Inhoudsopgave

  1. ● De iPhone 13 in het kort
  2. ● De iPhone 13 pro maakt van iedereen een fotograaf
  3. ● De iPhone 13 in het klein, de iPhone 13 mini
  4. ● De belangrijkste verschillen
  5. ● Video's over de nieuwe iPhone 13 reeks


Maak kennis met de iPhone 13, de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Mini

Voor de iPhone is 13 geen ongeluksgetal. De nieuwste generatie van de Apple smartphone is weer de beste smartphone waar het merk mee op de proppen komt. De iPhone 13-serie komt in meerdere uitvoeringen, met verschillende prijzen en groottes. Zo heb je de reguliere iPhone 13, die ook in een handzamer formaat beschikbaar is: de iPhone 13 Mini. Tenslotte zijn er ook twee Pro-uitvoeringen van de iPhone 13 beschikbaar die net even wat meer in huis hebben: de iPhone 13 Pro en de reuzachtige iPhone 13 Pro Max.


● De iPhone 13 in het kort

Ook beschikken de iPhone 13-smartphones over meer rekenkracht, meer basis-opslaggeheugen en vooral een hele goede camera. 
iphone-13-mini-kleuren

De vorige iPhone 12-serie kende goede verbeteringen, vooral het oledscherm bleek een flinke stap vooruit. Het was een mooie basis voor de iPhone 13, die maar weinig verschilt ten opzichte van de iPhone 12. Wellicht daarom liggen de prijzen van beide iPhones zo dicht bij elkaar. Leggen we de iPhone 12- en iPhone 13-uitvoeringen naast elkaar, dan valtop dat de accuduur sterk is verbeterd dankzij een hogere accucapaciteit. Dat is ook fijn voor de levensduur van je smartphone. Ook beschikken de iPhone 13-smartphones over meer rekenkracht, meer basis-opslaggeheugen en vooral een hele goede camera. Een dualcam voor de iPhone 13 en iPhone 13 Mini. Op de Pro-uitvoeringen vind je zelfs drie camera’s aan de achterzijde.

● De iPhone 13 pro maakt van iedereen een fotograaf

in praktijk merk je dat deze camera’s in werkelijk alle lichtomstandigheden verbluffende foto’s aflevert
iphone 13 pro camera

En die camera’s, die mogen best nog even in het zonnetje gezet worden. Door te schakelen tussen de twee camera’s van de iPhone 13 kun je gewone en groothoekfoto’s maken: een soort uitgezoomde foto’s. De iPhone 13 Pro (en Pro Max) hebben een extra lens die je de optie geeft om juist ingezoomde foto’s te maken. Zelfs macrofotografie is mogelijk. Op papier lijken de lenzen van de iPhone 13 smartphones weinig te verschillen, in praktijk merk je dat deze camera’s in werkelijk alle lichtomstandigheden verbluffende foto’s aflevert. Zelfs nachtfotografie kan je smartphone aan. Bij deze moeilijke lichtomstandigheden, zoals tegenlicht of donkere avonden, staat met name de reguliere lens zijn mannetje.

● De iPhone 13 in het klein, de iPhone 13 mini

De iPhone 13 Mini is eigenlijk hetzelfde als de reguliere iPhone 13, maar dan in een compact formaatje. 

Vaak zijn kleine smartphones ook uitgerust met andere chips en camera’s van minderwaardige kwaliteit. De iPhone 13 Mini is eigenlijk hetzelfde als de reguliere iPhone 13, maar dan in een compact formaatje. Je hebt nog steeds de lange update-ondersteuning, goede camera’s, de krachtige chipset, 5G-ondersteuning, en veel meer… Maar dan in klein formaat. Het kleinere formaat houdt wel in dat ook de accucapaciteit kleiner is. Omdat de iPhone 13 Mini natuurlijk ook over een kleiner scherm beschikt, wordt dat deels weer ondervangen.

iphone 13 mini vs iphone 13

● De belangrijkste verschillen

De iPhone 13 komt dus in vier verschillende smaken, maar welke uitvoering is de beste smartphone voor jou? Kijk allereerst naar de prijs, want de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zijn misschien wel de beste iPhones, het prijskaartje is misschien niet helemaal in verhouding voor de extra rekenkracht, betere scherm met hogere verversingssnelheid en de telelens aan de achterzijde. De reguliere iPhone 13 vindt voor de twijfelaar de gulden middenweg, waarbij de iPhone 13 Mini-uitvoering wat prettiger in gebruik is als je kleinere handen, broekzakken of tasjes hebt. Welke uitvoering je ook kiest, de iPhones hebben genoeg te bieden en langdurige ondersteuning, zodat je de komende jaren verzekerd bent van een smartphone die snel werkt, indrukwekkende foto’s maakt en bij de tijd is.

● Video's over de nieuwe iPhone 13 reeks

Hieronder staan drie geselecteerde video's die een goede indruk geven over wat de mogelijkheden van de nieuwste iPhone 13 modellen nu precies zijn. 

iPhone 13

iPhone 13 Pro

iPhone 13 & 13 Pro