- Kieskeurig keurmerk
- Thuiswinkel Waarborg keurmerk
- Deze aanbieder is een officiële dealer van dit merk
Een hele fijne machine. Doet wat hij moet doen, lekkere koffie zetten! Mocht je de melkopschuimer missen dan heb je voor de verkeerde Melitta gekozen. Machine is ook gemakkelijk schoon te houden. Alleen het water- en afvalwater-reservoir mag wat groter. Topmachine!
Dit is mijn derde automatische koffiezetapparaat. Ik had hiervoor een Gaggia. Ik gebruik de machine dagelijks voor zo'n 8-10 kopjes per dag gedurende 2 jaar. Werkt probleemloos en is eenvoudig te bedienen. Prima prijs/kwaliteit verhouding met erg mooie vormgeving. Aanrader voor iedereen, voor cappuccino gebruik ik een Aerocino welke simpel te reinigen is een super schuim melk maakt.
Een eenvoudige bonen koffiemachine die precies doet wat ie moet doen: lekkere koffie zetten. Geen fratsen als melkopschuimers etc. gewoon rechtuit koffie met een mooie schuimlaag. Echt een aanrader voor iedereen die van goede koffie houdt.
Als ik toch nog ee nadeel moet noemen dan is het dat er bij de knop voor 2 koppen koffie niet wordt gecheckt of daarvoor voldoende water beschikbaar is.
Apparaat is erg grof. Veel problemen mer het apparaat. Maakt heel veel lawaai. En smaak van de koffie wordt minder. Ondanks schoonmaken en ontkalken
Nu zeker 3 jaar dit product, wil niets anders meer, makkelijk, lekker, en werkt nog steeds prima!! Goede koffie, makkelijk in onderhoud, kan makkelijk geplaatst worden. Super
Geeft redelijk lekkere koffie. Kan uit elkaar om te reinigen. Koffie wordt niet fijn genoeg gemalen. Waterreservoir is te klein en apparaat is kwistig met spoelwater. Hierdoor moet je eigenlijk bij elk kopje wel iets doen. Een bakje leeggooien koffiebonen aanvullen of water bijvullen. Apparaat wordt aan de binnenkant erg vies in bepaalde hoekjes met vliegjes als gevolg. Is niet meer makkelijk schoon te maken.
Machine maakt heerlijke koffie!
Doordat je zetgroep eruit kunt halen om schoon te maken, heb ik het idee dat de levensduur van de koffiemachine aanzienlijk wordt verlengd. Eenvoudig en degelijk apparaat en daardoor kan er ook weinig kapot gaan.
koffiemachine nu 3 jaar in bezit en nog geen enkele problemen gehad. Kan apparaat echt aanbevelen!
Heel makkelijk apparaat, handig om te bedienen en altijd lekkere koffie ter beschikking. Is alleen niet zo makkelijk helemaal schoon te maken, maar dat mag de pret niet drukken. Echt een geweldige machine, zeker de volgende wordt er weer een SOLO!!
Een heerlijk bakje. Makkelijk bedienbaar. Degelijk. Het maakt wel iets lawaai maar op zich vind ik dat juist wel charmant. Je hoort de bonen gemalen worden.
Na vele machines te hebben gehad is de Melitta toch echt onze favoriet. Mooi design en ook niet zo'n vreselijk fors apparaat zoals sommige andere machines zijn en dan ook te veel ruimte innemen op het aanrecht.Een keer is een techneut langs gekomen om de machine te upgraden,dit was niet op ons verzoek maar de fabriek vond dat nodig.
Een paar jaar geleden hebben we onze Senseo en onze Nespresso machines 'ingeruild' voor echte versgemalen koffie. Na enkele demonstratie filmpjes te hebben bekeken, kozen we voor deze Melitta machine. Een klein beetje sceptisch waren we wel: de koffiefilterfabrikant die espresso-machines maakt? Hm...
We hebben niet één moment spijt gehad! Wel kozen we bewust voor een 'eenvoudige' machine, melk kloppen we op met een ander apparaatje. Dat scheelt een boel in onderhoud. Over onderhoud gesproken: de machine geeft zelf aan wanneer er iets moet gebeuren en met de handleiding erbij is dat zo gedaan. Met regelmaat de zeteenheid schoonspoelen helpt daarbij beslist.
Voor ons geen veel duurdere Jura, we zijn dik tevreden met onze Melitta en erg lekkere koffie (wij gebruiken Australian beans). Zó tevreden dat meerdere vrienden en familieleden intussen dezelfde machine hebben aangeschaft!
Een goed apparaat voor n redelijke prijs. Koffie is heerlijk!
Enige nadeel is het relatief kleine waterreservoir, maar is eigenlijk geklets want klein of groot: bijvullen zal toch moeten.
Had na 2 maanden problemen met n vlottertje in het reservoir dat bleef hangen, maar kreeg de volgende dag zonder gezeur n nieuwe per post!
Garantie van de bovenste plank!
Prachtig mooi ontwerp. Smaak bepaal je helemaal zelf door de bonenkeuze zelf, en de hoeveelheid bonen/ water/ grove of fijne maling.
Wekelijks schoonmaken is goed te doen. Reiniging en ontkalken: daar moet je even te tijd voor nemen, maar als je braaf de instructie volgt is het goed te doen (beter dan hiervoor een monteur moeten inschakelen). Ik heb het apparaat een kleine 3 jaar. Enige nadeel is dat de watertank klein is, evenals het reservoir voor afvalwater/ koffiedrab. Ongeveer na 5 kopjes even bijvullen/ legen.
