Schoonmaken en reinigen

Om optimaal te genieten van je dagelijkse kop koffie of thee is het belangrijk om je koffieautomaat of heetwaterkraan regelmatig schoon te maken en te ontkalken. Dat laatste is vooral noodzakelijk als je in een gebied met hard water woont.We snappen dat je hier vragen over hebt als: Hoe vaak moet je je koffiemachine schoonmaken? Welke machines en heetwaterkranen zijn onderhoudsvriendelijk? We geven je in dit domein je graag tips over het schoonmaken van je koffiemachine of heetwaterkraan. 


Er is maar weinig zo lekker als de dag rustig beginnen met een kop vers gezette koffie of thee. Tegenwoordig hoef je daar niet lang op te wachten. Met één druk op de knop ben je net een echte barista. Voor een kop thee hoef je alleen de heetwaterkraan open te draaien. Je wilt graag lang plezier hebben van je koffiemachine of heetwaterkraan, daarom is onderhoud heel belangrijk. We vertellen je graag hoe vaak je je koffiemachine of heetwaterkraan moet schoonmaken en ontkalken.

Lees meer


Je wilt thuis graag genieten van een goede kop koffie of thee, maar dan het liefst wel met de kwaliteit van een professionele koffiebar. Tegenwoordig ben je thuis ook een echte barista met een complete koffiemachine of een heetwaterkraan. Het grote nadeel van zelf je koffie of thee zetten is dat je het koffieapparaat of de heetwaterkraan dan ook zelf moet schoonmaken. Gelukkig zijn er verschillende soorten onderhoudsvriendelijke koffiemachines en heetwaterkranen te verkrijgen. We vertellen je waar je op kunt letten bij de aanschaf en welke apparaten het minste onderhoud nodig hebben. 

Lees meer

Een espressomachine moet je goed onderhouden. Als je dat niet doet, smaakt je koffie op den duur minder lekker. Je koffieautomaat kan bovendien kapotgaan als je geen goede ontkalker gebruikt. Je moet een espressoapparaat daarom regelmatig goed schoonmaken. Hieronder lees je tips hoe je je espressoapparaat schoon kunt houden en kunt ontkalken.Lees meer