Melitta CAFFEO SOLO PURE BLACK - Espressomachines

Melitta CAFFEO SOLO PURE BLACK
Melitta CAFFEO SOLO PURE BLACK
Dit product wordt aangeboden door 2 aanbieders met een prijs vanaf € 289,00 Bekijk alle aanbieders
8.1

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 189 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Melitta CAFFEO SOLO PURE BLACK op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Jan Willem14-12-2016

fijne kleine machine met goede koffie

Werkt na behoren echter verbruikt meer koffie bonen dan strikt nodig. De gemalen koffie valt in het opvangbakje en daarom moet de machine elke week schoongemaakt worden.
Pluspunten
  • afmeting van de machine
  • prijs
Minpunten
  • te veel afval
jackie14-12-2016

mooie gevormd model

Goede koffie, zuinig in gebruik met koffiebonen, makkelijk te gebruiken. Onderhoud vergt wat aandacht.
Bas12-12-2016

Goede prijs/kwaliteit en mooi compact

Sinds een half jaar eigenaar van deze machine. Het is mijn eerste automaat maar ik ben er erg tevreden mee. Koffie smaakt goed en is goed op temperatuur. Wel relatief klein water- en bonenreservoir maar voor kleingebruikers voldoet dit uitstekend. Mede aangeschaft vanwege zijn compacte formaat ivm klein aanrechtblad en goede uitstraling.
Pluspunten
  • Goede koffie
  • Compact formaat, neemt niet veel ruimte in beslag
  • Weinig poespas
Minpunten
  • Relatief kleine reservoirs voor bonen en water
bianca12-12-2016

beste koffiemachine tot nu toe!

Geen twijffel! maar kopen..... Wij hebben hier in huis de Miele inbouwkoffiemachine gehad voor heel veel geld....meerdere Saeco machine's van normaal geprijsd tot de dure die alles kon maken.....maar helaas...wat een drama. Het reinigen van deze machine's is een vreselijke klus en de garantie is tot de duur. Nu over de Melitta.....wat een topper....makkelijk in onderhoud echt heel makkelijk...mocht je er niet uitkomen dan wordt je prima geholpen....zelfs nog even nagebeld of het gelukt was. de Koffie is echt heerlijk en goed warm. Ik zet hem wel altijd even van te voren aan zodat het apparaat alvast opwarmt. Makkelijke bediening. Ik heb een losse melkopschuimer en maak de lekkerste koffie's met deze machine. Ik heb hem nu 2 jaar in bezit.....en als deze stuk gaat haal ik direct een nieuwe.
Pluspunten
  • koffie smaakt goed
  • koffie is warm
  • makkelijk te bedienen en te reinigen
Minpunten
  • bonenresevoir is niet al te groot
Alwin12-12-2016

Lekker kopje koffie

Geweldig eenvoudig te bedienen compact design koffie/espresso machine voor een gunstige prijs, het apparaat is snel op temperatuur en zet een lekker kopje koffie/ espresso.
Pluspunten
  • Afmeting
  • Storingen eenvoudig en snel te verhelpen
  • Prijs
  • Eenvoudig te reinigen
Minpunten
  • Temperatuur van de koffie
Rietj0012-12-2016
3.0