De smaak van de koffie heeft u zelf in de hand! Maar het reinigen van de automaat vind ik persoonlijk niet echt makkelijk daarnaast verspilt het schoonmaakprogramma regelmatig een schoonmaak tablet, ook zijn de schoonmaak middelen prijzig en ik het waterfilter ook niet echt goedkoop! Sinds 18-11-2013 hebben de Melitta in gebruik en op 16-1-2016 is de automaat stuk gegaan hij heeft geen koffie meer door het pijpje ik heb direct gebeld met Melitta service en helaas valt dit buiten de service er zit 2 jaar garantie op de automaat! De automaat kan op gehaald worden kosten € 145,- ex btw wat er ook aan gedaan moet worden. Dus ondanks dat de koffie lekker is en het een kleine automaat is geeft dit een nare smaak ook omdat wij ons altijd aan het schoonmaak programma hebben gehouden. Jammer dat de levensduur van de Melitta maar 2 jaar is!
heel veel onderhoud nodig veel werk en na 2 jaar en 3mnd kapot reparatiekosten 376,00 euro!!!!!
Geen aanrader slechte service bij 3 mnd over de garantie.
We hebben voor de tweede keer een melita koffie solo en het blijft gewoon een top apperaat en de koffie is ook perfect. Ook Melita!
Een heerlijk apparaat dat ik niet meer wil missen. Een verrukkelijk kopje koffie, even zoeken naar de voor jou lekkerste koffieboon maar ook dat is een leuke uitdaging. Prima schoon te maken.Zeker als je het vergelijkt met andere apparaten. Al jaren probleemloos in gebruik. Het malen van de bonen is wat rumoerig maar daarna is de beloning des te groter een heerlijk geurig kopje. Met een losse melkopschuimer maak je er allerlei lekkere varianten mee.
Ik heb het apparaat nu ruim 2 jaar, en het bevalt uitstekend. Af en toe smaakte de koffie wat bitter; dat leek te komen omdat 1 keer in de week het binnenwerk schoonmaken niet voldoende was. Ik trek nu elke avond het binnenwerk er even uit en spoel met een straal lauw water onder de kraan de prut-restanten er uit. Zo smaakt de koffie elke ochtend weer prima.
Maakt heerlijke koffie, maar schoonmaken (na 200 kopjes) en vooral ontkalken (na onbekende tijd, en bij mij, vanwege osmosewater niet nodig, maar wel afgedwongen)is een crime. Altijd de bebruiksaanwijzing erbij nodig, die niet echt helder is, en dan nog lukt het vaak niet in 1 keer. Reclames hierover bij de klantenservice, die meestentijds onbereikbaar is lossen niets op.
Kan de aankoop hiervan dan ook niet aanbevelen. Geen korte termijn beoordeling, heb m 4 jaar.
Prima apparaat,makkelijk te onderhouden. 1X defect binnen garantie termijn. Service van Mellita is boven alle pijl. Gratis ophalen en vervangend apparaat. Smaak is vooral bepaald door soort koffie. Wij gebruiken Italiaanse koffie of Australian.
goed apparaat geen gezeur mee
werkt altijd. Bij problemen goede service.
Makkelijk in gebruik
goed te reinigen
Een prima apparaat die heerlijke espresso maken kan.
Alleen jammer dat hij na 3 jaar de geest heeft gegeven en dat een reparative meer dan € 170,-- moet kosten
+-Mooi vormgegeven apparaat, met goede bonen heerlijke koffie, echter, vette bonen vallen niet automatisch in het maalsysteem en maken het apparaat erg vies.In 3 jaar 1 keer gerepareerd binnen garantietermijn. Tip: Wanneer je het maalsysteem niet kunt verwijderen, met grote schroevendraaier onderkant iets oplichten en dan er uit trekken.
Super compact apparaat met uitstekende koffie. Bonenmaler maakt veel lawaai maar dat duurt maar kort en hoort er ook een beetje bij. temp, sterkte en hoeveelheid goed in te stellen. Al drie jaar probleemloos in ons bezit. Enige kleine nadelen: klein waterreservoir en kleine capaciteit lekbak waardoor je die vaak moet legen, maar dat is een simpele handeling. Schoonmaak- en ontkalkprogramma eens per 2 tot 3 maanden en is volautomatisch. Zeer tevreden tot heden
Prima koffie apparaat . Ieder moment van de dag een vers kop koffie. Uitstekende geurige koffie. Ideaal voor huishoudens zo als wij met 2 personen. De schoonmaak procedure is inderdaad wel erg lang, maar voor een goede kop koffie hebben wij dat er wel voor over. De watervoorraad is niet royaal maar dat zie je bij aanschaf! Geen enkel probleem. Als enige kritiek vinden wij, en dat is wel vervelend, dat de koffiebonen niet uit zichzelf doorzakken naar het maalmechanisme. Je moet de bonen met de vingers naar beneden drukken tijdens het malen. Wij hebben daar een keer over gebeld maar dat zou aan de bonen liggen. (ja, dat zou ik ook zeggen). Wij gebruiken Douwe Egberts bonen Forza 9. Geen goedkope maar een heel smakelijke boon, althans dat vinden wij.
Maar allemaal LUXE problemen!!
Wat betreft de duurzaamheid, we hebben hem nu 2 jaar zonder een probleem, we wachten gewoon af.