Testpanel: Tefal Optigrill+

Op deze pagina lees je het testrapport over de Tefal Optigrill+. Een groep van 14 testers hebben de Tefal twee weken lang uitgebreid kunnen testen. Ze hebben onder andere getest op het gebruiksgemak, grillresultaat van vlees en groenten, bedieningsgemak en nog veel meer.

De testers geven in dit verslag hun mening over het gebruik van de Tefal Optigrill+.

Aantal testers: 14
Geslacht: 5x man & 9x vrouw
Testperiode: Oktober 2016
Duur: 2 weken


       


De eerste reactie

Berend, 47 jaar
Ik vind het een heerlijk apparaat,hij doet wat ik wil en dat zonder omkijken of het goed gaat. Van mij was het een openbaring

Caroline, 28 jaar
Wij zijn heel blij dat wij de optigrill+ mochten testen! En goede handleiding en makkelijk in gebruik waar door de perfecte midi biefstuk krijgt! Ook hebben wij een hoop tosti's / panini's er op gemaakt. De zalm op de gril was ook hemels lekker met een stukje ui van de grill. Je drukt op het knopje met het juiste product en de juiste gaaring en hij maakt geluid als hij klaar is hoe handig! En wat ook super makkelijk is dat hij zo schoon is!

Corina, 46 jaar
Makkelijk in het gebruik en om schoon te maken. Vlees wordt op de juiste manier gaar. Het is alleen jammer dat hij altijd helemaal dicht moet en er geen stand op zit om het "deksel" een standje hoger te zetten zodat de inhoud niet geplet wordt.

Dennis, 46 jaar

Wow! Wat een grill en wat en mogelijkheden! Bij het uitpakken valt direct het 'instrumentenpaneel' op. En het prachtige design.Derya, 37 jaar
In een woord geweldig!! Hij ziet er prachtig uit met alle druktoetsen, en mooie verlichting, en voor de rest is het gewoon super in het bereiden van de eenvoudige tosti tot aan de biefstuk,

Jolanda, 52 jaar
Erg makkelijk te bedienen en het vlees blijft sappig.
Ook heerlijk voor groenten en tosties. Duidelijk af te lezen wanneer eten klaar is.

Kees, 49 jaar
ik heb de optigrill getest en was heel blij met de grote van de grill plaat en het gemak van bedienen. ik heb er van alles op gemaakt zoals vis vlees groente en lekker en niet vet en het makkelijke is het vet bakje.

Mandy, 29 jaar

Zeer positief. Werkt goed en is heel duidelijk en makkelijk in gebruik.

Marianne, 58 jaar

Ziet er mooi uit, niet te groot

Mees, 33 jaar
De Tefal Optigrill+ oogt solide en van een goede kwaliteit. De knoppen zijn duidelijk en overzichtelijk. De prijs leek me vooraf hoog.

Raymon, 40 jaar

Zeer mooi vormgegeven apparaat.
Professionele uitstraling.
Degelijke materialen

Rianne, 46 jaar
Een handige grill waarmee je makkkelojk de juiste garing bereikt. Hij is wel heel groot.

S. 58 jaar
Ik was heel enthousiast, en zag diverse mogelijkheden, dus ben de volgende dag meteen aan de slag gegaan, eerst alle boekjes en tips goed doorgenomen, en niet lang daarna werd iedereen verrast met een heerlijke tosti

Saskia, 33 jaar
Apparaat ziet er heel mooi en solide uit. Veel verschillende functies met goede resultaten. Wel een beetje wennen dat deze grill anders werkt dan gewone simpele variant (als je deze te vaak open doet dan stopt het programma). Vertrouwen op wat het apparaat 'zegt' dan krijg je beste resultaat.

Positieve punten

Berend
Makkelijk in gebruik en het was snel klaar maakt niet uit wat je klaar maakt.Ik heb er biefstuk,hamlappen,kipfilet,braadworsten en groente op gegrild en dat was allemaal perfekt.

Caroline
Zonder de optigrill+ kreeg ik altijd een doorbakken biefstuk die vet was nu met de optiegrill+ kan ik de juiste biefstuk maken! Ik vind het ook super handig dat hij een geluid maakt als hij klaar is. vooral met een gezin als je nog wel eens dingen vergeet.

Corina
Het werken met de veranderende kleur en het geluidssignaal. En het feit dat hij heel makkelijk schoon te maken is.