Mooi design

3.0
Dit is mijn tweede Caffeo Solo. De eerste ging (tijdens het schoonmaken) stuk na ruim 3 jaar. Reparatie en verzending was duur, daarom een nieuwe. Waarom, ondanks de toch korte levensduur weer een Caffeo Solo? Allereerst: de koffie smaakt heerlijk! Dan staat mij het strakke en kleine design zeer aan! Schoonmaken bij het eerste apparaat was een fluitje van een cent, zetgroep onder de kraan, binnenwerk met een kwastje, lekbak en waterbak reinigen en klaar. En ik ben een konsekwente schoonmaker! Elke week! Werk alleen met Melitta producten en er hoeft maar een lampje te branden of ik ga aan de slag. Ook plaats ik iedere 2 maanden een nieuw waterfilter. kortom ik doe alles om het product in topconditie te houden. Maar dan de nieuwe Caffeo Solo! Wat een drama met schoonmaken! De koffiekoekjes (koffieprut pads) zijn vloeibaar! Dit houdt in dat deze niet geheel in het bakje terecht komen maar half ernaast! De machine wordt dus een grote koffieprutzooi. Schoonmaken derhalve een crime want echt alles zit onder. Wat voorheen met een kwastje kon moet nu met een natte doek en zo wrijf je de prut nog verder in alle hoeken en gaten! Contact gezocht met Melitta. Aardige dame aan de lijn, probleem was bekend. Oplossing niet! Wel werd aangeraden de maatgraad te verfijnen, dit ondanks dat het instructieboekje dat het eerste jaar sterk ontraadt! Ook zou de koffiesterkte aangepast kunnen worden daar door werd het koffiekoekje steviger. Maar ik wil geen sterkere koffie!!. E.e.a. toch maar uitgeprobeerd en dat gaf wel enige verbetering te zien maar zeker niet afdoende. Toch maar weer bellen. Andere zeer vriendelijke dame aan de lijn. Ook zij wist van het probleem. Sterker nog ze hadden het zelf het verschil ook geconstateerd tussen een oude en nieuwe machine. De oorzaak zou liggen in andere regelgeving betreffende het energieverbruik waardoor de waterpomp langer moet gaan werken om aan de norm te voldoen! Lijkt mij een gezocht excuus, het nieuwe apparaat is al ruim een jaar op de markt en dat had je dan ook eerder kunnen vertellen. Neemt overigens ook niet weg dat het product in mijn ogen niet goed werkt! Overigens werd mij medegedeeld dat de levensduur door bovenstaande NIET nadelig wordt beïnvloed. Dit lijkt mij erg sterk als in alle hoeken en gaten opgedroogde koffieprut zit! Ik ga verder in de slag met Melitta!
Pluspunten
  • Design
  • Koffiesmaak
Minpunten
  • Zeer moeilijk schoon te houden
  • koffieprut door de hele machine
Jan11-12-2016

Fijne espessomachine

Goed apparaat. Zet lekker koffie. Eenvoudig in bediening. Het apparaat is eenvoudig schoon te maken. Verbruik van de bonen valt mij tegen. Waterreservoir en bonenreservoir moet vaak bijgevuld worden, wat met meerdere koffiedrinkers als vervelend kan worden ervaren.
Pluspunten
  • Goede koffie
  • Eenvoudige bediening
  • Makkelijk schoon te maken
Minpunten
  • Maakt veel lawaai bij het malen van de bonen
Robert11-12-2016

Prima apparaat zonder toeters en bellen

Ik heb de automaat nu vier maanden in gebruik en een 8 is een mooi cijfer, toch? Het apparaat doet wat je er van kan verwachten, nl goed koffiezetten. Na Senseo en Nespressocups vind ik de koffie uit dit apparaat een verbetering. Overigens wordt de smaak van de koffie zwaar bepaald door de bonen die je d'r instopt. Het apparaat heeft geen toeters en bellen (die stukgaan of die je schoon moet maken), maar je regelt alleen de waterhoeveelheid en sterkte. Niet helemaal waar, want je kan ook de maalgraad en via een instelmenu ook de zettemperatuur aanpassen, maar dat heb ik 1-malig gedaan en verder kijk ik daar niet naar om. De vormgeving is fraai en compact, maar door die compactheid zijn de bonen en watervoorraad vrij klein en moet je het lekbakje na 3 kopjes legen. Ik vind dat geen punt, de automaat staat in de keuken en regelmatig bonen bijvullen zorgt ervoor dat je steeds verse bonen hebt. Wekelijks moet je met wat simpele handelingen de zet groep schoonmaken en het is aan te raden dat ook te doen. Komt je koffie ten goede. Je wordt gewaarschuwd als je het apparaat (met een reiniging spil) moet reinigen of ontkalken. Dat gaat via instructies die in het boekje staan en dat boekje moet je niet kwijtraken, want zonder instructies kom je er niet uit. Volg je daarentegen precies de instructies, dan is het een fluitje van een cent. Over de levensduur kan ik nog niets zeggen, maar je moet in een review wat invullen, dus (hopelijk) goed. Kortom: een aanrader dus? Ik vind van wel, mede gezien de relatief lage prijs.
Pluspunten
  • Tsja, lekkere koffie, vind ik tenminste
  • compacte vormgeving
  • prijs/prestatie verhouding
Minpunten
  • klein lekbakje kan wat lastig zijn
Michiel10-12-2016

