Gekocht via een Ibood aanbieding; dit is een heerlijke koffiemachine voor een zeer redelijke prijs.
Een van de zaken die mij het meest aanspreekt is de beperkte ruimte die hij inneemt. Voor de meeste koffiemachines heb je een grote keuken nodig of de machine neemt simpelweg te veel ruimte in. Deze niet; hij is mooi slank en stijlvol zodat hij heel bescheiden overkomt.
Briljant is het feit dat er aan de achterzijde van het apparaat twee wieltjes zitten. Je kunt hem daarmee zeer makkelijk verplaatsen over de aanrecht. Als ik hen niet gebruik dan staat hij parallel aan en zijdelinks tegen de muur. Als ik hem ga gebruiken verrijdt ik hem zo dat ik overal makkelijk bij kan.
Handig is dat je er een antikalk staaf in kunt zetten (in het waterbakje). Dit ding zorgt ervoor dat je water twee maanden lang zachter gemaakt wordt. Dat is beter voor het apparaat, scheelt ontkalkingsbeurten en komt de smaak van de koffie ten goede. Het zorgt er wel voor dat er nog minder water in het toch al redelijk kleine waterreservoir kan. Maar goed, ik ben een Senseo gewend en die is ook snel leeg.
Het apparaat is zeer makkelijk te bedienen. Er zitten niet veel mogelijkheden op, dus dat is bijna logisch, maar het is een fijn aspect van het apparaat.
Als je veel cappuccino drinkt dan wil je wellicht een melkopschuimfunctie. Die zit er niet op. Dat is voor mij prima want dat scheelt een hoop rommel en de cappuccino wordt gemaakt door melk in de magnetron op te warmen en dan op te schuimen met een kloppertje van 2,50 euro van de blokker.
Het apparaat spoelt veel en vaak (bij het aan EN het uitzetten) dat zorgt ervoor dat je regelmatig water bij moet vullen en dat het wateropvangbakje irritant snel vol is. Dat moet de er overigens voorzichtig uithalen, anders gutst het water er zo uit (over de lage rand). Waarschijnlijk is het goed voor de levensduur van het apparaat en ik vind het wel een lekker fris idee (ik spoelde mijn Senseo ook altijd eerst zonder pad even door).
De smaak van de koffie is volgens mij vooral afhankelijk van de koffiebonen die je gebruikt. Ik geloof niet dat het apparaat veel toe kan voegen/ weg kan nemen. Ik ben begonnen met Kanis en Gunnik bonen omdat ik de pads van KenG ook altijd lekker vond, maar nu was ik niet enthousiast. Ik heb nu een zak bonen bij de HEMA gekocht en ik ben helemaal in mijn nopjes; een veel betere smaak. Ach, dat zal voor iedereen anders zijn. Gelukkig is er nog veel keuze in losse bonen.
Het apparaat maakt een verdraagzame hoeveelheid herrie. Ik ken koffieapparaten die klinken als een straaljager, maar deze is redelijk bescheiden.
Ik heb de zetgroep nog niet gereinigd, maar dit lijkt uit de gebruiksaanwijzing af te leiden niet erg moeilijk. De normale schoonmaak is erg simpel. Het waterbakje en de opvangbak kunnen in de vaatwasser, maar dat is eigenlijk niet nodig want ze zijn echt heel makkelijk gewoon onder de kraan af te spoelen en met een afwasborstel te bewerken. Geen gekke hoekjes of gaatjes.
Al met al een mooi, slank, eenvoudig koffieapparaat waar duidelijk over nagedacht is en wat bijna te goedkoop is voor wat je er voor krijgt.
Ik ben voorlopig ZEER tevreden.
- SmaakGoed
- MogelijkhedenVoldoende