Dennis

 1. Kooksensor is ideaal. Het vlees (of andere gerechten) altijd op de juiste gaarheid.
 2. Programmakeuze is erg handig
 3. Diepvriesstand is super: vanuit de diepvries automatisch ontdooien en direct bereiden. Werkt erg goed en handig.
 4. De grootte van de grill: voor een gezin van 4 is het erg fijn dat alles er in 1 op kan.
 5. Degelijkheid. Het apparaat voelt erg goed aan.
 6. Door het gewicht van de bovenste grillplaat hoef je er zelf niet op te drukken voor mooie grill-strepen.
 7. Design

Derya
Ik vind de druktoetsen echt geweldig je hoeft alleen een plaatje te kiezen van het gerecht wat je wil maken en of het licht, matig, of goed doorbakken moet zijn, zooooo simpel

Jolanda
Het is super makkelijk en snel om een maaltijd te berried not.

Kees
Het is gezond minder vet en je kan je producten zelf bereiden zo als je jij wil en je kan ook als je gasten heb ook de gaarheid wat je gasten willen ook daad werkelijk ook zo op het bord doen

Mandy
Duidelijke geluidssignalen om je te helpen. Kleurindicatie om het je gemakkelijk te maken. Je kan er makkelijk diverse producten op bereiden, zelfs diepvriesproducten.

Marianne
Het is zo handig dat je door geluidssignalen hoort hoever je eten is.
Platen kunnen in de vaatwasser.

Mees
De voordelen van de Tefal Optigrill+ zijn het gebruiksgemak en het gemak met schoonmaken. De grill is makkelijk in gebruik door de eenvoudige instellingen en warmteindicator. Hierdoor heb je een ideale baktemperatuur. De grill oogt solide en van goede kwaliteit.

Raymon
 • Dat hij zeer makkelijk is schoon te maken, door de uitneembare bakplaten.
 • De garing die je kan kiezen van je vlees, door de piepjes die hij geeft bij elk garings niveau.
 • Vlees wordt goed gaar en niet droog, heerlijke smaak aan bijvoorbeeld biefstuk.
Rianne
Het programmeren en daardoor de juiste garing bereiken is heel fijn. Ook het schoonmaken is een makkie

S.
Dat het heel snel duidelijk is, hoe de Tefal Optigrill+ werkt, ook zijn de beide grill platen makkelijk los te maken, en te reinigen

Saskia
 • Verschillende standen afhankelijk product.
 • Afbeelding om te zien hoe gaar iets is.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Vlees en vis worden prachtig mals bereid.


Verbeterpunten

Caroline
Het nadeel van de optiigrill+ vind ik dat hij best groot is en daar door moeilijk op te bergen is maar als je minder pannen nodig hebt is het de juiste oplossing. Wat ik ook een nadeel vind is dat als je hem dicht doet als er niks in ligt dat hij best een kabaal maakt. misschien is er een oplossing dat er een soort soft close opkomt.

Corina
De platen morgen wel groter, want voor een gezin met 2 kinderen ia dit redelijk krap, of iemand moet wachten. En er zou een strandje op moeten zitten die het deksel niet helemaal laat sluiten, zodat de inhoud niet geplet wordt.

Dennis

 1. Kan niet op z'n zijkant in de kast geplaatst worden. Moet dus plat opgeborgen worden. Bij ons niet zo'n punt want hij kan op het aanrecht blijven staan wat als voordeel is dat je 'm sneller gebruikt.
 2. De kleuren van de kooksensor waren voor mij (kleurenblind) in het begin lastig te onderscheiden. maar als na wat ervaring weet je de volgorde van de kleuren uit je hoofd.
Mandy
Wat ik echt vind ontbreken is de optie om de Optigrill+ totaal open te klappen, zodat je op beide kanten kan grillen op tafel. Ik hoop dat Tefal dit in een volgend ontwerp als optie mee neemt. Dat zou het Optigrill nog multi-functioneler maken.

Marianne
Het oppervlakte loopt iets te schuin. Groenten die je wil grillen schuift er af. Opvangbakje steekt te ver uit.

Mees
Op het lekbakje staat een teken dan het niet voor de vaatwasser geschikt is. Volgens de gebruiksaanwijzing kan dit echter wel. Dit is verwarrend. De beugel om de grill en erg groot en dik, wat het opbergen niet ten goede komt. De adviesprijs van de grill is te hoog in vergelijking met vergelijkbare grills.

Raymon
Gebruiksaanwijzing is niet echt heel duidelijk.

Rianne
Hij is voor ons veel te groot. De hamburgers waren op het welldone programma niet gaar. Te dunne repen courgette verbrandden snel.

