Resultaten E-bike Duurtest van KOGA Pace B10

Met een Design Award op zak is de KOGA Pace B10 een ware blikvanger op de fietspaden. Met de Bosch Performance CX-middenmotor, een sterke, geïntegreerde accu, automatische versnelling en grote schrijfremmen bij een sportief frame lees je tussen de regels door al dat dit een echte toerfiets is voor forenzen of actieve fietsers.


Bevindingen Frits uit Hilversum en Marian uit Zoeterwoude

Het gehele KOGA testrapport inzien?Lees alle ervaringen en bevindingen

Download!

Resultaten

Het stijve frame, mede door de extra stang, geeft comfort, stabiliteit en een wendbaar gevoel. Snel en sportief fietsen wordt mogelijk gemaakt door de krachtige ondersteuning van de Bosch-middenmotor in combinatie met de automatische Enviolo-versnelling. KOGA heeft ook de juiste remmen gemonteerd, die je met gevoel kunt gebruiken. Van de voorovergebogen zithouding moet je houden, maar het comfort blijft behouden door de brede ballonbanden, die natuurlijke demping geven. Het zadel is sportief en kan hard aanvoelen. De verhoogde opstap kan wat onhandig zijn voor de vrouw die haar been niet over de fiets gooit. Het Kiox-display is een waardevolle computer, maar is wel erg uitgebreid qua instellingen


Pluspunt

Mooi design, Automatische versnelling, Stijfheid mét comfort, Kiox-display met connectie smartphone

Minpunt:

Snelbinders ontbreken, Hoge stang zorgt voor een lastige opstap, Hard zadel, Hoge prijs


Conclusie

De KOGA Pace B10 is een sportief paradepaardje uit eigen land. Het design én de sportieve toeraspiraties van de fiets springen er samen uit. De juiste onderdelen en accessoires maken dit een dijk van een fiets voor de forens en de toerfietser, alhoewel goede snelbinders dan toch ontbreken. Een paar fietstassen of regenachtige dagen deren de wegligging en stuurkunsten van deze e-bike helemaal niet. De e-bike is echter niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een fiets met een rechte zithouding.

Specs

  • Aantal ritten: 44
  • Aantal testkilometers: 1291
  • Voornaamste regio’s: Hilversum & Leiden
  • Periode: Januari t/m mei 2021
  • Prijs: €4.749

Benieuwd naar alle resultaten van de E-bike Duurtest? Ontvang alles in 1 keer!