Het verhaal achter Amslod

Sinds 2015 is het Nederlandse Amslod in rap tempo uitgegroeid tot een van de grootste e-bikemerken van ons land. De merknaam stamt echter al uit 1915 toen fietsenbouwer Dolsma uit Drenthe begon met de fabricage van een gemotoriseerde fiets. Zijn merknaam was snel gevonden: Amslod is natuurlijk een omdraaiing van de naam van oprichter!

Vraag nu het gratis magazine aan en word uitgenodigd voor een proefrit!

Nu aanvragen

Rechtstreeks van de fabrikant

Amslod is dus geen nieuw fietsmerk, maar een merk dat een succesvolle terugkeer op de markt heeft gemaakt. De productie van de e-bikes vindt ook nu nog altijd plaats in Drenthe, de provincie waar Dolsma ooit begon. Inmiddels zijn de nazaten van deze oprichter verantwoordelijk voor het merk.

Bij Amslod komen de e-bikes rechtstreeks uit de fabriek. Er is daarbij geen tussenkomst van dure tussenhandel. De aanschaf van een e-bike is desalniettemin altijd een grote investering, die je misschien niet in één keer kunt of wilt afrekenen. In dat geval kun je gebruik maken van de Amslod-betaalservice. Hiermee kun je de e-bikes in termijnen betalen.


Het belang van een testritje

Voordat je een e-bike besluit te kopen, wil je graag zeker weten dat deze je voor langere tijd bevalt. Het is immers een hele investering, waar je hopelijk jarenlang plezier van gaat hebben. Gaat je voorkeur uit naar een voorwielmotor of middenmotor? Hoe bevalt de lage instap van de e-bikes? En hoe is het gesteld met het zitcomfort? Omdat het belangrijk is deze vragen voor je aankoop te beantwoorden, doe je er goed aan een testritje te maken. Hiervoor kun je een bezoekje brengen aan de Amslod Experience Centers.

Ondanks dat Amslod dus geen gebruik maakt van tussenhandel is er in de Experience Centers toch gelegenheid om de elektrische fietsen van het merk te testen. Deze Experience Centers vind je verspreid door het hele land, namelijk in Meppel, Cruquius, Assen, Vianen, Roermond en Almelo. Daarnaast is het ook mogelijk de e-bikes thuis te proberen! Op die manier kun je de fietsen in je vertrouwde omgeving en in alle rust proberen.

Drie jaar garantie

Mocht je de knoop doorgehakt hebben en een e-bike willen bestellen, dan is het goed meer te weten over de garantie en service van de fabrikant. Amslod werkt met hoogwaardige onderdelen, die vervolgens uitgebreid getest worden. Zodoende geeft het merk als enige in Nederland drie jaar volledige garantie op nieuwe elektrische fietsen. Deze garantie van drie jaar geldt voor alle elektronische onderdelen, dus ook voor de accu, de motor en het display. Daarnaast krijg je op de aluminium frameconstructie zes jaar garantie.

Mocht er onverhoopt toch eens iets mis zijn met je e-bike, dan kun je dus aanspraak maken op de garantie en worden de kapotte onderdelen van je elektrische fiets aan huis vervangen, of eventueel gerepareerd door de fabrieksmonteurs van Amslod. Alleen slijtagegevoelige onderdelen zoals de banden en de ketting zijn uitgesloten van de hierboven genoemde driejarige garantieperiode.


Onderhoud aan huis

Alles wat je veel gebruikt, slijt op den duur. Dat geldt ook voor je e-bike. Een aantal onderdelen kan na verloop van tijd bijvoorbeeld een beetje uitrekken. Of neem de accu: de capaciteit van een accu wordt naar verloop van tijd steeds een beetje minder. Naast het tijdsverloop heeft ook het aantal keren opladen effect op de accucapaciteit. Dat ken je misschien ook van de accu van je telefoon of je boormachine.

Om ervoor te zorgen dat deze onderdelen toch zo lang mogelijk meegaan, is het belangrijk onderhoud aan je e-bike te laten plegen. Bij voorkeur laat je na 500 km of na zes maanden een eerste servicebeurt uitvoeren. Daarna wordt aangeraden minstens eens per jaar onderhoud aan je e-bike te laten uitvoeren. Bij zo’n onderhoudsbeurt wordt onder meer de bandenspanning gecontroleerd. 

Ook worden de remmen en versnelling nagekeken en zo nodig afgesteld. Andere zaken die van belang zijn betreffen bijvoorbeeld het controleren van de kettingspanning en de spaakspanning. Gelukkig biedt Amslod onderhoudsbeurten aan huis. Ideaal, want als je dan eenmaal die perfecte e-bike hebt gevonden, ben je hem natuurlijk liever niet te lang kwijt!


Vraag nu het gratis magazine aan en word uitgenodigd voor een proefrit!

Nu aanvragen
Ben jij benieuwd waarin de Amslod e-bikes uitblinken? Lees dan snel verder!
Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Amslod.