Na 2,5 jaar nog steeds perfect

Na ruim 2,5 jaar in gebruik nog steeds een perfect apparaat. Ik ben de enige koffiedrinker thuis en drink espresso. Af en toe voor bezoek capuccino (heb een simpele handmatige melkopschuimer) en iedereen vind de koffie prima. De grootte van de bonen- en waterreservoirs zijn voor mij perfect. Nog nooit storingen gehad. Alle onderdelen die schoongemaakt moeten worden zijn makkelijk te bereiken. Enige wat verbeterd kan worden is 1) geluid (al dit soort apparaten maken lawaai, de bonen moeten immers gemalen worden, maar toch) en 2) ontkalken/ reinigingsprogramma's zijn niet echt intuïtief, moet je echt de handleiding bij houden, dan werkt het prima
Pluspunten
  • compact
  • simpel te bedienen
  • nooit storingen
  • prima smaak
Minpunten
  • geluid tijdens malen
  • reiniging/ ontkalking niet intuitief
gpanaco10-12-2016

Veel werk

Koffie goed espresso wat minder. Moet te vaak worden gereinigd zeker 1x per week. Ook Apparaat reinigen met reinigingstablet moet dan ook nog . Kleine waterreservoir en afvalbakken.
Pluspunten
  • Goede koffie
Minpunten
  • Veel tijd kwijt aan reinigen
  • Is gewoon een eenpersoons apparaat
Harry10-12-2016

Prima apparaat

Maakt een lekker bakje koffie, en onderhoud is prima te doen. Wel opvallend hoe snel de water-opvangbak soms vol zit, en het verswatertankje dan soms ook snel leeg is. Komt waarschijnlijk door het automatische doorspoelen voor en na het gebruik. Gedeeltelijke oplossing daarvoor is om de standbystand wat langer in te stellen, dan hoeft 'ie voor een 2e bakje koffie niet eerst weer opgestart te worden met doorspoelen.
Pluspunten
  • Lekkere koffie
  • Eenvoudig apparaat, geen poespas
  • Onderhoud gaat prima
Minpunten
  • Watertankje wat snel leeeg
  • opvangbak daardoor wat snel vol
Van Wijngaarden10-12-2016

Koffiezetmachine van Melita

Mooi apparaat, gunstige prijs, eenvoudige bediening, onderhoud is even puzzelen.Dit had makkelijk gemoeten en beter gedocumenteerd.
Pluspunten
  • prijs
  • bediening
Minpunten
  • onderhoud
Gaby10-12-2016

Heerlijke koffie!

Koffie is echt heerlijk. Inmiddels bijna 2 jaar in bezit. Is kortgeleden vastgelopen, via Wehkamp gratis gerepareerd. Maakt wel veel lawaai. Simpel in onderhoud en schoon te maken. Water reservoir had groter gemogen, opvangbak ook. Prijs/kwaliteit lijkt me in verhouding.
Pluspunten
  • lekkere koffie
  • eerste kopje ook warm
  • makkelijk onderhoud
Minpunten
  • veel lawaai
  • vaak bijvullen/leegmaken
Cees10-12-2016

Heerlijke koffie

Ik was de senseo zat en wilde zonder de hoofdprijs te betalen goede espresso en cappucino maken. Een top apparaat.
Pluspunten
  • Heerlijke koffie
  • Goede prijs
Minpunten
  • Kleine water en koffie reservoir
  • Handleiding over het onderhoud
Edwin Beijerling10-12-2016

