Resultaten E-bike Duurtest 2022 van Kieskeurig.nl - Recreatief > € 2.700

Op deze pagina vind je alle resultaten binnen de categorie recreatief € 2.700 en hoger. We hebben de fietsen gesorteerd op alfabetische volgorde. 

Resultaten E-bike Duurtest - Recreatief < € 2.700

Gemengde gevoelens bij onze testers als het op de Advanced E-bike aankomt. De ervaringen kwamen wél overeen: het zitcomfort is, met name dankzij de actieve houding, ideaal. Ook is de fiets bijzonder krachtig, ondanks zijn dikke frame en banden. Je rijdt makkelijk weg, zelfs bergop. Het maakt fietsen erg prettig en stabiel, alleen wanneer de maximumsnelheid van 26 kilometer per uur bereikt is, valt het trappen onze testers behoorlijk tegen.

Meer Advanced E-Bike resultaten? Klik hier!

Het vuur is deze e-bike aan de schenen gelegd, want zowel een code rood weeralarm als de Limburgse heuvels werden doorstaan. Met verve. De comfortabele zithouding maakt dat je fluitend door weer en wind fietst. Bovendien maakt de e-bike nauwelijks geluid dankzij de riemaandrijving. Over opvallen hoef je je geen zorgen te maken. Zelfs als je niet zingend over de wegen zoeft, zorgt de lichtbalk (die een V projecteert) ervoor dat je goed zichtbaar bent.

Meer Batavus resultaten? Klik hier!

Deze e-bike laat je met een grote lach op het gezicht door het landschap razen, zelfs als deze heuvelachtig is. De fiets heeft een prettig comfort, en een krachtige (doch zuinige) motor en dikke banden zorgen voor een goede wegligging. Onze tester Ruud durfde het zelfs aan zonder ondersteuning te fietsen. Ondanks het wat hoge gewicht van de fiets, ging dat prima op vlakke wegen. Wel zijn er enkele punten van kritiek.

Meer Brinckers resultaten? Klik hier!

De BSP Musa S oogt stoer en stevig, wat met name te danken is aan de enorm dikke banden. Die zorgen voor een goede wegligging en stabiliteit, alleen had onze testrijder Joyce hierdoor wel af en toe moeite met sturen. Qua gewicht vliegt deze e-bike gelukkig niet uit de bocht. Je rijdt moeiteloos op de hoogste snelheid met optimaal zitcomfort, waardoor de fiets ideaal is voor woon-werkverkeer: genoeg voor beide testers om de fiets absoluut aan te bevelen.

Meer BSP resultaten? Klik hier!

De sportieve achtergrond van fietsmerk CUBE schemert al in de afbeelding door, want de profielbanden doen denken aan die van een gravelbike en een bagagedrager is niet te bekennen. Tevens biedt het zadel weinig comfort. Tijdens het testen werd er meegereden met mountainbikers door de bossen en tester Leo windt er geen doekjes omheen: “Het is een beest van een fiets”. 

Meer CUBE resultaten? Klik hier!

Deze toerfiets is vooral degelijk, zwaar en luxe. Dankzij de dikke wielen, krachtige motor en goede remmen is de fiets geschikt voor verschillende wegdekken en terreinen. En de riemaandrijving (in een open kast) moet zorgen voor weinig onderhoud. In theorie klinkt alles goed, in praktijk viel de Flyer-e-bike de testers wat tegen, waardoor ze de fiets niet konden aanbevelen.

Meer Flyer resultaten? Klik hier!

Geruisloos, op de piepende zadelveerpen na. Beide testers zijn het roerend eens over de prestaties van deze Freebike: de Bafangmiddenmotor is krachtig. Bovendien is er een aandrijfriem, hydraulisch remsysteem en een automatische schakelfunctie. Je hoeft hierdoor alleen nog een vermogensstand te kiezen.  

Meer Freebike resultaten? Klik hier!

Deze Gazelle-e-bike kan omschreven worden als een echte allround, no-nonsense fiets. Beide testers konden de fiets bijna niet op minpunten betrappen. De prestaties van alle vijf rijstanden zijn goed, de rechte zithouding en gelzadel zijn bijzonder comfortabel en de fiets is netjes afgewerkt. Ook het display is simpel en doeltreffend.  

Meer Gazelle resultaten? Klik hier!

Deze e-bike van Giant is een sportieve fiets die dankzij de brede banden met profiel ieder wegdek aankan. Je zit in een sportieve houding met een breed (laag) stuur, maar dat doet niets af aan het enorme comfort: beide testers gaven op dit gebied veel punten. Toch maakt dat de fiets niet geschikt voor iedereen en ook niet voor dagelijks verkeer.  

Meer Giant resultaten? Klik hier!

Deze e-bike is comfortabel én sportief, aldus KOGA. Daar is geen woord aan gelogen en onze testers bevelen de fiets dan ook aan. Niet volmondig, want de KOGA E-Nova Evo is behoorlijk aan de prijs en die loopt verder op als je voor een uitvoering met hogere accucapaciteit kiest. De fiets is zo krachtig dat je eigenlijk te makkelijk op de maximaal ondersteunde 26 km/u komt. 

Meer KOGA resultaten? Klik hier!

Multicycle schept op over de automatische schakelfunctie van de Voyage EMI. Helaas was dit juist een punt dat onze testers niet kon bekoren. De schakelsensoren hadden een andere beleefwereld. Het fietsplezier werd tester Leo daardoor behoorlijk ontnomen, ondanks het zitcomfort en mooi afgewerkte ontwerp. 

Meer Multicycle resultaten? Klik hier!

Het comfort van de Pegasus springt er uit, dankzij het prettige adel en de vering op de voorvork. Daarnaast zijn de banden redelijk dik, wat voor een prima wegligging zorgt. Ook het hydraulische remsysteem viel positief op. Tester Hans stipt wel aan dat hij het zadel liever meer naar achteren geplaatst had zien worden.  

Meer Pegasus resultaten? Klik hier!

Je zou bijna denken dat de Pegasus Solero Evo 9 een gewone, stevige stadsfiets is. Sterker nog, fietsen zonder trapondersteuning bleek voor testrijder Mieke nog best te doen. Doordat de accu onder de stang geplaatst is, is het wel lastig deze los te koppelen, waardoor je de fiets liever aan het snoer oplaadt. Onze testers gebruikten de e-bike met veel plezier om lange ritten op te maken. 

Meer Pegasus resultaten? Klik hier!

Deze e-bike is robuust en, aldus Sparta, zo onderhoudsvrij mogelijk dankzij de aandrijfriem. Robuust bleek een juiste claim: helaas maakte onze testrijder Ton een smakker, waar de fiets beter vanaf kwam dan de rijder. Beide testers vonden een aantal eigenschappen van deze fiets wat spartaans: het zadel bood weinig comfort, het display was beperkt en de accu was maar lastig te verwijderen. 

Meer Sparta resultaten? Klik hier!

Gewoon prettig fietsen, dat is wat deze Stella Livorno biedt. Beide testers zijn om, hoewel testrijdster Annelies de fiets bij de monteur nog moest laten afstellen voor meer rijcomfort. De e-bike is aantrekkelijk ontworpen en toegankelijk dankzij de lage instap. Ook zijn de remmen krachtig, is de motor fluisterstil en wordt de accuduur positief benoemd. 

Meer Stella resultaten? Klik hier!

Terug naar E-bike Duurtest resultatenpagina