Heerengracht. De omgeving rond Meppel staat ook bekend als vertrekpunt voor een bezoek aan het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ten slotte noemen we nog de Drentse hoofdstad Assen, waar je lekker kunt eten, shoppen en cultuur snuiven.


Midden-Nederland

Vianen is een schitterende vestingstad met verschillende verdedigingswerken. Historie, groen en water vinden elkaar in de stad én in de nabije omgeving. Neem de poldergebieden Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Geen wonder dat je er prachtige fietstochten kunt maken, zoals de Acht Polder-fietsroute. Deze route is uitgezet door VVV Vianen. Onderweg kom je bijvoorbeeld oude boerderijen, uiterwaarden, sloten en knotwilgen tegen. Bijkomend voordeel is dat je onderweg regelmatig adressen aandoet met oplaadpunten voor e-bikes. Zin om een dagje langs het water door te brengen? Volg dan bijvoorbeeld een gedeelte van de Lek en breng een bezoek aan het Waterliniemuseum.


West-Nederland

Haarlem vormt het startpunt voor verschillende fietstochten. De belangrijkste attractie is natuurlijk de historische binnenstad van Haarlem, met een groot aantal monumentale bouwwerken. Vlakbij de stad vind je de Haarlemmerpolder. Om deze polder heen ligt de Ringvaart, die je via een mooie fietsroute kunt volgen. Als je verder naar de kust trekt, vind je de recreatiegebieden Spaarnwoude, Buitenhuizen en Oosterbroek. Vergeet ook Nationaal Park Zuid-Kennemerland niet! Dit bos- en duingebied kent mooie uitkijkpunten, waar je in alle rust kunt genieten van grazende kuddes Konikpaarden en wisenten.


Oost-Nederland

Almelo vormt het perfecte uitgangspunt voor een fietstocht door Oost-Nederland. Almelo is namelijk een van de groenste steden van Nederland. Een van de bekendste fietsroutes in Almelo heeft een nogal frappante naam: de Bankoverval. De route is vernoemd naar de grote bankoverval in Almelo, door het verzet gepleegd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de route krijg je meer informatie over de bankoverval. Wil je de stad even achter je laten? Dan kun je ook voor de fietsroute tussen Twentekanaal en Kanaal ZZ kiezen. Deze route leidt niet alleen door Almelo, maar ook door het fraaie Bornerbroek.


Zuid-Nederland

In Roermond kun je naar hartenlust shoppen, maar in de omgeving van de stad kun je volop genieten van rust en natuur. De Maasplassen zijn bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor mooie fietstochten! Ten oosten van Roermond bevindt zich ook nog het natuurgebied Grenspark Maas-Swalm-Nette. Deze omgeving wordt gekenmerkt door uitgestrekte bosgebieden, glooiende heidevelden en kleine vennetjes. Andere natuurgebieden die de moeite meer dan waard zijn, zijn bijvoorbeeld Nationaal Park de Meinweg bij Herkenbosch, en Hammerveld Oost en De Kartuis in Roermond zelf.


Amslod Experience Centers

Zin om een lekker stuk te fietsen, maar kun je wel een comfortabel steuntje in de rug gebruiken? Zeker als het hard waait, je een lange afstand moet afleggen of als wat moeite hebt met zelf trappen, is een e-bike een uitkomst. Het is trouwens ook niet zo dat je helemaal niet sportief bezig bent met een e-bike, want je bepaalt uiteindelijk zelf hoe hard je trapt! Een elektrische fiets biedt je op deze manier optimaal fietsplezier met minimale inspanning.

Een e-bike koop je natuurlijk niet zomaar; het is een flinke investering, die om een uitgebreid testritje vraagt. Bij de Experience Centers van Amslod mag je de e-bikes zelfs buiten proberen. We zetten de locaties voor je op een rijtje:
• De Amslod Experience Centers in Noord-Nederland vind je in Meppel en Assen.
• Het Amslod Experience Center Midden-Nederland vind je in Vianen.
• Het Amslod Experience Center Noord-Holland vind je in Cruquius.
• Het Amslod Experience Center Oost-Nederland vind je in Almelo.
• Het Amslod Experience Center Zuid-Nederland vind je in Roermond.

In de toekomst worden er ook in Friesland, Zuid-Holland en Noord-Brabant Amslod Experience Centers verwacht.


Vind de e-bike die bij jou past!

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Amslod.