Google Nest Protect

Je veilig voelen in huis is een eerste levensbehoefte. Je zorgt zelf al voor goede sloten, warmte en een stevige constructie. Maar denk je ook aan andere beveiliging, zoals een rook- en koolmonoxidemelder? Er is een slimme melder die veel meer doet dan alleen piepen als je je eten laat aanbranden. Maak kennis met Nest Protect!

Google Nest Protect kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Slimme rookmelder en koolmonoxidemelder in één

De Nest Protect is een slimme rook- en koolmonoxidemelder in één. Hij detecteert de rook en geeft je een gesproken waarschuwing. Zo laat je bij een aangebrande tosti niet meteen alles uit je handen vallen. Daarnaast voert de Nest Protect automatisch elke 200 seconden een zelfcontrole uit, waarmee hij zijn batterijen en sensoren test. Hij kan ook automatisch een maandelijkse geluidscheck doen, waarbij hij zijn luidspreker en sirene test. En je kunt op elk gewenst moment een volledige Veiligheidscontrole uitvoeren, zodat je weet dat je Nest Protects onderling verbonden zijn en je zelf de luidspreker en sirene kunt horen. Zo weet je zeker dat alle apparaten naar behoren werken.

Rookmelder met Split-spectrumsensor voor snelle detectie

De meubels van tegenwoordig bevatten veelal schuim en spaanplaat, materialen die snel branden. De technologie van Nest Protect speelt hier slim op in. De Split-spectrumsensor kan op verschillende golflengten detecteren, waardoor hij zowel rook van snel brandend als van langzaam smeulend vuur detecteert.

Koolmonoxidemelder die 10 jaar meegaat
Koolmonoxide is levensgevaarlijk. Het probleem is dat je het niet kunt zien of ruiken, dus een goede melder is noodzakelijk. De Nest Protect heeft een ingebouwde koolmonoxidemelder die wel 10 jaar meegaat. Net als bij rook geeft het apparaat aan of er een beetje koolmonoxide of juist veel is gedetecteerd. Dat geeft je een veilig gevoel!

Geen gepiep vanwege lege batterijen

Zoals je hierboven kon lezen, test de Nest Protect zichzelf meerdere keren per dag. Zo word je niet midden in de nacht verrast door het gepiep vanwege lege batterijen. Wanneer je het licht uitdoet verschijnt er een groene gloed op de Nest Protect, zodat je weet dat hij getest is, voldoende batterij heeft en je dus niet gewekt wordt door onnodige piepjes.

Verbonden met je smartphone

Bedien de Nest Protect eenvoudig met je smartphone. Zet hem aan- en uit wanneer je maar wilt. Hij stuurt meldingen naar je telefoon als er rook is gedetecteerd, zodat je direct in actie kunt komen. Is het loos alarm? Dan zet je de Nest Protect uit met één druk op de knop! Da’s een stuk handiger dan op een stoel klimmen om het knopje te vinden van het loeiende rookalarm. Heb je naast de Nest Protect ook een Nest Hub in huis in combinatie met een Nest Cam (of een camera van een ander merk), dan kun je het beeld van deze camera’s in de betreffende ruimte eenvoudig oproepen, zodat je niet eens je bed uit hoeft om te zien wat er aan de hand is.

Rustig douchen met Stoomcontrole

Gaat jouw rookmelder weleens af als je onder een hete douche staat? Wij weten wel dat stoom geen rook is, maar de meeste rookmelders hebben daar meer moeite mee. De Nest Protect heeft Stoomcontrole met een speciaal algoritme en een luchtvochtigheidssensor, waardoor hij feilloos het onderscheid maakt tussen rook en stoom. Zo hoef jij nooit meer onder de douche uit te springen om de rookmelder uit te zetten!

Duidelijke meldingen in kleur en geluid

De Nest Protect communiceert niet alleen met zijn stem, maar ook met zijn lichtring. Er zijn vier verschillende kleuren waarin hij communiceert.
●Voor je het licht uitdoet verschijnt er groen licht wat aangeeft dat de rook- en koolmonoxidemelder getest is.
●Loop je onder de Nest Protect door? Dan schijnt hij je bij met wit licht. Handig, want dan hoef je geen felle lampen aan te doen als je ’s nachts opstaat voor een glaasje water. Na de beweging gaat het licht weer uit, zodat jouw nachtrust niet wordt verstoord door onnodige lampjes.
●Ontstaat er een klein beetje rook? Dan waarschuwt de Nest Protect jou met geel licht, zodat je kunt kijken wat er aan de hand is.
●Is er een noodgeval? Dan geeft de Nest Protect rood licht, een geluidssignaal en een gesproken melding waar het noodgeval zich bevindt.

Je weet met de Nest Protect dus in één oogopslag of alles in orde is. Dat geeft een veilig gevoel in huis!