Draag met HP-cartridges bij aan een beter milieu

In de meeste inkjetprinters gaan twee of vier cartridges en gebruikers vervangen die in de regel jaarlijks een keer of meerdere malen. Gelukkig weten de meeste mensen inmiddels wel dat je lege inktpatronen niet zomaar bij het reguliere afval moet weggooien. Lege originele cartridges kun je gratis naar HP terugsturen of bij een partnerwinkel inleveren*. 

Bekijk hier alle HP producten.

Bekijken

Uitgebreid recyclingprogramma

HP beheert onder de naam Planet Partners een uitgebreid recyclingprogramma in meer dan vijftig landen. Inmiddels heeft de fabrikant al ruim 875 miljoen inkt- en tonercartridges ingenomen en ze via het recyclingprogramma opnieuw op de markt gebracht. Het retourneren van lege inktpatronen werkt heel eenvoudig. Geef op HP’s Planet Partner-website aan dat je cartridges wilt terugsturen en bestel kosteloos voorgefrankeerde enveloppen. In een enkele envelop passen vijf tot tien originele HP-cartridges, waarna je ze via brievenbuspost naar HP verstuurt. Je kunt telkens maximaal vijf voorgefrankeerde enveloppen bestellen, dus daar kun je wel een tijdje mee vooruit. Breng je de lege inktpatronen liever zelf naar een HP-innamepunt? Geen probleem, want je kunt hiervoor terecht bij één van de 39 filialen van Office Centre*. Ondernemers die grote aantallen cartridges (of toners) retourneren, kunnen gratis HP Planet Partners-dozen bestellen. Vervolgens haalt HP de volle dozen bij de bedrijven op.


Recyclingproces

Na inname van lege cartridges komen de inktpatronen in een gesloten recyclingproces terecht. HP werkt hiervoor samen met gespecialiseerde recyclingorganisaties. Het doel hierbij is om de plastic buitenkant voor nieuwe HP-cartridges te hergebruiken. Daarnaast is een deel van het materiaal bestemd voor de productie van diverse andere producten. Overigens recyclet HP naast cartridges ook andere spullen, zoals laptops en accu’s.


Duurzame productie

HP probeert in de eerste plaats zoveel mogelijk ingeleverde cartridges te hergebruiken. Als er een hogere productie is vereist, laat het bekende printermerk zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid niet zomaar varen. Het merendeel van de eerste generatie originele HP-cartridges bestaat namelijk voor 45 tot 70 procent uit gerecycled plastic. Het materiaal is onder meer afkomstig van ruim 4,7 miljard plastic flesjes en meer dan 114 miljoen kledinghangers. Tot dusver produceerde HP ruim 3,9 miljard(!) originele inkt- en tonercartridges met gerecycled plastic. Voor de productverpakking doet de fabrikant bovendien een beroep op gerecycled karton. Een duurzame productie over de gehele linie is bij HP een zeer belangrijk speerpunt. Gebruik dus altijd originele HP-cartridges om de belasting op het milieu tot een minimum te beperken.


Nieuwe cartridges aanschaffen

Het retourneren van lege inktcartridges kost nauwelijks moeite, terwijl je dankzij een abonnement op HP Instant Ink ook geen omkijken meer hebt naar de aanschaf van nieuwe inktpatronen. Met deze bezorgservice worden nieuwe cartridges bij je thuisbezorgd nog voordat de huidige cartridges leeg zijn. De printer stuurt hiervoor een bericht naar HP zodra het inktniveau onder een bepaalde grens is gedaald. Vervolgens ontvang je de inkt tijdig in huis. Kortom, Instant Ink is volledig afgestemd op jouw verbruik. Handig toch? HP heeft tientallen printer-modellen met ondersteuning voor Instant Ink in het assortiment.

* Zolang de overheidsmaatregelen m.b.t. COVID effect hebben op de openingstijden van (partner)winkels, adviseren wij je lege cartridges te bewaren en bij opening van deze HP partnerwinkels of innamepunten alsnog de lege cartridges in te leveren. Lege HP-cartridges kun je uiteraard ook kosteloos terugsturen naar HP, kijk voor meer informatie op hpinstantink.com of bij HP Planet Partners.