S.
Ik heb diverse soorten vlees klaargemaakt op de Tefal Optigrill+, zoals kipfilet en biefstuk, wat mij tegen valt is dat het vlees vrij droog is na het bakken, en ook de kipfilet vrij plat is na het grillen, de biefstuk bak ik normaliter, en laat hem even na garen in een stuk folie, vond de biefstuk nu vrij plat en vrij droog van smaak, door het kruiden van het vlees ( eerst droog gedept ) ontstaan er aankoek resten, en ik vind het vrij lang duren voordat de platen op temperatuur zijn.

Saskia
Bij het vastpakken van het handvat komt er best veel warme stoom langs je hand.

Voor dunne plakjes groente is het lastig grillen. Het apparaat slaat snel af omdat het denkt klaar te zijn. Misschien een stand toevoegen waarbij deze constant warm blijft.Wat vind je van de Tefal Optigrill+

Berend
Het gebruiksgemak vind ik goed.

Caroline
Ik had gedacht dat ik met de optigrill nog niet de perfecte biefstuk kon maken en die ook nog eens super lekker zou smaken. ook de zalm die ik bijna nooit maak had ik niet verwacht dat dat zo goed zou gaan.

Corina
Ik had er over gelezen, dia hoge verwachtingen en die zin waar gemaakt.

Dennis
Wat kan er nu aan een grill vernieuwd worden? Dat was mijn eerste gedachte. Nou, dat kan zeker: de kooksensor en de programma's zijn echt een grote PLUS.

Derya
Had eigenlijk helemaal niet zo iets verwacht maar deze is zo makkelijk en vriendelijk in gebruik plus hoe hij er uitziet zo strak en mooi gewoon super.

Jolanda
Ik had niet verwacht dat een grill precies aan kan geven wanneer vlees gaar is. De biefstuk was precies medium !!

Kees
Ik vind het een top grill meer kan ik er niet van zeggen.

Mandy
Hij werkt top. Maar had gehoopt dat hij geheel open te klappen was. Wilde eigenlijk een product wat ik op tafel kan gebruiken met familie.

Marianne
Het apparaat is gebruiksvriendelijk, eenvoudig in gebruik, goed schoon te maken en niet te groot om op te ruimen.

Mees
De verwachting was dat het een goed product zou zijn. Dat is het ook.

Raymon
Hebben al vaker voor een grill gekeken maar durfde er niet aan, omdat wij bang waren dat het zou tegenvallen en als je het dan gekocht en het valt tegen dan wordt je niet blij.
Nu wij deze hebben kunnen proberen, waren wij helemaal overtuigd wat een geweldig apparaat het is.
Het apparaat kan ook mooi op het aanrecht blijven staan omdat hij niet te groot is, en ook de vormgeving mag er wezen.

Rianne
Hij doet heel goed waar hij voor is, nl grillen.

S.
Het duurt vrij lang voordat de grill op temperatuur is, soms moeilijk te timen, hoe lang een stuk vlees nodig heeft om te grillen in verband met de kooktijd van aardappels en groenten. Heb diverse malen kipfilet er op bereid, helaas met tegenvallende resultaten, de kipfilet werd vrij droog, ook bij een minimum aan temperatuur / tijd van grillen, ook met een biefstuk tegenvallende resultaten gehad.

Saskia
De biefstuk werd perfect gebakken, de gaarheidsindivator werkt heel goed.Waarvoor gebruikt?

Berend
Ik denk dat het gezonder is.

Caroline
Het gemak voor ieder stukje vlees,vis,groente, tosti een aparte bereiding knopje ideaal en gezond!

Corina
Gebruiksgemak en gezonde manier van bereiden.

Dennis
Grillen is gezonder dan bakken in de pan!

Derya
Makkelijk, uitstekend resultaat, snel, goed schoon te maken, en qua uiterlijk mag hij gewoon op m'n kookeiland blijven en hoeft niet opgeborgen te worden in de kast!

Jolanda
Snel en makkelijk. En het vlees is precies hoe je het wil hebben.

Kees
Gezondheid en minder vet.

Mandy
Zeer duidelijk in gebruik. Snel en minder olie of boter nodig.

Marianne
Het is makkelijk en gezond omdat er weinig tot geen vet gebruikt hoeft te worden.

Mees
Gebruiksgemak en gemak met schoonmaken.

Raymon
Vetvrij grillen, makkelijk schoon te maken, gezonder eten.

S.
De resultaten vallen mij persoonlijk tegen, ik ga weer verder op mijn manier, met het bakken van het vlees in boter en met een koekenpan, veel meer smaak, geen droog stuk vlees, dus optimaal genieten.

Saskia
Bereiding van vis en vlees.


Tefal Optigrill+ kopen


Tefal GC 702D

Tefal GC 702D Test panel 8,6 okt 2016
8,4 (104)
Test panel 8,6 okt 2016