Creëer de ultieme filmervaring op tv

Door de jaren heen zijn televisies steeds slimmer geworden en hebben fabrikanten steeds meer manieren gevonden om het beeld en geluid te verbeteren. Maar wat voor de één een verbetering is, is dat voor de ander juist niet. Zo komt het dus regelmatig voor dat een film wordt weergegeven op een manier die de filmmaker helemaal niet bedoeld heeft. Daar is nu een oplossing voor: Filmmaker Mode en Dolby Vision IQ.


Panasonic OLED TV kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

We houden allemaal van spectaculair beeld en geluid, maar de echte filmliefhebber ziet het eindresultaat precies zoals de maker het bedoeld heeft: met de juiste kleuren, het juiste contrast, enzovoort. Kortom: de echte bioscoopervaring, maar dán in huis. Met de OLED HZ-serie, is dit precies de ervaring die Panasonic naar je huiskamer brengt.

Altijd anders

Hoe slim televisies ook zijn, ze opereren vaak nog steeds alsof de omstandigheden in huis altijd hetzelfde zijn en dat is natuurlijk niet de realiteit. Het verschil tussen dag en nacht, het weer buiten, de aanwezigheid van lampen, ze zijn allemaal van invloed op de kwaliteit van het beeld dat je ziet. En wat nodig is voor een optimaal beeld overdag, is nu eenmaal iets anders dan wat nodig is voor een optimaal beeld in de avonduren.

Om die reden beschikken de toestellen uit de OLED HZ-serie over Dolby Vision IQ. Deze technologie gebruikt metadata van Dolby Vision om elk detail intelligent van de content op het scherm weer te geven, zelfs als de omstandigheden van de ruimte wijzigen. De technologie past zich dynamisch aan het veranderende licht in de ruimte en de verschillende typen afgespeelde content aan, terwijl de volledige capaciteiten van het apparaat worden gemaximaliseerd.Met de ultravivid beeldkwaliteit van Dolby Vision en de intelligentie van Dolby Vision IQ worden helderheid, contrast en kleur, perfect geoptimaliseerd voor elk moment.

Zoals de makers het bedoelen

We stipten hem al even aan, de Filmmaker Mode. Deze modus is ontwikkeld door de UHD-alliantie in samenwerking met meer dan 400 filmmakers. Zij waren lang niet altijd tevreden over de manier waarop hun content werd weergegeven op televisies, en zochten naar een oplossing die de kijker in staat zou stellen om de content precies zo weer te geven als de maker het heeft bedoeld. Filmmaker Mode is het resultaat van deze inspanningen. Deze modus streeft ernaar de bioscoopervaring na te bootsen door de beeldsnelheid, beeldverhouding en kleuren van de inhoud te behouden, zonder onnodige verwerking.

Het is natuurlijk fantastisch dat filmmakers invloed hebben op de weergave van hun werk, maar dit kan uiteraard alleen als de tv zelf ook de capaciteit heeft om dit beeld op de juiste kwaliteit uit te zenden. Om die reden beschikken de toestellen in deze serie ook over het Master OLED Professional Edition Panel. Een hele mond vol, maar belangrijk om te weten, is dat deze technologie werd ontwikkeld door R&D-technici van Panasonic om nog meer controle te krijgen over de parameters die van invloed zijn op de beeldkwaliteit.
Beter beeld én geluid

Zo is de maximale helderheid maar liefst met 20% verbeterd en liggen de gemiddelde helderheidsniveaus ook aanzienlijk hoger. Maar de televisie-ervaring gaat uiteraard verder dan beeld alleen, en om die reden beschikt de Panasonic HZW2004 uit de OLED HZ-serie over 360 graden Soundscape Pro. De ingebouwde speakers zijn naar boven én naar voren gericht en plaatsen je daarmee letterlijk middenin de actie. Het geluid gaat via het plafond en de ruimte om je heen en geven je daarmee een 360 graden geluidservaring.

De bioscoopervaring in huis halen is altijd al iets geweest om enthousiast van te worden, maar nu we in een tijd leven waarin naar de bioscoop gaan niet altijd voor de hand liggend is, komen technologieën als Dolby Vision IQ en Filmmaker Mode als geroepen. Want met een televisie die de content precies zo weergeeft als de makers het hebben bedoeld, is thuisblijven een stuk leuker.


Bekijk hier de OLED-televisies van Panasonic