Melitta Caffeo Solo

Goede warme koffie snel gezet en makkelijk in onderhoud. Na aanschaf in januari 2016 binnen 3 weken een storing in de molen , direct contact opgenomen met Melitta en de volgende dag monteur aan huis die het probleem perfect oploste, sindsdien probleemloos.
Pluspunten
  • Goede warme koffie
  • Uitstekende service
Minpunten
  • geluid zou iets minder mogen
onno09-12-2016

simpel, gemakkelijk en lekker

Een eenvoudig espresso-apparaat zoals wij deze wensten. Melkpijpjes, zelf malen: het geeft bij ons maar te veel rommel. Deze machine doet het in alle eenvoud. Drie standen voor sterkte koffie en een draaiknop voor de hoeveelheid water. Goede koffie met mooie cremelaag. Het voorraadvat water 1L en residu reservoir zijn niet extreem groot. Na een kopje of 6 moeten ze bijgevuld/geleegd worden. Bij ons voldoende maar veelgebruikers zullen zich ergeren
Pluspunten
  • lekkere koffie met cremelaag
  • gemakkelijk en eenvoudig
  • geen melkopschuimer
Minpunten
  • klein voorraadvat water
  • bonenvreter.
  • geen melkopschuimer
Rosa09-12-2016
5.0

Warme koffie

5.0
Ik vind ihet heel vervelend dat ik na 2 kopjes koffie zetten het reservoir moet legen. Ook het residu zou mooi rond moeten zijn maar bij mij is het net water wat ik dus door de gootsteen moet gooien . Ik heb contact met Melitta gehad maar die kwamen met onmogelijke oplossingen en uiteindelijk moest ik er maar mee leven
Pluspunten
  • Warme koffir
  • Lekkere koffie
Minpunten
  • Onderhoud
  • Gebruiksgemak
Bea Huffmeijer09-12-2016

Koffieapparaat voor bonen

De bak voor water is wat klein en voor het water op te vangen heel snel al vol.Na 4 kopjes koffie moet hij al leeg gemaakt worden. Maar voor de rest uitstekend!
Seb09-12-2016

Klein maar zeer fijn

Doet wat hij moet doen, goede koffie zetten! Hoef al die poespas niet, zoals opschuimer en melkverwarmer. Dus dit apparaat is perfect!
Pluspunten
  • Klein
  • Goede warme koffie
José09-12-2016

Geweldige koffiemachine

Eenvoudige bediening, snelle reiniging...........heerlijke koffie! Duidelijke handleiding en prima service! Mooi strak design!
yenr09-12-2016

Lekker warme koffie

Wij hebben dit apparaat sinds augustus 2016. In één woord fantastisch. Service van Melitta is ook top. Na het ontkalken een keer probleem gehad. Gebeld binnen twee dagen monteur aan huis en opgelost. Voor deze machine hebben we 5 jaar een ander merk gehad. Maar Melitta caffeo solo is echt fantastisch.
Pluspunten
  • Lekker warme koffie
  • Goede service van Melitta
Minpunten
  • Waterreservoir is een beetje klein
  • Lekbakje is gauw vol
Rinny09-12-2016

Eenvoudig te bedienen

Eenvoudig te bedienen machine zonder al te veel toeters en bellen. Heerlijke en hete koffie. Makkelijk te reinigen en te ontkalken uitstekende weergave op de display
Eric-Jan7621-07-2016

Koffiegemak

6,5 jaar na aankoop nog steeds tevreden! Tijdloze vormgeving die in elke keuken tot zijn recht komt, maar wat ik het meest waardeer is de gebruiksvriendelijkheid. Simpel te onderhouden en schoon te maken. Nog elke dag geniet ik ervan.
Alexander01-03-2016
Na aanvankelijk enige lekkage problemen nu alles naar grote tevredenheid opgelost. Zet een lekker bakkie. Natuurlijk is smaak is persoonlijk en gebonden aan het merk bonen. Met onderhoudsproducten van Melitta zelf blijft je machine z'n waarde behouden.
Katja11-02-2016
Al meer dan 3 jaar in het bezit van de melitta cafe solo en dat tot zeer grote tevredenheid, heerlijke koffie, altijd goed heet en nooit problemen mee! En heel makkelijk in onderhoud en bediening.