Resultaten E-bike Duurtest 2022 van Kieskeurig.nl - Recreatief < € 2.700

Op deze pagina vind je alle resultaten binnen de categorie recreatief € 2.700 en lager. We hebben de fietsen gesorteerd op alfabetische volgorde. 

Resultaten E-bike Duurtest - Recreatief < € 2.700

In hoofdletters benadrukt Decathlon op de site dat deze e-bike een SLIMME fiets is. In praktijk isdat niet waar onze testers mee weglopen, eh … -fietsen. De e-bike van Decathlon springt er vooral uit vanwege de uitstekende prijskwaliteitsverhouding.

Meer Elops resultaten? Klik hier!

Heb je onlangs iemand zingend op een e-bike voorbij zien komen? Dan zit de kans er dik in dat het een van onze testrijders op deze Gazelle-e-bike was. Bijzonder was dat beide rijders de zuinigere toer- en ecostand ook in een hoge versnelling konden gebruiken.

Meer Gazelle resultaten? Klik hier!

De e-bike van QWIC is geen allemansvriend. De vering is stug, de trekkracht wisselend (vooral bij het schakelen) en de remmen remmen abrupt. Zo abrupt zelfs dat het tot een valpartij leidde bij testrijdster Carla. Het stuur is recht en lastig verstelbaar, wat voor beide testers wat oncomfortabel bleek. Verder bleken de ervaringen wisselend, dus een testrit is verstandig. De andere tester, Ton, kon de fiets aanbevelen.

Meer QWIC resultaten? Klik hier!

Een van de meest betaalbare e-bikes uit de test is deze Veloci Diamond. Naast de prijs zijn ook de minpunten klein, doch talrijk. Zo wordt er geklaagd over een ‘houten kont’ na een lange fietstocht door het harde zadel, schakelt de fiets alleen als je terugtrapt, zit de trapper wat laag, is het display onoverzichtelijk, mag de achterrem wat strakker afgesteld worden en is de fiets geen lust voor het oog, met name door de kabels. 

Meer Veloci resultaten? Klik hier!

Terug naar E-bike Duurtest resultatenpagina